Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Behringer PMX1000-проблем със захранващия блок
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 05, 2012 22:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Че има разлики има,но по-вероятно ми е убягнало нещо в обратната връзка.Иначе поне токовата защита във вторичната страна трябваше да се задейства.Благодаря засега,когато набавя частите ще продължа борбата Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2012 14:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Продължавам ремонта,набавих си необходимите неща,но се оказа че е изгоряла и TOP221. И тъй като имах TOP223 но в корпус to220,реших да пробвам с нея,но още със включването входната лампа светна и се оказа ще top-а е пробил!Не разбрах защо изгоря,всичко около него е здраво,единствено не бях поставил uc3854 в цокъла.Сега имам TOP221,но мисля да поставя по-малка лампа на захранващото го напрежение

Последната промяна е направена от emilm на Пет Фев 17, 2012 19:22; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
jivko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ГР.Шумен

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2012 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Интеграла не е ли TOP221. Мога да ви гарантирам, че с ценера и UC3854N си тръгва всичко. Скоро правих такъв Behringer pmh1000 . В захранващия блок липсваше фабрично IC12- LM358. За всеки случай сложих интеграла и всичко си работи нормално.
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2012 15:15    Заглавие: За захранването Отговорете с цитат

Вероятно говориш за TOP, а не TIP221-223. Допуснал си груба грешка - на тия чипове токоограничението им е вътршно, на 221 е 0.25А, на 223 - 1А. Пуснал си 4 пъти по-голям ток на TR4 и той вероятно се е наситил, пък и да не е е е хвърлил такъв къч, че TOP-a и да е устискал тока, е лапнал топа по напрежение. В такива случай лампата не помага. Може да има и други поражения - пробил TR4, или чарковете около него. Преди да караш нататък провери всичко наоколо.
Върнете се в началото
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2012 19:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Да,за TOP221-223 става въпрос ,моя е грешката.Аз не видях да има токоограничение,пък и да има не би трябвало да се стига до него,и защо ще се насища трафа?Добре, все пак е обяснение,ще поставя 221 и ще разберем дали си прав Smile Само да измисля някакво ограничение по ток за самия чип че нямам толкова малки лампи
Върнете се в началото
jivko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ГР.Шумен

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2012 21:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Става и с TOP223Y. Правил съм го. Търсете другаде причината.
Върнете се в началото
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2012 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами и аз съм заменял top221 със 223 и не е имало проблем,но в случая не стана.Възможно е да съм попаднал на менте,защото я взех от ненадежден източник Very Happy .Поставих си 221 и тръгна без проблем топ-а със с ценер 6,8v. UC3854BN също пали при 13.2v,така че дотук всичко е нормално,и утре ще продължа със силовата верига.T9 се оказа че е с понижено R база-емитер в обратна посока
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2012 23:41    Заглавие: За токоограничението Отговорете с цитат

Прочетете тоя pdf на стр. 11. Ако прочете и другите страници ще видите, че не се стига до, а се почва с токоограничение. Ако си спомните електротехниката, като пуснете на TR4 ток *4, енергията в разсеяната му индуктивност става *16. Тая енергия трябва да иде някъде, в тая схема на Behringer ходи да зарежда паразитния капацитет, познайте какво става с напрежението!. В други схеми други производители са предвидили и други места , дето може да иде тая енергия, там може и да стане. Ако не ви е ясно за какво говоря, отворете някой АN на Power Integration, хората са описали всичко подробно, само да има кой да чете.

Така че не търсете другаде! И не обявявайте източника за ненадежден, поне не и за тоя TOP!
Върнете се в началото
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 19, 2012 23:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес успях да пробвам силовата верига,но се оказа че запълването на импулсите не се регулира,в резултат на което входната лампа не гасне.Оказа се че R38 е завишил стойността си от 33 на 41к,След смяната му лампата започна да гасне,но все още не съм я махал.Вместо орининалните мосфети съм сложил irfp460 докато върви ремонта

п.п Тръгна захранването,поставих оригиналните мосфети,и всичко е ок.
Благодаря на всички за оказаната помощ!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети