Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ограничител на напрежение
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
erolchy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2012 21:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми добре ще се наложи да го продам и да потърся друг трансформатор, благодаря за съветите Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2012 21:16    Заглавие: Отговорете с цитат

erolchy написа:
Извинете ме но се занимавам с усилватели от доста отдавна и и мойе да се каже че знам доста за тя

Добро самочуствие имаш момко,но в случая то само ти пречи . Иначе щеше да разбереш ,че темата е приключила още с поста на стстефанов които ти каза да пренавиеш вторичната намотка на трафа .В случая нямаш никакво друго решение освен пренавиване или друг траф .Всичките мисли за импулсно захранване ги изхвьрли от главата си.Преди доста години Sony пусна усилвател класА с импулсен изправител .Трябваше да е нещо като "совалката" на усилвателите ,ама си беше абсолютен провал .По добре да видиш зор с филтрацията на 50херца ,отколкото да набиеш 60-80килохерца в звука: саунд=мазило .И накрая ,недеи с тея +/– 30волта и по схемата ти дават +/–25в.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
erolchy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2012 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря и на теб за съвета Smile Искам само да допълня че нямам голямо самочувствие просто този човек ме обижда и ме засяга не казвам че съм гурото на електрониката но имам добри познания не може да се каже че съм зле, а нещо средно Smile
Върнете се в началото
Plamskia
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2012 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Свирчо щом си печен в електрониката защо не мислиш като си видял схемата.Виж какво са написали в тази схема която я даваш............Захранването е двойно 18V 150W високо качество на тороидален трансформатор, 35V/4700μF кондензатор филтър 4бр, 35V/100μF 2бр., 100V/0.1μF 2бр.А сега си направи изводите.........
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
erolchy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2012 22:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Защото английският ми е слаб и преди малко едни приятел ми го преведе, а не сам казал че съм печен, просто че назнайвам някои работи и се справям с изработката на усилватели и моля престанете да се заяждате защото ако бях велик нямаше да ви моля за помощ
Върнете се в началото
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2012 22:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Plamskia написа:
Свирчо щом си печен в електрониката.....

Кофти изказване . Момчето се учи и има доста време да се изучи .По-важното е че доста от младото поколение почва да се интересува активно от аудиото ,което от 15-20 години вьрви само надолу като качество .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2012 22:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък ще ударя катинара за демонстративно нередактиране на заглавие.

Трафът си е добър, от него ще стане усилвател, само си мамери друга схема на крайно стъпало. Варианти бол. На 8 ома товар е много по-добре.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети