Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Касетофон и усилвател
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Май 12, 2005 13:19    Заглавие: Отговорете с цитат

на изхода има съпротивление 1-10ом виж го да не е изгоряло че често се случва
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Май 12, 2005 15:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз разбрах каде е проблема и го отстраних с 2 кабела
Проблема се състоеше в това че нямаше стабилизация на напрежението и харчеше 4А на празен ход. Аз пренавих феритите и стана от 40 на 66В напрежението, (първичните от 5 ги направих на 4 с по-вече наброй проводници, вторичната несам я пипал). Празния ход стана 4,5А. Сложих с един оптрон за обратна връзка.На напрежението което ми се стори че е най-голямата консумацията, а те за 2те стъпала са 4 различни напрежение и фактически направилх стабилизация само на десния канал и като натоваря стъпалото мостово едното кляка и затова се получава припукването и възбуждането. Свързах +на десния канал с + на левия канал и минусите пак така и нещата заспаха, като оставих стабилизацията на 37В по + захранването. Разлика в напреженията при натоварване се получава 0В клек при положителното и 0.5 до 1В при отрицателното и няма вече дертове, да чукна на дървено че ми писна да му гледам схемата вече.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети