| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2012 9:56 Заглавие: |
|
|
Това за хладилните чанти е така.Моята я подарих, но когато я ползвах правех друг номер.Всичко което слагах вътре беше предварително много добре охладено в хладилника, а водката от вечерта стоеше във фризера.Хладилната чанта само поддържаше.Ако трябва да охлаждаш бира от 30 градуса...Ще ти мине меракът да пиеш бира.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2012 19:15 Заглавие: |
|
|
| Вижте пак ще напиша за КПД на климатика, че тия 300 % не знам какви са за които говорите. По принцип в реалния живот топлината е потенциална енергия, която се движи към по-студеното. Същото е и със издигнатите нависоко предмети които падат свободно надолу. Или колата която върви по инерция (например отсечката с. Шереметя- бирена фабрика В.Търново.) Когато се пусне колата от отгоре тя може да слезе по инерция до долу дори на изгасен двигател. Когато обаче искаме да направим обратното т.е. да я качим до Шереметя ще ни дане поне двоен разход. Както е климатика през зимата отвън е студено и топлината от вкъщи по инерция иска да бяга навън а климатика се мъчи, да я движи наобратно. Не е ли така. Ако отвън е топло то все едно наклона на баира е малък и колата лесно го качва. Ако е горещо е все едно обратно върви сама колата по инерция, топлината сама си навлиза в по-студеното. Проблема е в това че с тия 300 % искате да убедите хората, че колата може да качи баира с толкова гориво колкото и на равно. Но не е така топлината която е навън има по-ниска потенциална енергия, защото е по-ниска температурата на външния въздух. Затова и климатика ги дава тия проценти когато навън е +10, една духалка при това положение стопля доста бързо. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2012 20:16 Заглавие: |
|
|
Стига вече с това КПД при климатиците!Няма такова.Ти не разбра ли че двамата просто се бъзикат?
| Цитат: | | Затова и климатика ги дава тия проценти когато навън е +10 |
И сега какво, искаш да ме убедиш че като падне температурата на -5 вънка СОП-а на климатика ми ще падне под 1 ??? И вече при -10 топлото дето ми духа климатика идва от някой реотан на духалка скрит в климатика?
И тия духалки хич не ми ги хвали - ламя за ток и ще ме стопли ама ако си я навра в гащите.Те хората са глупави и затова си слагат климатици.
От гледна точка на физиката дори и при -273 градуса навън все още има някаква топлина която може да се изсуче.  |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2012 21:07 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Стига вече с това КПД при климатиците!Няма такова |
То не е само при климатиците , то изобщо не съществува Какво е К в абривиетурата - коефициент и как е формулиран(измислен от математиците) , какво е П - и кой е решил ,че е полезно и накрая Д-то , ми то трябва да падне още една ябълка та да се разбере .
Тя енергията си е неизмерима (за сега , а може би и никога) величина.За сега всичко се крие зад голямото Е на Айнщайн ама и него го оборват.  |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2012 21:46 Заглавие: За КПД |
|
|
| КПД има и друго значение - Коефициент на Пълнота на Джоба - има пряка връзка с един друг КМД. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2012 0:38 Заглавие: |
|
|
Топлото на климатика идва от това че се свива фреона и се загрява (по същия начин по който се загрява всмукания въздух във дизеловия двигател) Ако навънка ти е мунус нам си колко градуса, фреона ще ти е течен и няма да има какво да свиваш. Целта на външното тяло е да го стопли малко от малко за да стане газообразен, което е доста трудно при минус 10-15  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2012 1:11 Заглавие: |
|
|
Ами явно ще трябва да дойдеш да пием по една ракия и да ми прегледаш двата инвертора - и Фуджи-то и Шарп-а.Нещо са прецакани
защото от пет години е нямало зима дето да не топлят.Пък тази зима на моменти навън ставаше под -18.
И признавам - преди 4 години зимата падна една гъста продължителна мъгла и колите се покриха със слой лед към сантиметър.Тогава Шарп-а не можа да направи хубав дефрост и перката почна да пречуква в леда.Наложи се да го духна със сешоара.Та това ми беше кахъра за толкова време.
Вярно - духалките са по-добри.Не им се налага да правят дефрост.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2012 1:18 Заглавие: |
|
|
E топлят де но не по-хубаво от духалките. Духалките не стават за охлаждане, да и аз искам климатик лятото.. Ракия дааа обичам и аз
Да не говорим за дефроста или размразяването как става. Но да се говори че може един климатичен киловат да топли повече от един духалков... даже мисля че духалката ще постигне по-добър КПД от климатика. Аз мога да демонстрирам как вентилатор 12 вата прехвърля сичката жега от комшиите през терасата. Външното тяло ако е в комшиите става над 100 % КПДто, но не е там то за съжеление... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2012 1:40 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Но да се говори че може един климатичен киловат да топли повече от един духалков... |
Когато духалката стопли за 20 стотинки повече, отколкото климатик за толкова стотинки ще пиеш от моята ракия.А това ще стане когато навън температурите трайно паднат под -25 градуса.
Очаквай ледената епоха!
За мен разговора е приключил.И освен това го обърнахме на чат, а не бива да спамим в темата на човека.Ако ти се дърли още - на лични.Тук всички знаят какво е то климатик, и има ли той приложение при отглеждането на картофи.  |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 03, 2012 14:17 Заглавие: |
|
|
Щом стане въпрос за кпд-ето - отиде коня в реката... Само че, аз предлагам на задалия първото питане следното почти безплатно решение: Предстои Ви посред лято да се връщате с вектрата от морето (Бургас, например) и нямате климатик. Обикновено се тръгва в най-голямата жега, тъй като плажът последния ден е най-приятен. Предната вечер вземате едно шише минерална вода 1.5 литра и 2 - 3 половинки, слагате ги във фризера (сега всеки хотел, пък и по квартирите имат хладилници) да замръзнат до сухо. Преди тръгване слагате шишетата в нишата под капака на мотора при чистачките. Пускате вентилатора (в началото по-леко). Проверено на вектра - от Бургас в най-горещата част на деня шишетата се стоплиха напълно чак при Пловдив (при това по стария път със задръстванията). Ефектът е супер и е напълно безплатен, тъй като ползвате фризера на хазяите...
п.п. Хубаво е да проверите предварително кои най-много и големи шишета се хващат в посоченото място за постигате на максимален ефект. |
|
|
 |
|