| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 05, 2012 19:07 Заглавие: |
|
|
showMANiak , не си писал поялника чие производство е и каква мощност е.Обикновено на добрите поялници вторичната е около волт.Преброи колко витки са-те ще са ти навивки \волт.Навий си го за мрежовото напрежение с проводник отговарящ на мощността-ако има опасност да не ги събереш тогава с по-тънък проводник.Това че работи в режим на късо да не те притеснява-на късо но за кратко време.Според загряването ще съдиш колко да го товариш и знай че чужда п*тка не варди нито се жали
А пък ако е някой дръпнат красавец \ поялника де\ не си заслужава да се занимаваш с него. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Съб Май 05, 2012 20:34 Заглавие: |
|
|
| bvgdzk написа: | ..... знай че чужда п*тка не варди нито се жали
..... |
Личи си, че си гларус- я разкажи нещо безжалостно?  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2012 14:11 Заглавие: |
|
|
За 5кв.см желязо : първична 1600 нав, фи 0,2 - 0,25;
вторична 4 нав. шина >12кв.мм. За сечението, което си посочил увеличаваш малко първичната, примерно до 1800 - 2000нав. По сметки навивките излизат повече, но поялника не работи в непрекъснат режим. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2012 20:44 Заглавие: |
|
|
Брей какви фермани сте изписали за един траф само. Може ли и аз да кажа, като човек който сам си е правил такъв поялник. Трафа се смята нормално и вадиш 10%. Аз като хитрец ползвах готов дросел от стар телевизор със сечение на магнитопровода 7кв./см. на който имаше над 1000намотки. Оставям 1000 за това сечение и от горе навивам шината. На мен ми трябваше мощен поялник поради спецификата на работата ми и сложих на 0.35мм първична около 13мм. шина. За дръжка ползвах стара дръжка от АК47. Навивам шина докато се запълни реда и оставям дълги парчета от нея за които се заваряват с оксижен накрайниците които може да са направени от стругар. Аз ползвах от 6кв./мм. лустарклеми и става идеално. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2012 20:51 Заглавие: |
|
|
Като си ползвал дросел, това означава ли, че си имал разсейване на магнитния поток все пак? Тоест междина на дросела? _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2012 21:10 Заглавие: |
|
|
Не защото разглабям ламелите на дросела за да мога да навия шината и после си ги редя като на стандартен траф. Цялата философия е да се направи трафа да работи в режим на късо съединение. Затова намотките се намалят с 10%. За да може да се получи голям ток във вторичната без да се загрява прекалено много първичната. Ясно е че в този режим трафа работи за кратки интервали, че пече няма спор. Моя звяр прогаря 1,5мм медна тел за 15сек. То няма как да го държиш пуснат дълго време. Е за фабричните не знам но моя ми служи вярно 10г. Колко пъти ме е спасявал през зимата когато се налага да запоявам на открито. Сега вече не се занимавам със такава работа и не съм го ползвал, от години седи в шкафа. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2012 10:05 Заглавие: верно много писане! |
|
|
Явно тука няма вече хора от старата генерация.Първите такива поялници се правеха в техникум Киров по ръчен труд.Бяха копирали един немски такъв - мога да сложа снимки на оригинала.Изчислението е 36 нав./волт.Работеха доста добре,но като всичко нашенско не бяха изпълнени както трябва.Сега по пазарите може да си намерите съвременни изпълнения,но те са още по зле.Имам ги и двата варианта и ги пазя само за да ги показвам - не стават за сериозна работа,от както разбрах какво е това Велер не ме интересуват никакви други варианти.Е...за колекцонери имат стойност и ако някой много настоява може да премеря напреженията на празен ход и под товар.Оригиналната лампичка не е 6.3 в.а 3.5в. и има лупичка. _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2012 14:00 Заглавие: |
|
|
Ето малко снимки на моя звяр, отдавна потънал в прах. Когато започнах работа през 92г. в РЕРА на флота като щурмански електрик, това беше първото нещо, което си направих за да мога да работя спокойно по корабите и фаровете. Често пъти се налага, да се работи по палубата и на открито. 100ватовия поялник загряваше за половин час. Без такъв поялник една свяснта спойка не може да се направи.
Ех, спомени навяхте в мен с тази тема.

_________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2012 2:22 Заглавие: |
|
|
shri , ти за не си Ванко бе човече?И ако си ти , да си ги спомняш тези от РТС-а и по точно от ХАС-а?Щото аз съм единия от тях двамата
И към голямия спецеалист SOTON-голямата фирма точно на български индукционен 100 вата поялник с бакелитовия корпус на посочения от него техникум съм правил измерванията : вторична на празен ход -1 волт и със свястна човка 100А
pilgrlm , един път пожалих чужда п*ка и се оказа че съм сгрешил , друг път не пожалих оказа се че пак съм сгрешил и си викам абе така и така греша поне да не ги жаля никога
Виж с отношението към чуждите инструменти е друга работа , макар че избягвам да ги ползвам  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2012 10:52 Заглавие: |
|
|
Аз съм я само дето малко одъртях. Тая година чукнах 40-така. Тоя поялник съм го правил с помоща на Лечо. Ти кой беше да се сетя, че бая време мина. Той Асенския от телевизионните още е там. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|