Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

проблем с натриева лампа
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Милен
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 17, 2008 21:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени си дросела. Хубаво е да пише на запалката, че е за натриева лампа. Срещат се и комбинирани за натриеви и металхалогенни, но при всички положения трябва да е упоменато че е за натриева.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
abc
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 17, 2008 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

ОК,мерси Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
abc
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2012 15:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, имам още едно питане.. значи смених дросела с 400W MH = 3.5A и досега съм ползвал 250W натриева лампа (3А) на същия дросел без никакви проблеми. Сега обаче мисля да сложа 400W натриева(4.5А) към този дросел, който, както вече споменах по принцип е за 400W метал-халогенна(3.5А) и се чудя дали може нещо да се прецака? Пробвал съм я лампата свети, но до сега не съм я държал светната повече от 5-10 минути.

ЕДИТ: Проблема произлиза от там , че старата лампа (250W) я използвам вече над 3 години , а производителя препоръчва лампата да се сменя през 1-2 години, защото ефективността и намалява.. и понеже имам под ръка чисто нова 400W натриева мисля да използвам нея.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети