Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ФОТОГРАФИЯ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Сеп 14, 2012 14:17    Заглавие: Отговорете с цитат

sacho написа:
... Няма Фотошоп няма 5 лева....

Много малка дълбочина на рязкост имат, освен ако не се е целяло това!
В моите снимки също няма софтуерна намеса, Panasonic Lumix FZ37, сапунерка с претенции Very Happy .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Сеп 14, 2012 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж как се сещаш Very Happy В портретната фотография аз винаги съм се старал да фокусирам лицето а отзад всичко да е на лош фокус.В случая съм използвал дългофокусен обектив, ама не помня колко беше че това са снимки от преди 10 години. Very Happy Жал ми е ама Зенита не съм го ползвал отдавна.Седят и фотоувеличителя Крокус ,ванички, спирални дози ,2 сушилни и какво ли още не. Very Happy Имам даже нерастваряни химикали ,проявители А49 , N113 ,фиксаж А300 Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 14, 2012 16:11    Заглавие: Отговорете с цитат

От пресъхващия Дунав преди 2-3 дни.
http://media.snimka.bg/s1/1091/028425193-big.jpg

По залез, на "дълга" експозиция, от статив.
Върнете се в началото
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 14, 2012 19:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Very Happy Very Happy Думи като NIKON-CANON , PIC-ATMEL ... отдавна са омръзнали на повечето от нас. Основното на фотографията според мен е умението да направиш хубава снимка, след това е обектива и най накрая е апарата. Very Happy Very Happy Very Happy Спора за сурова снимка и обработена с програма, пак мисля че е омръзнал на всички. Важното е когато видиш една снимка, да се усмихнеш и дори да те хване малко яд че не си я направил ти. Аз като видя някоя снимка освен нея виждам и как е направена, как е организирано едно пътуване, екскурзия или излет в планината, виждам как е направена една разходка сутрин рано по плажа, как е закрепен апарата на статива, за хубава макро снимка ... Аз напоследък не обичам светкавицата, но не виждам нищо лошо в това че други я изполват. Сега събирам парички за още два обектива един за около 1000 лева и един макро за около 500 лева.
Много е трудни и скъпо мам...
За спорове за апарати и обективи има достатъчно арени в интернет форумите, нека тука останат само хубави снимки, който иска де. Very Happy
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 14, 2012 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

RM написа:
Very Happy Very Happy Very Happy Думи като NIKON-CANON , PIC-ATMEL ... отдавна са омръзнали на повечето от нас. ........
За спорове за апарати и обективи има достатъчно арени в интернет форумите, нека тука останат само хубави снимки, който иска де. Very Happy

Ами да де, който иска да пуска снимки, пускай де. От няколко мнения започна да се чуства познатия "стил". Чуствам как тази тема ще се превърне в една от който аз не пиша, дано не съм прав Wink
http://media.snimka.bg/s1/1099/028442652-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1099/028442654-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1099/028442657-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1099/028442659-big.jpg?r=0

Най-любимите хора на най-красивото място в България - Родопи!
(Велинград)
Върнете се в началото
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Сеп 14, 2012 22:43    Заглавие: Отговорете с цитат

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1140976244419.2021038.1227838531&type=3&l=3eeadf586f

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1515235680671&l=a3abff97e9

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1495959758785&l=e67aeff946

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1426974314192&l=d8c1bfdd4a
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Сеп 15, 2012 14:38    Заглавие: Отговорете с цитат

mitcd написа:
С Nikon D3100 или с Panasonic DMC-FZ38 всеки може. Но и Photoshop не сте пропуснали ?!
Поне при мен фотоапаратът е доста по-скромен, а снимките са преминали през Фотошоп-а само за да се намали размера на файла.

vladimir_ki4ev написа:
На въпроса, защо е забранено и от кого - отговора беше: Бе мммнннее то не е баш забранено но...
А снимките са трепач!
Не ми се разваляше настроението да се разправям. Но съм се наточил да направя голямата "разходка", не масовата обиколка, която предлагат обикновено, и тогава вече няма да се размине без снимки. Само се чудя кога ли ще стане Rolling Eyes , ама да сме живи и здрави...

sacho написа:
Жал ми е ама Зенита не съм го ползвал отдавна.Седят и фотоувеличителя Крокус ,ванички, спирални дози ,2 сушилни и какво ли още не. Very Happy Имам даже нерастваряни химикали ,проявители А49 , N113 ,фиксаж А300 Very Happy
Същата ситуация и при мен Sad
Върнете се в началото
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 16, 2012 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

sacho написа:
В портретната фотография аз винаги съм се старал да фокусирам лицето а отзад всичко да е на лош фокус.

Това е една от причините да не обичам цифровата фотография. С обикновен фотоапарат от среден клас (руските бяха много добри, но нека не забравяме, че те бяха копия на западни) можеш да си играеш с дълбочината на снимката, и когато черно-бялата фотография беше на мода обичах да го правя. Цифров фотоапарат, с който това може да се направи не съм държал в ръцете си, макар да подозирам, че има такива. Само дето не са по джоба ми, и това убива поне половината от удоволствието ми от фотографирането, след като не мога да вкарам някакъв ефект.

пп. И при мен фотоапарата и обективите стоят и "ръждясват". Трябва да намеря работилница, където работят читаво и могат да почистят обективи, че скачащите бленди на някои от обективите ми са започнали да клеясват. Ако някой знае такава в София нека метне на лични някакви координати.
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 16, 2012 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:
.... можеш да си играеш с дълбочината на снимката, и когато черно-бялата фотография беше на мода обичах да го правя. Цифров фотоапарат, с който това може да се направи не съм държал в ръцете си, макар да подозирам, че има такива......

Естествено, че има цифрови с ръчни настройки! Ако ти попадне свестен цифров фотоопарат в ръцете, ще ти хареса! Аз съм публикувал по-горе една такава снимка, но рядко снимам без да се интересувам от фона, при мен е тръпка да докарам голяма дълбочина на рязкост, което не винаги се получава лесно. Да ме извинява автора на темата, но тя е не "Снимки" , а "Фотография" , а това включва обсъждане на апаратура и техника на снимане Smile !
Близо 10г. не снимам на лентов апарат.
Върнете се в началото
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 17, 2012 14:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз в момента повече се радвам на старите истински стъкла сложени на цифровото тяло. Не се снима само с тях разбира се.

Ето едно албумче за момента.

Тези дни ще качвам от последната почивка... а има какво да се види.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети