|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2012 14:17 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | | ... Няма Фотошоп няма 5 лева.... |
Много малка дълбочина на рязкост имат, освен ако не се е целяло това!
В моите снимки също няма софтуерна намеса, Panasonic Lumix FZ37, сапунерка с претенции . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2012 14:42 Заглавие: |
|
|
Виж как се сещаш В портретната фотография аз винаги съм се старал да фокусирам лицето а отзад всичко да е на лош фокус.В случая съм използвал дългофокусен обектив, ама не помня колко беше че това са снимки от преди 10 години. Жал ми е ама Зенита не съм го ползвал отдавна.Седят и фотоувеличителя Крокус ,ванички, спирални дози ,2 сушилни и какво ли още не. Имам даже нерастваряни химикали ,проявители А49 , N113 ,фиксаж А300  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2012 19:04 Заглавие: |
|
|
Думи като NIKON-CANON , PIC-ATMEL ... отдавна са омръзнали на повечето от нас. Основното на фотографията според мен е умението да направиш хубава снимка, след това е обектива и най накрая е апарата. Спора за сурова снимка и обработена с програма, пак мисля че е омръзнал на всички. Важното е когато видиш една снимка, да се усмихнеш и дори да те хване малко яд че не си я направил ти. Аз като видя някоя снимка освен нея виждам и как е направена, как е организирано едно пътуване, екскурзия или излет в планината, виждам как е направена една разходка сутрин рано по плажа, как е закрепен апарата на статива, за хубава макро снимка ... Аз напоследък не обичам светкавицата, но не виждам нищо лошо в това че други я изполват. Сега събирам парички за още два обектива един за около 1000 лева и един макро за около 500 лева.
Много е трудни и скъпо мам...
За спорове за апарати и обективи има достатъчно арени в интернет форумите, нека тука останат само хубави снимки, който иска де.  |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2012 14:38 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | | С Nikon D3100 или с Panasonic DMC-FZ38 всеки може. Но и Photoshop не сте пропуснали ?! | Поне при мен фотоапаратът е доста по-скромен, а снимките са преминали през Фотошоп-а само за да се намали размера на файла.
| vladimir_ki4ev написа: | На въпроса, защо е забранено и от кого - отговора беше: Бе мммнннее то не е баш забранено но...
А снимките са трепач! | Не ми се разваляше настроението да се разправям. Но съм се наточил да направя голямата "разходка", не масовата обиколка, която предлагат обикновено, и тогава вече няма да се размине без снимки. Само се чудя кога ли ще стане , ама да сме живи и здрави...
| sacho написа: | Жал ми е ама Зенита не съм го ползвал отдавна.Седят и фотоувеличителя Крокус ,ванички, спирални дози ,2 сушилни и какво ли още не. Имам даже нерастваряни химикали ,проявители А49 , N113 ,фиксаж А300  | Същата ситуация и при мен  |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 16, 2012 20:17 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | | В портретната фотография аз винаги съм се старал да фокусирам лицето а отзад всичко да е на лош фокус. |
Това е една от причините да не обичам цифровата фотография. С обикновен фотоапарат от среден клас (руските бяха много добри, но нека не забравяме, че те бяха копия на западни) можеш да си играеш с дълбочината на снимката, и когато черно-бялата фотография беше на мода обичах да го правя. Цифров фотоапарат, с който това може да се направи не съм държал в ръцете си, макар да подозирам, че има такива. Само дето не са по джоба ми, и това убива поне половината от удоволствието ми от фотографирането, след като не мога да вкарам някакъв ефект.
пп. И при мен фотоапарата и обективите стоят и "ръждясват". Трябва да намеря работилница, където работят читаво и могат да почистят обективи, че скачащите бленди на някои от обективите ми са започнали да клеясват. Ако някой знае такава в София нека метне на лични някакви координати. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 16, 2012 21:33 Заглавие: |
|
|
| Jet написа: | | .... можеш да си играеш с дълбочината на снимката, и когато черно-бялата фотография беше на мода обичах да го правя. Цифров фотоапарат, с който това може да се направи не съм държал в ръцете си, макар да подозирам, че има такива...... |
Естествено, че има цифрови с ръчни настройки! Ако ти попадне свестен цифров фотоопарат в ръцете, ще ти хареса! Аз съм публикувал по-горе една такава снимка, но рядко снимам без да се интересувам от фона, при мен е тръпка да докарам голяма дълбочина на рязкост, което не винаги се получава лесно. Да ме извинява автора на темата, но тя е не "Снимки" , а "Фотография" , а това включва обсъждане на апаратура и техника на снимане !
Близо 10г. не снимам на лентов апарат. |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2012 14:54 Заглавие: |
|
|
Аз в момента повече се радвам на старите истински стъкла сложени на цифровото тяло. Не се снима само с тях разбира се.
Ето едно албумче за момента.
Тези дни ще качвам от последната почивка... а има какво да се види. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|