Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Избор на крокодили при направа на кабели за подаване на ток
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2012 23:47    Заглавие: Избор на крокодили при направа на кабели за подаване на ток Отговорете с цитат

Днес си блъсках главата с поредните ментеливи кабели. Най-после се реших да си правя нещо по-читаво с 25квадрата кабел но не видях особен избор от към крокодилче.
Към момента съм се спрял на
http://www.tpetrov.com/search.php?prod=%D0%9A%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB+F293R

Всъщност не ми стана ясно поне от сайта им каква е разликата м/у този и по-евтиния модел F292R.
Но ми се искаше да взема по-читави щипки от тези.
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2012 0:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Aз бих се насочил към заварачни. Има много хубави и яки щипки.
http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=15926
Тва е малко по-евтино, ама едва ли ти се дават 11 лева на бройка като за това по-долу. Имам една такава на електрожена - за 2 години не е мръднала.
http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=15927
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2012 0:12    Заглавие: Отговорете с цитат

11лв. ама изглежда по масивна от онази в моя линк Smile . Какво е положението при захващането на акумулатор защото все пак не е предназначена за това?
ko-pach
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2012 3:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Зависи какъв ток ще подаваш с тези крокодили. Ако е големичък - търси алигатори Smile

Да не забравиш и бройката на "зъбите". От значение са!

В краен случай две малки менгеменца ще ти свършат работа Wink
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2012 6:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Е какъв, не съм го мерил за кола по-принцип. Няма да паля камиони макар, че като чета с 16квадрата и там няма проблеми.
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2012 6:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами иди в КОНРАД бе човек! Имат от такива,дето можеш да палиш детски колички до такива за самолети вероятно Laughing Т.Петров....какво да ти кажа? Когато ми казаха че могат да ми предложат поне 4-5 заместителя на IRF 4905 разбрах колко стават Evil or Very Mad

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2012 8:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Кабелите "за даване на ток" би трябвало да се ползват за възстанивяне на "паднал" акумулатор. Т.е. закачаш ги към акумулатора на непалещата кола и към акумулатора на запалена кола и чакаш 5мин. После откачаш кабелите и правиш опит да запалиш. Този принцип почти никой не го спазва, а слагат кабелите и веднага палят, а понякога става беля.

Така че с една дума ако ще "даваш ток" е хубаво кабелите да са тънки, а ако ще "вземаш ток" да са дебели и с яки щипки. Така или иначе 25мм2 са безмислено много, каквито и щипки да ползваш спада на напрежение в тях ще е много повече от колкото по дължината на кабела.
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2012 10:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж в Електромаркет - заваръчните от втория пост бяха май 7-8 лв., а тенекиените - 4-6, имаше няколко вида. Аз правих кабели за мой приятел, който искаше да са "много яки" независимо от цената, и му купих щипки от 13 лв. пак от там. Като захапе, няма пускане Smile
Тъй като нямаше ограничения в бюджета, а и ще се ползват в автокъща да се палят всякакви возила, сложих 25 квадрата кабел. Иначе съм съгласен с milmar, и 16 е пре-предостатъчно за обща употреба.
Върнете се в началото
dodov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Попово

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2012 13:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти, отдели малко повече лев и си купи по читави, да не са китайски ментаци. Доволен съм от немските като тези:
http://einhell.bg/?p=3405
Ползваме няколко комплекта и по служебни коли, през зимата няма ядове. Кабелите са кербовани директно в щипките. Пружините са яки и държат. На китайските, кабелите са на кабелна обувка, която не отговаря на квадратурата от 25 мм2. Хванати са с болче към щипките. Щипките се огъват. Smile През големите студове при минус 15* изолацията се вдвърдява като пластмаса.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2012 13:33    Заглавие: Отговорете с цитат

dodov написа:
..... Доволен съм от немските като тези:
http://einhell.bg/?p=3405
...

Тези наистина ли са 25мм2 ? Хм-м аз не съм виждал купешки повече от 4 хайде 6мм2, разбира се ако не броим и пластмасата на изолацията към сечението. Те някои дори и с изолацията нямат общо 25мм2 Laughing .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети