| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2012 23:47 Заглавие: Избор на крокодили при направа на кабели за подаване на ток |
|
|
Днес си блъсках главата с поредните ментеливи кабели. Най-после се реших да си правя нещо по-читаво с 25квадрата кабел но не видях особен избор от към крокодилче.
Към момента съм се спрял на
http://www.tpetrov.com/search.php?prod=%D0%9A%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB+F293R
Всъщност не ми стана ясно поне от сайта им каква е разликата м/у този и по-евтиния модел F292R.
Но ми се искаше да взема по-читави щипки от тези. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2012 0:12 Заглавие: |
|
|
11лв. ама изглежда по масивна от онази в моя линк . Какво е положението при захващането на акумулатор защото все пак не е предназначена за това? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ko-pach Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2012 3:42 Заглавие: |
|
|
Зависи какъв ток ще подаваш с тези крокодили. Ако е големичък - търси алигатори
Да не забравиш и бройката на "зъбите". От значение са!
В краен случай две малки менгеменца ще ти свършат работа  _________________ Electronic circuits |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2012 6:15 Заглавие: |
|
|
Е какъв, не съм го мерил за кола по-принцип. Няма да паля камиони макар, че като чета с 16квадрата и там няма проблеми. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2012 6:35 Заглавие: |
|
|
Ами иди в КОНРАД бе човек! Имат от такива,дето можеш да палиш детски колички до такива за самолети вероятно Т.Петров....какво да ти кажа? Когато ми казаха че могат да ми предложат поне 4-5 заместителя на IRF 4905 разбрах колко стават  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2012 8:08 Заглавие: |
|
|
Кабелите "за даване на ток" би трябвало да се ползват за възстанивяне на "паднал" акумулатор. Т.е. закачаш ги към акумулатора на непалещата кола и към акумулатора на запалена кола и чакаш 5мин. После откачаш кабелите и правиш опит да запалиш. Този принцип почти никой не го спазва, а слагат кабелите и веднага палят, а понякога става беля.
Така че с една дума ако ще "даваш ток" е хубаво кабелите да са тънки, а ако ще "вземаш ток" да са дебели и с яки щипки. Така или иначе 25мм2 са безмислено много, каквито и щипки да ползваш спада на напрежение в тях ще е много повече от колкото по дължината на кабела. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2012 10:52 Заглавие: |
|
|
Виж в Електромаркет - заваръчните от втория пост бяха май 7-8 лв., а тенекиените - 4-6, имаше няколко вида. Аз правих кабели за мой приятел, който искаше да са "много яки" независимо от цената, и му купих щипки от 13 лв. пак от там. Като захапе, няма пускане
Тъй като нямаше ограничения в бюджета, а и ще се ползват в автокъща да се палят всякакви возила, сложих 25 квадрата кабел. Иначе съм съгласен с milmar, и 16 е пре-предостатъчно за обща употреба. |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2012 13:18 Заглавие: |
|
|
Здрасти, отдели малко повече лев и си купи по читави, да не са китайски ментаци. Доволен съм от немските като тези:
http://einhell.bg/?p=3405
Ползваме няколко комплекта и по служебни коли, през зимата няма ядове. Кабелите са кербовани директно в щипките. Пружините са яки и държат. На китайските, кабелите са на кабелна обувка, която не отговаря на квадратурата от 25 мм2. Хванати са с болче към щипките. Щипките се огъват. През големите студове при минус 15* изолацията се вдвърдява като пластмаса. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2012 13:33 Заглавие: |
|
|
Тези наистина ли са 25мм2 ? Хм-м аз не съм виждал купешки повече от 4 хайде 6мм2, разбира се ако не броим и пластмасата на изолацията към сечението. Те някои дори и с изолацията нямат общо 25мм2 . |
|
|
 |
|