|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 1:12 Заглавие: |
|
|
hidrazin, защо си мислиш че не смея да си изразя мнението,а за ТАЯ ТЕМА какво ще кажеш ? Че все по-малко пиша, причините са други. _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 1:17 Заглавие: |
|
|
| hidrazin написа: | | ... никой не смее да вземе страна в темата. |
Грешно! Страните могат да са повече от две!
.. Стига да не се опитваш лекичко да се подмазваш някому си
И да разръчкам темата с един цитат, леко перифразиран от мене, щот го няма вече... :
"Всеки "зидаро-мазач" може да бъде тв-техник до доказване на противното"
... само да играе по нечия свирка
...
А за Опиц, Литексо, Уевски ,,,, .... мисля си, че са важни теми, една от които съм и автор... , особено когато иде реч за Отборо на Народо.. !  |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 1:43 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | .. Стига да не се опитваш лекичко да се подмазваш някому си Wink |
Те това го мразя най-много, пък и няма за какво. Всеки може да се убеди в това - постовете ми са достъпни за всеки.
| Цитат: | | защо си мислиш че не смея да си изразя мнението |
...за което се извинявам.
За сега май ще дремна малко, че днес ми се стъжни. Утре пак.
Лека утрин на всички!
 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 2:07 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: |
"Всеки "зидаро-мазач" може да бъде тв-техник до доказване на противното"
... само да играе по нечия свирка
... |
Свирката е от ясна по-ясна...когато там си гъст с един определен човек ставаш по-членест и от членовете на съюза.Джорангес що има вечно по поне два активни ника там?Не е никакъв проблем с най-простите инструменти да се направи така че даден потребител да гледа форума през крив макарон.
Господина Пишиков защо му е позволено там да ни нарича нас потребителите на eshop.bg че сме били "кръжочници"?Познай с мълчаливото одобрение на кой стават тия неща?Да загатвам ли още за топлите връзки на тези двамата с един трети човек или не е нужно??
Zapad, и кво кат ги теглихте локумите?Преди имаше "богопомазани" и "обикновени",сега има и трета графа-"треторазрядни".От това което е резултата от тоя дебат ти и Румен доволни ли сте?Преди беше ясно-плащаш-член-получаваш превилегии.Не плащаш-обикновен потребител.Сега вече и измежду обикновените има равни и по-равни.Като преценката е крайно субективна.Идва некой дето допреди 5години пускаше такива теми че предполагам тогава е отварял първите си телевизори през живота и почва да ти обяснява-"тук така ще напишеш,то не го пише в правилата като изискване ама аз искам,щото властта е в мене,хванал съм богу за рогу,в мене е и лебът и ножът,кут щеш.Аз ще кажа дали си реален или нереален,дали си легален или нелегален,дали си от бранша или не."
И ако аз си измисля едно булстатче-примерно 12345678 и име на фирма-Бетонинтелект със седалище в
| nbs-set написа: | | село Козяк |
кво прайм?Питам-защото тази информация която се подава даже не се проверява в търговския регистър.Въпреки че е на един клик разстояние- www.brra.bg
P.S.Имам и още един въпрос-Панчев предполагам е дал данните на г-н Канев.Уж че се води там работник.Щото той към момента когато се регистрира там фирма нямаше-знам го от директен разговор с него към момента когато той стана зелен(времената на хисарската среща).Не бих казал че той е и точно работник там,по-скоро е нещо като предоставящ интернета за Баня към Канев.Аз чопля електрониките на една голяма фирма за внос на клима.Ако аз си направя регистрация с техните данни и се пиша че съм техен работник те няма да имат нищо впротив.Това значи ли че аз съм вече легален?Всеки може да изкопчи някакво име на фирма и цифрички за булстат и да се представи за легален.Една проста уговорка-"ако ти звънне Лулчев и пита дали съм ти работник кажи че съм".Комшията примерно има сервиз за нещо-дава цифричките и името и вече и ние сме легални.Нали разбирате че да се отсяват по този начин благодарение на едни цифри и име на фирма кой е легален и кой не е някакси наивно и супер-лесно заобиколимо?Още повече че всяка фирма при регистрацията си регистрира всякакви дейности с изключение на изискващите допълнителни режими? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 12:03 Заглавие: |
|
|
Божиле нали си син там-за какво водиш тази полемика.Нали имаш фирма легална и всичко е наред.Всеки си избира къде да пише и с кого да комуникира -също да избира приятелите си и с кого да сяда на маса. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 12:30 Заглавие: |
|
|
Бай Тишане,въпроса беше съвсем принципен, за начина по който се пишат правилата там и т.н.Не виждам какво засега той мене-че някога си бил купил нещо от мене и то не работило.Тва кво общо има с НБС?Уговорили сме се какво ще направим още тогава(което не беше преди 2години)-аз такива чипове при мене в наличност винаги съм имал.Но ти казах-втори няма да ти пратя докато при мене не мине такъв уред за да ги изтествам.Ти се съгласи че въпросните домашни кина са рядки,ще чакаме и така...Впоследствие ти си си намерил-ми чукни ми на скайпа-кажи "намерих си,възстанови ми сумата и толкоз".Още на деня като каза че не работят ти звъннах и ти предложих няколко варианта,един от които беше да ти възстановя сумата на момента.Нали така?Не съм правил циганлъци-ама ти лъжеш че не работят,аз съм продавал от същите и са работили(както и действително беше)-не казах нищо такова,нали така?На мъжко доверие ти казах да ги заметнеш в коша щом казваш че ги не бива.
А за касовите бележки-може да се е случило и никога не го отричам.Не се тупам у гърдите че съм 101% изряден.Никой не е 100% изряден и който каже че на 100% всичко му е легално,чука 100% касови бележки и т.н.-просто лъже.
Бахти и драмата за 30лв.-та чак публично?Що ни ми писа на скайпа?След това си купувал от мене и други неща мисля-що не каза-"приспадни ми сумата"?Ами много хора тук във форума ми дължат по много повече от 30лв.Да съм тръгнал аз да говоря публично за това?Питал си ме за акъл-никога не съм ти отказал(и аз също съм те питал).От мене си купувал поне 20-30 пъти.Винаги съм бил 100% коректен с тебе,винаги 100% от пратките са ти пращани от офис-за да ти е по-тънко(въпреки че обикновено се сещаш привечер когато не ми е било толкоз удобно),така ли е било?Редовно имам пратки за ВТ и винаги съм ти звънял-"ама съгласен ли си ще пращам и на този и този,да си поделите разходите та да не плащате два транспорта?"-така ли беше?Практика която няма никой друг магазин в страната.А е могло да те забруля на спийдито и транспорта да ти е двоен-"кво ми пука,да не го плащам аз я".Давал съм ти гаранции за определени артикули,без преди това да съм те офертирал че са с гаранция(а е могло удобно да примълча).Поръчвал съм ти определени чаркове с презумпция-"ако не е точно същото щот и аз не съм сигурен-ще ми го върнеш(и на мен ще ми седи за паметник,на мой риск)".И не мога да го разбера тва българско качество-в един момент от сумати поръчки с една ти излезе проблем-въпросните два чипа и всичкото коректно отношение дето е било към тебе го зачеркна и почна да обясняваш колко съм лош.Та така...
Нека се върнем на темата-а тя е НБС-с кой ще си пие ракията си е негова работа,стига това да не води до тенденциозно спазване на правилата според това кой е "съратника по чашка".Зададах съвсем конкретни въпроси за дебат-като примерно-що тези данни не се проверяват в търговския регистър,кво правим като някой си намери цифрички и име на фирма и т.н. и т.н. конкретика?Кво общо с това имам аз че тръгна да обсъждаш моята особа?Имаше една приказка-"ама вие що биете негрите"...
И още малко въпроси-по отношение на самите сбирки-два пъти съм идвал на сбирки на въпросната организация.Най-силно впечатление ми направи това че на нито една сбирка не видях нещо много простичко-един телевизор не видях аджеба.Някой да седне ей така е и да покаже-ей това е аджеба мейн-борд,това е т-кон,а това му е шнура.За обща култура дет се вика.Карал съм курсове във въпросно най-мътните времена началото на прехода-времене на връла мизерия и бедност-лектора който беше в центъра-до моста на Марица винаги намираше начин да ни изрови-било Е714,било Е380.(не знам дали е жив още тоз човек-Дончо се казваше-ако някой от филибелиите го знае и го мерне-да му прати един поздрав.)
Къв е смисъла от цялото това нещо което се превръща в едно дружно напиване/наливане-на двете сбирки съм се нагледал на секви неща,на повръщащи,на мрътвопияни,на гюбеци,на кючеци,на хора,на ръченици,на виртуозност в танцовото изкуство но не и на телевизор.Все пак аз идвам на сбирка на тв-майсторите ,а не на АМТИ(академията за танцово изкуство).Единия път добре че беше г-н Владо Владимиров за полвин час да изнесе една "лекция па макар и по картинки" та да има смисъл целото туй тридневно клюмане.
Програмата-на първата вечер пиене,на втория ден-до 14ч. пиене,после от 14-16ч. малко празни приказки в стил партийно събрание от времето на Вълко Червенков и после до края на срещата в неделя-все пиене.Кому е нужно тва нещо?На бранша ли?Съмнявам се...Нали за тва са тези сбирки-аджеба ръка да пипне нещо!?По чисто икономическите проблеми на бранша дойде да говори човек дет се занимава с хлебопроизводство.Кво има да си говорим с него като говорим на различни езици и за коренно различни проблеми(просто щот браншовете са коренно различни)?Щеше да идва Дора Янкова-тя пък ви отсвири и въобще не стъпи.За пиене отделени-близо 3дена,за празни приказки без смисъл-два часа,за генератора дето беше сглобил Митето-2минути накрая на сбирката когато всички си бяха тръгнали.Това е жалката истина. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Ное 08, 2012 20:23; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 17:11 Заглавие: |
|
|
Божиле,обръщам се така защото се познаваме макар и повече индиректно и лошо не сме видяли един от друг .Не знам за какво е тая тема въпреки, че горе долу ми е ясно кой къде го сърби.Не взимам страна и пиша и в двата форума и не гледам кои е зелен и кой синкав .Има неща обаче дето пишеш и не са верни.На предпоследната сбирка в Банско колега от Плевен изнесе прекрасна беседа за някой тънкости при сервизирането на новата техника ,много добра беседа направена със снимков материал и засягаща неща с които много съм си блъскал главата и които никъде не могат да се прочетат .Не вярно и според мен неправилно е отношението ти към Дими.Много малко хора биха се наели да вършат работата която той върши безплатно.Той е един достоен човек . Не се сърди но от доста време насам не споделяш мнения по технически въпроси а акцента е ,че ги имаш нещата на склад .Може би става малко агресивно и за това се дразнят хората .Нека не те засяга това което пиша но това ми е на сърцето а аз не слугувам и не се подмазвам на никого и казвам нещата директно. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 17:39 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Не се сърди но от доста време насам не споделяш мнения по технически въпроси а акцента е ,че ги имаш нещата на склад .Може би става малко агресивно и за това се дразнят хората |
Чакай сега-аз съм длъжен нещо да споделям така ли?Длъжен съм да ви помагам,така ли?Когато съм събирал огромната част от нещата в енциклопедията що не се дразниха???Що не обърнеш внимание колко много хора има които никога не са помагали на никой с нищо??Хора които влизат по форумите само и единствено да питат???Хора които като ги видя на лентата и не е нужно да съм гадател за да ми е ясно че след точно десет минути ще са пуснали тема с питане за нещоси.Които влизат във форумите само когато са на зор.Те не ви дразнят,нали така,дразня аз?Имам над 10хиляди поста с чисто технически насоки в този форум.Нека всички "раздразнени" да проимат и те толкоз.
За акцента не ми бери грижа-аз съм единствения тук,който е решил че от момента в който ще извършва някаква търговска дейност през този форум ще си и плаща за това от първия ден.И го правя и досега,за разлика от райчевци,ломския и т.н.Въпреки че съм дал на този сайт толкова много от личното си време и съм направил толкова много че би било безпроблемно да мина между капките.Има кой да ми направи забележка за това и този някой не си ти,а собственика на сайта.Аз помагам и сега-и сега давам чисто технически отговори и сега отделям по сумати от личното си време за модераторска дейност.
Това обаче се не вижда,нали така?А ако се види то е щото модератора за нещо е бил лош и не е угодил "на някой по гайдата".
За другото-обясняваш ми все едно че никога не съм бил на тия сбирки и не знам кво става там.Аз му говоря "ръка да пипне/осцилоскоп да се пусне" той ми говори че имало снимки.Ми снимки има и сега през нета-и трейнинг-мануали има колкот щеш и видео-туториъли и кво ли не.
А Лулчев нека го оставим настрани-ама не взимал пари-негова си работа.Да ти кажа честно,тя и дейността му не е кой знае колко.Приказката за безплатния обяд я знаеш.Имаше едно предаване с В.Ахчиева за което се изтръбиха хиляда фанфари по форумите и тва е.За десет години дейност на НБС.Браво.Другото са празни приказки които и ти сам можеш да си сложиш ръка на сърцето и да кажеш не приличат ли ти на събранията по времето на Вълко Червенков?Така ще направим,иначе ще направим....нааай-решителни мерки...другари,дайте да дадем....
Не ми отговори обаче кво правеше там хлебаря,що се пие до откат и т.н.?
Както и да е-явно в бранша всичко е цъфнало и вързало.Явно браншовата ни организация е прекрасна.Пожелавам му на Лулчев да иляди начело на нея и да подмине и патриарха на години.Абе всичко е цветя и рози.И виновен е само Божилов-щото той на един продал неработещо стъпало,щото не помагал повече(все едно че ни е длъжен),щото засегнал някого и т.н. и т.н.
Ми така да е.Исках да има дебат за НБС-е явно не ви е нужен и предпочитате да дебатирате за мене.Ми тогава катинар.Но от утре нямате причина да се оплаквате.А ти точно го правиш доста често.
Сам се замисли-кат си зелен(демек много повече от мене,че и си плащаш за няква закрила)-на колко от нещата за които си недоволствал по форумите ти е помогнала въпросната организация да ги решиш!?Въпроса е риторичен.Напиши ги на едно листче и срещу всеко от тях сложи тиренце и си напиши какво НБС ти е помогнало да решиш конкретния дерт.И си признай пред себе си.За мене отговор на тези неща съм си дал отдавна.Затва и отношението ми към тази организация е такова. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|