Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос към г-н Бойко Божков и УС на НБС-СЕБТ
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2012 1:12    Заглавие: Отговорете с цитат

hidrazin, защо си мислиш че не смея да си изразя мнението,а за ТАЯ ТЕМА какво ще кажеш ? Че все по-малко пиша, причините са други.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2012 1:17    Заглавие: Отговорете с цитат

hidrazin написа:
... никой не смее да вземе страна в темата.

Грешно! Страните могат да са повече от две! Idea
.. Стига да не се опитваш лекичко да се подмазваш някому си Wink
И да разръчкам темата с един цитат, леко перифразиран от мене, щот го няма вече... :
"Всеки "зидаро-мазач" може да бъде тв-техник до доказване на противното" Razz
... само да играе по нечия свирка Laughing
...
А за Опиц, Литексо, Уевски ,,,, .... мисля си, че са важни теми, една от които съм и автор... , особено когато иде реч за Отборо на Народо.. ! Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2012 1:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
.. Стига да не се опитваш лекичко да се подмазваш някому си Wink

Те това го мразя най-много, пък и няма за какво. Всеки може да се убеди в това - постовете ми са достъпни за всеки.
Цитат:
защо си мислиш че не смея да си изразя мнението

...за което се извинявам.
За сега май ще дремна малко, че днес ми се стъжни. Утре пак.
Лека утрин на всички!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2012 2:07    Заглавие: Отговорете с цитат

emoome написа:

"Всеки "зидаро-мазач" може да бъде тв-техник до доказване на противното" Razz
... само да играе по нечия свирка Laughing
...

Свирката е от ясна по-ясна...когато там си гъст с един определен човек ставаш по-членест и от членовете на съюза.Джорангес що има вечно по поне два активни ника там?Не е никакъв проблем с най-простите инструменти да се направи така че даден потребител да гледа форума през крив макарон.
Господина Пишиков защо му е позволено там да ни нарича нас потребителите на eshop.bg че сме били "кръжочници"?Познай с мълчаливото одобрение на кой стават тия неща?Да загатвам ли още за топлите връзки на тези двамата с един трети човек или не е нужно??

Zapad, и кво кат ги теглихте локумите?Преди имаше "богопомазани" и "обикновени",сега има и трета графа-"треторазрядни".От това което е резултата от тоя дебат ти и Румен доволни ли сте?Преди беше ясно-плащаш-член-получаваш превилегии.Не плащаш-обикновен потребител.Сега вече и измежду обикновените има равни и по-равни.Като преценката е крайно субективна.Идва некой дето допреди 5години пускаше такива теми че предполагам тогава е отварял първите си телевизори през живота и почва да ти обяснява-"тук така ще напишеш,то не го пише в правилата като изискване ама аз искам,щото властта е в мене,хванал съм богу за рогу,в мене е и лебът и ножът,кут щеш.Аз ще кажа дали си реален или нереален,дали си легален или нелегален,дали си от бранша или не."
И ако аз си измисля едно булстатче-примерно 12345678 и име на фирма-Бетонинтелект със седалище в
nbs-set написа:
село Козяк

кво прайм?Питам-защото тази информация която се подава даже не се проверява в търговския регистър.Въпреки че е на един клик разстояние- www.brra.bg

P.S.Имам и още един въпрос-Панчев предполагам е дал данните на г-н Канев.Уж че се води там работник.Щото той към момента когато се регистрира там фирма нямаше-знам го от директен разговор с него към момента когато той стана зелен(времената на хисарската среща).Не бих казал че той е и точно работник там,по-скоро е нещо като предоставящ интернета за Баня към Канев.Аз чопля електрониките на една голяма фирма за внос на клима.Ако аз си направя регистрация с техните данни и се пиша че съм техен работник те няма да имат нищо впротив.Това значи ли че аз съм вече легален?Всеки може да изкопчи някакво име на фирма и цифрички за булстат и да се представи за легален.Една проста уговорка-"ако ти звънне Лулчев и пита дали съм ти работник кажи че съм".Комшията примерно има сервиз за нещо-дава цифричките и името и вече и ние сме легални.Нали разбирате че да се отсяват по този начин благодарение на едни цифри и име на фирма кой е легален и кой не е някакси наивно и супер-лесно заобиколимо?Още повече че всяка фирма при регистрацията си регистрира всякакви дейности с изключение на изискващите допълнителни режими?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2012 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Божиле нали си син там-за какво водиш тази полемика.Нали имаш фирма легална и всичко е наред.Всеки си избира къде да пише и с кого да комуникира -също да избира приятелите си и с кого да сяда на маса.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2012 12:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Бай Тишане,въпроса беше съвсем принципен, за начина по който се пишат правилата там и т.н.Не виждам какво засега той мене-че някога си бил купил нещо от мене и то не работило.Тва кво общо има с НБС?Уговорили сме се какво ще направим още тогава(което не беше преди 2години)-аз такива чипове при мене в наличност винаги съм имал.Но ти казах-втори няма да ти пратя докато при мене не мине такъв уред за да ги изтествам.Ти се съгласи че въпросните домашни кина са рядки,ще чакаме и така...Впоследствие ти си си намерил-ми чукни ми на скайпа-кажи "намерих си,възстанови ми сумата и толкоз".Още на деня като каза че не работят ти звъннах и ти предложих няколко варианта,един от които беше да ти възстановя сумата на момента.Нали така?Не съм правил циганлъци-ама ти лъжеш че не работят,аз съм продавал от същите и са работили(както и действително беше)-не казах нищо такова,нали така?На мъжко доверие ти казах да ги заметнеш в коша щом казваш че ги не бива.
А за касовите бележки-може да се е случило и никога не го отричам.Не се тупам у гърдите че съм 101% изряден.Никой не е 100% изряден и който каже че на 100% всичко му е легално,чука 100% касови бележки и т.н.-просто лъже.
Бахти и драмата за 30лв.-та чак публично?Що ни ми писа на скайпа?След това си купувал от мене и други неща мисля-що не каза-"приспадни ми сумата"?Ами много хора тук във форума ми дължат по много повече от 30лв.Да съм тръгнал аз да говоря публично за това?Питал си ме за акъл-никога не съм ти отказал(и аз също съм те питал).От мене си купувал поне 20-30 пъти.Винаги съм бил 100% коректен с тебе,винаги 100% от пратките са ти пращани от офис-за да ти е по-тънко(въпреки че обикновено се сещаш привечер когато не ми е било толкоз удобно),така ли е било?Редовно имам пратки за ВТ и винаги съм ти звънял-"ама съгласен ли си ще пращам и на този и този,да си поделите разходите та да не плащате два транспорта?"-така ли беше?Практика която няма никой друг магазин в страната.А е могло да те забруля на спийдито и транспорта да ти е двоен-"кво ми пука,да не го плащам аз я".Давал съм ти гаранции за определени артикули,без преди това да съм те офертирал че са с гаранция(а е могло удобно да примълча).Поръчвал съм ти определени чаркове с презумпция-"ако не е точно същото щот и аз не съм сигурен-ще ми го върнеш(и на мен ще ми седи за паметник,на мой риск)".И не мога да го разбера тва българско качество-в един момент от сумати поръчки с една ти излезе проблем-въпросните два чипа и всичкото коректно отношение дето е било към тебе го зачеркна и почна да обясняваш колко съм лош.Та така...
Нека се върнем на темата-а тя е НБС-с кой ще си пие ракията си е негова работа,стига това да не води до тенденциозно спазване на правилата според това кой е "съратника по чашка".Зададах съвсем конкретни въпроси за дебат-като примерно-що тези данни не се проверяват в търговския регистър,кво правим като някой си намери цифрички и име на фирма и т.н. и т.н. конкретика?Кво общо с това имам аз че тръгна да обсъждаш моята особа?Имаше една приказка-"ама вие що биете негрите"...

И още малко въпроси-по отношение на самите сбирки-два пъти съм идвал на сбирки на въпросната организация.Най-силно впечатление ми направи това че на нито една сбирка не видях нещо много простичко-един телевизор не видях аджеба.Някой да седне ей така е и да покаже-ей това е аджеба мейн-борд,това е т-кон,а това му е шнура.За обща култура дет се вика.Карал съм курсове във въпросно най-мътните времена началото на прехода-времене на връла мизерия и бедност-лектора който беше в центъра-до моста на Марица винаги намираше начин да ни изрови-било Е714,било Е380.(не знам дали е жив още тоз човек-Дончо се казваше-ако някой от филибелиите го знае и го мерне-да му прати един поздрав.)
Къв е смисъла от цялото това нещо което се превръща в едно дружно напиване/наливане-на двете сбирки съм се нагледал на секви неща,на повръщащи,на мрътвопияни,на гюбеци,на кючеци,на хора,на ръченици,на виртуозност в танцовото изкуство но не и на телевизор.Все пак аз идвам на сбирка на тв-майсторите ,а не на АМТИ(академията за танцово изкуство).Единия път добре че беше г-н Владо Владимиров за полвин час да изнесе една "лекция па макар и по картинки" та да има смисъл целото туй тридневно клюмане.
Програмата-на първата вечер пиене,на втория ден-до 14ч. пиене,после от 14-16ч. малко празни приказки в стил партийно събрание от времето на Вълко Червенков и после до края на срещата в неделя-все пиене.Кому е нужно тва нещо?На бранша ли?Съмнявам се...Нали за тва са тези сбирки-аджеба ръка да пипне нещо!?По чисто икономическите проблеми на бранша дойде да говори човек дет се занимава с хлебопроизводство.Кво има да си говорим с него като говорим на различни езици и за коренно различни проблеми(просто щот браншовете са коренно различни)?Щеше да идва Дора Янкова-тя пък ви отсвири и въобще не стъпи.За пиене отделени-близо 3дена,за празни приказки без смисъл-два часа,за генератора дето беше сглобил Митето-2минути накрая на сбирката когато всички си бяха тръгнали.Това е жалката истина.

Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Ное 08, 2012 20:23; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2012 17:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Божиле,обръщам се така защото се познаваме макар и повече индиректно и лошо не сме видяли един от друг .Не знам за какво е тая тема въпреки, че горе долу ми е ясно кой къде го сърби.Не взимам страна и пиша и в двата форума и не гледам кои е зелен и кой синкав .Има неща обаче дето пишеш и не са верни.На предпоследната сбирка в Банско колега от Плевен изнесе прекрасна беседа за някой тънкости при сервизирането на новата техника ,много добра беседа направена със снимков материал и засягаща неща с които много съм си блъскал главата и които никъде не могат да се прочетат .Не вярно и според мен неправилно е отношението ти към Дими.Много малко хора биха се наели да вършат работата която той върши безплатно.Той е един достоен човек . Не се сърди но от доста време насам не споделяш мнения по технически въпроси а акцента е ,че ги имаш нещата на склад .Може би става малко агресивно и за това се дразнят хората .Нека не те засяга това което пиша но това ми е на сърцето а аз не слугувам и не се подмазвам на никого и казвам нещата директно.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2012 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Не се сърди но от доста време насам не споделяш мнения по технически въпроси а акцента е ,че ги имаш нещата на склад .Може би става малко агресивно и за това се дразнят хората

Чакай сега-аз съм длъжен нещо да споделям така ли?Длъжен съм да ви помагам,така ли?Когато съм събирал огромната част от нещата в енциклопедията що не се дразниха???Що не обърнеш внимание колко много хора има които никога не са помагали на никой с нищо??Хора които влизат по форумите само и единствено да питат???Хора които като ги видя на лентата и не е нужно да съм гадател за да ми е ясно че след точно десет минути ще са пуснали тема с питане за нещоси.Които влизат във форумите само когато са на зор.Те не ви дразнят,нали така,дразня аз?Имам над 10хиляди поста с чисто технически насоки в този форум.Нека всички "раздразнени" да проимат и те толкоз.
За акцента не ми бери грижа-аз съм единствения тук,който е решил че от момента в който ще извършва някаква търговска дейност през този форум ще си и плаща за това от първия ден.И го правя и досега,за разлика от райчевци,ломския и т.н.Въпреки че съм дал на този сайт толкова много от личното си време и съм направил толкова много че би било безпроблемно да мина между капките.Има кой да ми направи забележка за това и този някой не си ти,а собственика на сайта.Аз помагам и сега-и сега давам чисто технически отговори и сега отделям по сумати от личното си време за модераторска дейност.
Това обаче се не вижда,нали така?А ако се види то е щото модератора за нещо е бил лош и не е угодил "на някой по гайдата".
За другото-обясняваш ми все едно че никога не съм бил на тия сбирки и не знам кво става там.Аз му говоря "ръка да пипне/осцилоскоп да се пусне" той ми говори че имало снимки.Ми снимки има и сега през нета-и трейнинг-мануали има колкот щеш и видео-туториъли и кво ли не.
А Лулчев нека го оставим настрани-ама не взимал пари-негова си работа.Да ти кажа честно,тя и дейността му не е кой знае колко.Приказката за безплатния обяд я знаеш.Имаше едно предаване с В.Ахчиева за което се изтръбиха хиляда фанфари по форумите и тва е.За десет години дейност на НБС.Браво.Другото са празни приказки които и ти сам можеш да си сложиш ръка на сърцето и да кажеш не приличат ли ти на събранията по времето на Вълко Червенков?Така ще направим,иначе ще направим....нааай-решителни мерки...другари,дайте да дадем....
Не ми отговори обаче кво правеше там хлебаря,що се пие до откат и т.н.?
Както и да е-явно в бранша всичко е цъфнало и вързало.Явно браншовата ни организация е прекрасна.Пожелавам му на Лулчев да иляди начело на нея и да подмине и патриарха на години.Абе всичко е цветя и рози.И виновен е само Божилов-щото той на един продал неработещо стъпало,щото не помагал повече(все едно че ни е длъжен),щото засегнал някого и т.н. и т.н.
Ми така да е.Исках да има дебат за НБС-е явно не ви е нужен и предпочитате да дебатирате за мене.Ми тогава катинар.Но от утре нямате причина да се оплаквате.А ти точно го правиш доста често.
Сам се замисли-кат си зелен(демек много повече от мене,че и си плащаш за няква закрила)-на колко от нещата за които си недоволствал по форумите ти е помогнала въпросната организация да ги решиш!?Въпроса е риторичен.Напиши ги на едно листче и срещу всеко от тях сложи тиренце и си напиши какво НБС ти е помогнало да решиш конкретния дерт.И си признай пред себе си.За мене отговор на тези неща съм си дал отдавна.Затва и отношението ми към тази организация е такова.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети