Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

бавно бягащи светлини

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
goranov1988
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 28, 2012 15:32    Заглавие: бавно бягащи светлини Отговорете с цитат

здравейте, търся си елементарна схемичка за бягащи светлини само че с няколко забележки.
1. найстина да е проста, че не съм много на "ТИ" с електрониката (занимавам се със силова електротехника)
2. захранването трябва да бъде до 3.6V (искам да ползвам батерия от телефон имам доста вече)
3. с 3 светодиода за да се получи RGB или дажа с многоцветни светодиоди, че да има по добър ефект.
4. да не са супер бързи т.е. смяната на цветовете да става постепенно и бавно за да се забележи цвета който свети а и за да не дразни на очите бързата смяна (т.е. както е при коледните лампички когато им се пусне програма за единичен цвят единия малко по малко угасва а другия светва)
5. описание и параметри на елементите
6. да е сравнително малка (може и без платка)
7. може и на ръка да е начертано няма значение
8.ама да е найстина проста (по проста и от мен Very Happy )

снощи нещо ми щукна и си направих малка телена елхичка с плътно 1,5кв.мм жило и малко жила от интернет кабел. имам една кръгла кутийка от стар руски меганичен часовник и закрепих елхичката на стъклото и искам да и направя и едно хубаво ефектно осветление а не просто да сложа няколко светодиода да си светят отдоло и да я осветяват ... знам че ви занимавам с глупости но все пакще ви помоля за помощ пък като стане ще направя и едно клипче да се види как изглежда ...

п.п. знам че има много схеми в нета но повечето който видях са на 9v и прекалено сложни
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 28, 2012 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Намери си някоя китайска светеща пръчка или друга играчка. Виждал съм с бавно сменящи се светлини, а и с RGB.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
goranov1988
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 28, 2012 17:22    Заглавие: Отговорете с цитат

да и така става но ще изчакам да видим дали някой ще предложи нещо, искам да се опитам да го направя и сам .. нищо против китайците но все пак друго си е като си го сглобиш сам както си знаеш и можеш Smile
Върнете се в началото
bad_boy_2
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Ное 28, 2012 17:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Купи си една китайска пръчка. След това пробвай да направиш същото нещо с по-малко пари, по-красиво (като крайно изделие), ако можеш и с по-малко части. После ела да се похвалиш. Idea
Върнете се в началото
erolchy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 28, 2012 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че имаше една схемичка реализирана с N555 и HEF4017 само че ще ти трябват 2 батерии , но не мога да я намеря, ако някой я знае да му я прати иначе виж този линк може да ти си харесаш нещо
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
Радослав
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Ное 28, 2012 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей!
erolchy те насочи съвсем правилно, същото щях да ти кажа и аз.

http://www.eleccircuit.com/7-led-light-running-adjust-speed-by-4017-and-555/

Виж как се изчислява ток на светодиоди. Ако искаш да светкаш много на един канал ще ти трябва управляващ транзистор на всеки канал.

Не са глупости! Важното е да ти доставя удоволствие, и ще научиш много нови неща, които човек купил си ги от магазина няма да научи никога ....
Върнете се в началото
dodov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Попово

МнениеПуснато на: Сря Ное 28, 2012 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти, разгледай тази схема за светофара.
http://dox.bg/files/dw?a=8152cb9860
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети