| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
goranov1988 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2012 15:32 Заглавие: бавно бягащи светлини |
|
|
здравейте, търся си елементарна схемичка за бягащи светлини само че с няколко забележки.
1. найстина да е проста, че не съм много на "ТИ" с електрониката (занимавам се със силова електротехника)
2. захранването трябва да бъде до 3.6V (искам да ползвам батерия от телефон имам доста вече)
3. с 3 светодиода за да се получи RGB или дажа с многоцветни светодиоди, че да има по добър ефект.
4. да не са супер бързи т.е. смяната на цветовете да става постепенно и бавно за да се забележи цвета който свети а и за да не дразни на очите бързата смяна (т.е. както е при коледните лампички когато им се пусне програма за единичен цвят единия малко по малко угасва а другия светва)
5. описание и параметри на елементите
6. да е сравнително малка (може и без платка)
7. може и на ръка да е начертано няма значение
8.ама да е найстина проста (по проста и от мен )
снощи нещо ми щукна и си направих малка телена елхичка с плътно 1,5кв.мм жило и малко жила от интернет кабел. имам една кръгла кутийка от стар руски меганичен часовник и закрепих елхичката на стъклото и искам да и направя и едно хубаво ефектно осветление а не просто да сложа няколко светодиода да си светят отдоло и да я осветяват ... знам че ви занимавам с глупости но все пакще ви помоля за помощ пък като стане ще направя и едно клипче да се види как изглежда ...
п.п. знам че има много схеми в нета но повечето който видях са на 9v и прекалено сложни |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2012 16:04 Заглавие: |
|
|
| Намери си някоя китайска светеща пръчка или друга играчка. Виждал съм с бавно сменящи се светлини, а и с RGB. |
|
|
 |
goranov1988 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2012 17:22 Заглавие: |
|
|
да и така става но ще изчакам да видим дали някой ще предложи нещо, искам да се опитам да го направя и сам .. нищо против китайците но все пак друго си е като си го сглобиш сам както си знаеш и можеш  |
|
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2012 17:33 Заглавие: |
|
|
Купи си една китайска пръчка. След това пробвай да направиш същото нещо с по-малко пари, по-красиво (като крайно изделие), ако можеш и с по-малко части. После ела да се похвалиш.  |
|
|
 |
erolchy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2012 18:57 Заглавие: |
|
|
| Мисля че имаше една схемичка реализирана с N555 и HEF4017 само че ще ти трябват 2 батерии , но не мога да я намеря, ако някой я знае да му я прати иначе виж този линк може да ти си харесаш нещо |
|
|
 |
Радослав Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2012 19:39 Заглавие: |
|
|
Здравей!
erolchy те насочи съвсем правилно, същото щях да ти кажа и аз.
http://www.eleccircuit.com/7-led-light-running-adjust-speed-by-4017-and-555/
Виж как се изчислява ток на светодиоди. Ако искаш да светкаш много на един канал ще ти трябва управляващ транзистор на всеки канал.
Не са глупости! Важното е да ти доставя удоволствие, и ще научиш много нови неща, които човек купил си ги от магазина няма да научи никога .... |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
|
|
 |
|