| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2012 14:17 Заглавие: Схема на ВВ стъпало с ТХО |
|
|
Здравейте,
Може ли някой да ми предложи схема на високоволтово стъпало с изплзване на ТХО
от телевизор и да има следните данни:
Triggering voltage(KV) 22
Operating voltage(KV) 15
Operating current (mA) 20
Искам да го оформя като отделен блок и по възможност да може да се
регулира тока. Ще го използвам за захранването на CO2 Laser Tube.
Желателно е елементите да се намират на нашия пазар.
Предварително Благодаря.
Моля ако нещо не съм написал или обяснил правилно да не ме съдите строго.
Поздрави _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
и ще получиш всичко, което ти поискаш. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2012 14:30 Заглавие: |
|
|
Приказваш глупости.Нито може да се регулира тока(не виждам и за какво ще е нужно това в един телевизор-там тока само се следи и ограничава да не премине дадена стойност щото развивката ще изпуши или поне ще се прегрее маската).Нито каскадите и трансформаторите от телевизор/монитор могат да осигуряват такъв ток.Тока на кинескопа се ограничава на 1,2мА от ОТЛ-толкова им е вътъка.300вата комутирана мощност само за високоволтовия изправител,при положение че имаш и ОС(а първичната страна си е резонансен контур и не можеш да отскубнеш бобината) са прекалено много дори за лампови изчадия като БР-2 и 6П45С.Справка-след малко играчка с лулата замирисва на селен,лампата почва да черви анодите,а ако се поувлечеш КЦто е туш.Кво остава за съвременни телевизори и транзисторни развивки,които са в пъти по-кекави. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Дек 20, 2012 14:47; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2012 14:46 Заглавие: |
|
|
Малко прибързано и емоционално се изказваш.
Прочети поста ми докрай и виж за какво искам да го използвам.
Знаещите хора са го направили.
А дали са глупости не знам.Ако знаех нямаше да питам.
PS: От поста ти нищо не разбрах защото по телевизорите не вдевам. _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2012 14:51 Заглавие: |
|
|
20мА ток от ВВ-източник на телевизор НЕ можеш да изкараш!Можеш да си цръцкаш и с далеч по-голям ток няколко пъти докато изгори-което хич няма да е далеч във времето.За кво ще го ползваш няма никакво значение-20мА са си 20мА.Хем си нямаш хал-хабер от развивките в телевизор ама "не било така"...
| Цитат: | | От поста ти нищо не разбрах защото по телевизорите не вдевам. |
Кат не вдеваш се насочи към друга материална част.Тази определено не е подходяща за целта(поне такава каквато си я описал като параметри в първия пост). _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2012 14:59 Заглавие: |
|
|
Благодаря за предложението.
Но ето ти една снимка и един линк дано вденеш малко и ти в нещо по-различно от телевизорите
http://www.youtube.com/watch?v=V5H6BB1Oj3g
ПС:Параметрите в първия пост са просто данните за тръбата _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2012 15:14 Заглавие: За ТХО |
|
|
Щом не разбираш от телевизори - те ти аналог с кола. Имаш кола, дето е предвидена да вози 500кила, ти искаш да я натовариш с 5 тона. Сега разбра ли?
Ако толкова много държиш да стане с ТХО - хипотетично може да стане като свържеш няколко в паралел.
Пуснал си темата, вероятно защото си бил ужасен от цената на захранващите блокове за лазери. Повярвай, има защо да е такава цената! И сега очакваш някой да ти даде готова разработка за без пари. Успех!
И не вярвяй на всичко в тубата. Tам има много клипове, дето захранват лампа и телевизор с пиезо от запалка и разклонител, включен в себе си! |
|
|
 |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2012 15:31 Заглавие: |
|
|
Не държа дa e s THO.Просто видях че за сърцевина е използвно такова.
НЕ, не съм ужасен от цената на захранващите блокове а просто
не си зслужават парите.
Аз помолих да не се нахвърляте върху мен ако нещо не съм направил както трябва а Вие се обърнахте към мен с обиди и какво ли не
На Божилов такъв е манталитета но с Вас не съм общувал. _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2012 15:35 Заглавие: |
|
|
20мА този трасформатор НЕ е предвиден да дава.Не знам колко по-ясно трябва да го напиша че 20мА в телевизора НЕ са нужни и съответно нито трансформатора,нито въобще схемните решения в телевизорите са разчетени да може да ги изкарва.
Ако е сплит(с диоди вътре)то те ще опукат в рамките но секунди.А те повечето са такива.Ако е само траф(демек от стар лампов или чернобял телевизор)-ще му се порадваш малко повече преди пак да изскочи кълбото бел пушилек отнякъде.Няма да коментирам и колко е вътрешното съпротивление на този източник и колко ще кляка,щото току виж в определени случаи може и това да е сериозен проблем.В голям телевизор между тъмен екран-сиреч приблизително нулева консумация и максимума от 1мА който дава трафа напрежението може да пада от 30кВ на 25кВ(т.нар. при телевизорите "дишане на растера").
А иначе като искаш някакъв високоволтов източник най-простото е да намериш стар лампов телевизор-те са най-дураковусточиви и колкото изкара-при всички положния няма да е дълго.
P.S.
| Skynet написа: | | На Божилов такъв е манталитета |
Абе що не си гледаш работата и нещата от които разбираш?? С трици-маймуни-не става!  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|