Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема на ВВ стъпало с ТХО

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
skynet
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2012 14:17    Заглавие: Схема на ВВ стъпало с ТХО Отговорете с цитат

Здравейте,
Може ли някой да ми предложи схема на високоволтово стъпало с изплзване на ТХО
от телевизор и да има следните данни:
Triggering voltage(KV) 22
Operating voltage(KV) 15
Operating current (mA) 20
Искам да го оформя като отделен блок и по възможност да може да се
регулира тока. Ще го използвам за захранването на CO2 Laser Tube.
Желателно е елементите да се намират на нашия пазар.
Предварително Благодаря.
Моля ако нещо не съм написал или обяснил правилно Embarassed да не ме съдите строго.
Поздрави
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2012 14:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Приказваш глупости.Нито може да се регулира тока(не виждам и за какво ще е нужно това в един телевизор-там тока само се следи и ограничава да не премине дадена стойност щото развивката ще изпуши или поне ще се прегрее маската).Нито каскадите и трансформаторите от телевизор/монитор могат да осигуряват такъв ток.Тока на кинескопа се ограничава на 1,2мА от ОТЛ-толкова им е вътъка.300вата комутирана мощност само за високоволтовия изправител,при положение че имаш и ОС(а първичната страна си е резонансен контур и не можеш да отскубнеш бобината) са прекалено много дори за лампови изчадия като БР-2 и 6П45С.Справка-след малко играчка с лулата замирисва на селен,лампата почва да черви анодите,а ако се поувлечеш КЦто е туш.Кво остава за съвременни телевизори и транзисторни развивки,които са в пъти по-кекави.

Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Дек 20, 2012 14:47; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
skynet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2012 14:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко прибързано и емоционално се изказваш.
Прочети поста ми докрай и виж за какво искам да го използвам.
Знаещите хора са го направили.
А дали са глупости не знам.Ако знаех нямаше да питам.
PS: От поста ти нищо не разбрах защото по телевизорите не вдевам.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2012 14:51    Заглавие: Отговорете с цитат

20мА ток от ВВ-източник на телевизор НЕ можеш да изкараш!Можеш да си цръцкаш и с далеч по-голям ток няколко пъти докато изгори-което хич няма да е далеч във времето.За кво ще го ползваш няма никакво значение-20мА са си 20мА.Хем си нямаш хал-хабер от развивките в телевизор ама "не било така"...
Цитат:
От поста ти нищо не разбрах защото по телевизорите не вдевам.

Кат не вдеваш се насочи към друга материална част.Тази определено не е подходяща за целта(поне такава каквато си я описал като параметри в първия пост).
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
skynet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2012 14:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за предложението.
Но ето ти една снимка и един линк дано вденеш малко и ти в нещо по-различно от телевизорите
http://www.youtube.com/watch?v=V5H6BB1Oj3g
ПС:Параметрите в първия пост са просто данните за тръбата
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2012 15:14    Заглавие: За ТХО Отговорете с цитат

Щом не разбираш от телевизори - те ти аналог с кола. Имаш кола, дето е предвидена да вози 500кила, ти искаш да я натовариш с 5 тона. Сега разбра ли?

Ако толкова много държиш да стане с ТХО - хипотетично може да стане като свържеш няколко в паралел.

Пуснал си темата, вероятно защото си бил ужасен от цената на захранващите блокове за лазери. Повярвай, има защо да е такава цената! И сега очакваш някой да ти даде готова разработка за без пари. Успех!

И не вярвяй на всичко в тубата. Tам има много клипове, дето захранват лампа и телевизор с пиезо от запалка и разклонител, включен в себе си!
Върнете се в началото
skynet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2012 15:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Не държа дa e s THO.Просто видях че за сърцевина е използвно такова.
НЕ, не съм ужасен от цената на захранващите блокове а просто
не си зслужават парите.
Аз помолих да не се нахвърляте върху мен ако нещо не съм направил както трябва а Вие се обърнахте към мен с обиди и какво ли не
На Божилов такъв е манталитета но с Вас не съм общувал.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2012 15:35    Заглавие: Отговорете с цитат

20мА този трасформатор НЕ е предвиден да дава.Не знам колко по-ясно трябва да го напиша че 20мА в телевизора НЕ са нужни и съответно нито трансформатора,нито въобще схемните решения в телевизорите са разчетени да може да ги изкарва.
Ако е сплит(с диоди вътре)то те ще опукат в рамките но секунди.А те повечето са такива.Ако е само траф(демек от стар лампов или чернобял телевизор)-ще му се порадваш малко повече преди пак да изскочи кълбото бел пушилек отнякъде.Няма да коментирам и колко е вътрешното съпротивление на този източник и колко ще кляка,щото току виж в определени случаи може и това да е сериозен проблем.В голям телевизор между тъмен екран-сиреч приблизително нулева консумация и максимума от 1мА който дава трафа напрежението може да пада от 30кВ на 25кВ(т.нар. при телевизорите "дишане на растера").
А иначе като искаш някакъв високоволтов източник най-простото е да намериш стар лампов телевизор-те са най-дураковусточиви и колкото изкара-при всички положния няма да е дълго.

P.S.
Skynet написа:
На Божилов такъв е манталитета

Абе що не си гледаш работата и нещата от които разбираш?? Evil or Very Mad С трици-маймуни-не става! Idea
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети