| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 20:54 Заглавие: помощ за направа на импулсно захранване |
|
|
абе колеги нищичко не разбирам от импулсни а съм тръгнал да си майсторя усилвателче ама с какво да го захраня и идея си нямам че се спрях на импулсно за 350W ама нямам и идея как да си го сделам така че ако може помагайте(навиване на трафовете видове транзистори(знам че са MOSFET)генератор на импулси(TL494)) може и схемички  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
smd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 22:02 Заглавие: Re: помощ за направа на импулсно захранване |
|
|
| IGBT написа: | абе колеги нищичко не разбирам от импулсни а съм тръгнал да си майсторя усилвателче ама с какво да го захраня и идея си нямам че се спрях на импулсно за 350W ама нямам и идея как да си го сделам така че ако може помагайте(навиване на трафовете видове транзистори(знам че са MOSFET)генератор на импулси(TL494)) може и схемички  |
Виж как ми усложни живота! Няма да те питам какъв усилвател ще храниш,какво напрежение и ток ти трябват.Ще отгатна  _________________ 123 proba |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 23:55 Заглавие: |
|
|
Аа да позная ли транзисторен усилвател 2х116.6 W на +/- 38 V импулсното обаче е по-сложно от усилвател. Препоръчвам особено за експериментален усилвател, трансформаторно захранване. Пиши какво точно си намислил да правиш. Със схема на импулсно не мога да помогна, но за друго питай. |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 15:08 Заглавие: |
|
|
аз предпочитам импулсно-350W,40V двуполярно,а ми трябва за НЧУ( (QUAD 405) ама и схема ще ми трябва  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 15:11 Заглавие: |
|
|
| споко до края на деня ще ти пратя схема на руски от фабричен авто усилвател мисля около +-30В даваше |
|
|
 |
кк Гост
|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 16:29 Заглавие: Re: помощ за направа на импулсно захранване |
|
|
| IGBT написа: | абе колеги нищичко не разбирам от импулсни а съм тръгнал да си майсторя усилвателче ама с какво да го захраня и идея си нямам че се спрях на импулсно за 350W ама нямам и идея как да си го сделам така че ако може помагайте(навиване на трафовете видове транзистори(знам че са MOSFET)генератор на импулси(TL494)) може и схемички  |
Хващаш едно импулсно за компютър, пренавиваш изходният трансформатар и пипваш обратната връзка. Из нета е пълно с преработки за радиостанции в твоя случай разликата е, че трябва да се пренавие вторичната. |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 16:42 Заглавие: |
|
|
точно това е че нищо не им разбирам на тези импулсни и даже тази обратна връзка и идея си нямам коя жица е ама на схемата ще я позная  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 20:17 Заглавие: |
|
|
| На атача е това за което ти бях писал дано съм бил полезен. Успех ! |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 20:23 Заглавие: |
|
|
повече работа ще ми свърши схема за 220V щото е за домашен усилвател _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 20:27 Заглавие: |
|
|
Е щом е за вкъщи по добре траф
кю-то ми е 315 382 435 sirakuzin |