Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

помощ за направа на импулсно захранване
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2005 20:54    Заглавие: помощ за направа на импулсно захранване Отговорете с цитат

абе колеги нищичко не разбирам от импулсни Embarassed а съм тръгнал да си майсторя усилвателче ама с какво да го захраня и идея си нямам че се спрях на импулсно за 350W ама нямам и идея как да си го сделам така че ако може помагайте(навиване на трафовете видове транзистори(знам че са MOSFET)генератор на импулси(TL494)) може и схемички Smile
smd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2005 22:02    Заглавие: Re: помощ за направа на импулсно захранване Отговорете с цитат

IGBT написа:
абе колеги нищичко не разбирам от импулсни Embarassed а съм тръгнал да си майсторя усилвателче ама с какво да го захраня и идея си нямам че се спрях на импулсно за 350W ама нямам и идея как да си го сделам така че ако може помагайте(навиване на трафовете видове транзистори(знам че са MOSFET)генератор на импулси(TL494)) може и схемички Smile

Виж как ми усложни живота! Няма да те питам какъв усилвател ще храниш,какво напрежение и ток ти трябват.Ще отгатна Wink Very Happy
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2005 23:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Аа да позная ли транзисторен усилвател 2х116.6 W на +/- 38 V Smile импулсното обаче е по-сложно от усилвател. Препоръчвам особено за експериментален усилвател, трансформаторно захранване. Пиши какво точно си намислил да правиш. Със схема на импулсно не мога да помогна, но за друго питай.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2005 15:08    Заглавие: Отговорете с цитат

аз предпочитам импулсно-350W,40V двуполярно,а ми трябва за НЧУ( (QUAD 405) ама и схема ще ми трябва Smile Smile Smile
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2005 15:11    Заглавие: Отговорете с цитат

споко до края на деня ще ти пратя схема на руски от фабричен авто усилвател мисля около +-30В даваше
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
кк
Гост

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2005 16:29    Заглавие: Re: помощ за направа на импулсно захранване Отговорете с цитат

IGBT написа:

Хващаш едно импулсно за компютър, пренавиваш изходният трансформатар и пипваш обратната връзка. Из нета е пълно с преработки за радиостанции в твоя случай разликата е, че трябва да се пренавие вторичната.
Върнете се в началото
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2005 16:42    Заглавие: Отговорете с цитат

точно това е че нищо не им разбирам на тези импулсни Sad и даже тази обратна връзка и идея си нямам коя жица е Embarassed Embarassed Embarassed ама на схемата ще я позная Rolling Eyes
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2005 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

На атача е това за което ти бях писал дано съм бил полезен. Успех !
Върнете се в началото
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2005 20:23    Заглавие: Отговорете с цитат

повече работа ще ми свърши схема за 220V щото е за домашен усилвател
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2005 20:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Е щом е за вкъщи по добре траф
кю-то ми е 315 382 435 sirakuzin
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети