| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
triax Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2013 9:13 Заглавие: |
|
|
| antonantov написа: | | Сателитния интернет също след изразходване на трафика пада на 128К а цената му не е за коментар. |
Принципно има опция да се купи още трафик. Аз тестово съм ползвал такъв интернет 30 дни и се държи чудесно. Успях и да се събера в месечния трафик (тогава беше doun/up - 4/1, 10GB). Цената не помня колко беше. Няма и да ги коментираме, то е според гребенчето...
Ако целта ти е само видеото по скайп-а, защо не говориш през смартфон? Щом имаш читаво покритие...
Друг вариант е да изчакаш булсат да изградят LTE мрежата си. Там вече слабо нема...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2013 15:32 Заглавие: |
|
|
Не наблягай на мощности, а на качествена антена.
Пък ако трябва да дочаква LTE то може и да му се изчака чакането  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
antonantov Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2013 17:12 Заглавие: |
|
|
Не мисля да чакам на пуснат LTE. То от една година на сам има проект за базова станция на maxtelecom. От тогава до сега форумите се напълниха с песимистични мнения за тях. За булсата не вярвам и да го пуснат в скоро време. Преди години 2007-2009г. Ползвах ADSL на тогавашното БТК. Само в договора на телефонния абонат бяхме упоменали че нямаме никакви претенции за това че скоростта е много по-малка от предлаганата от тях. Държеше си постоянно 1Mb а пакета беше за 6Mb. До нас го прекарвах по WIFI с две спирални антени с кръгова поляризация на 600 метра и то през клони на дървета около нас. След този период нета го спряха без конкретна причина. По късно ми обясниха в един техен "подвижен" офис че избягват тези услуги за да не им се "оронва" авторитета след като не могат да доставят предлаганата скорост. С местна кабеларка имах подобна ситуация.
Исках да им стана абонат до тяхната релейна станция като ми изкарат LAN кабел и ми пуснат по другите две усукани двойки ниско напрежение. Поддръжката от тяхна страна да е до там. Те за по голям авторитет отказаха да разговарят повече с мен. Иначе щеше да стане лесно - от тях до дадена точка 6км. пряка видимост и тази точка ел. мрежа от там до нас 200 метра пак пряка видимост.
Това са само част от причините да си мисля че ако искам нещо трябва да си го направя сам.
DJ69VN, мислим почти еднакво. Качвам 2 снимки на антена и ВЧ детектора. Според мен това е много полезно устройство за проследяване посоката на излъчване и силата и.
На практика тази антена в този и вид я засича от 1-1,2 метра .
Така може лесно да си настроя офсетова или параболична антена оптимално.
Ако постигна някакъв резултат с 60см. офсет след това лесно мога да сложа 1,5-2м. парабола тук има такива непотребни и може да ги купя евтино.
http://dox.bg/files/dw?a=fd08f5a517
http://dox.bg/files/dw?a=2817e05e62
Ако има интерес към този детектор ще му кача схемата. Той се прави лесно с един BFR 92 и един BC 557 и тръгва веднага. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2013 23:27 Заглавие: |
|
|
Да няма да е зле да пуснеш схемата може да я подкарам някой ден като имам време. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gibined Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2013 21:24 Заглавие: относно ВЧ детектор |
|
|
Относно безжичния интернет: Аз ползвам WiFi адаптор AirLive WL 1600 - изнесен навън с удължител 4 метра. Добър сигнал от 3 до 4 км.
Заинтересуван съм от схемата на ВЧ детектор с антенката от приложената снимка.
Ако имате желание я поснете, или ми я пратете на ЛС.
Неделчо Дончев - Варна |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2013 21:41 Заглавие: |
|
|
И на мен ако може? Благодаря!
Айде стига с това "може ли и на мен"!!Да я качи във файлообменника или като атач  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
antonantov Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2013 23:45 Заглавие: |
|
|
Много ясно че ще я кача за всички. Извинявам се само за вида в който я представям.
http://dox.bg/files/dw?a=45d1b7ec29
Първия транзистор е свързан като широколентов вч усилвател. С тримера 4,7к се настройва напрежението в базата на транзистора на прага преди да запали светодиода.
gibined, това което ми предлагаш може да е добро но е на USB което не ме устройва. |
|
|
 |
|