Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

WIFI връзка без пряка видимост
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
triax
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2013 9:13    Заглавие: Отговорете с цитат

antonantov написа:
Сателитния интернет също след изразходване на трафика пада на 128К а цената му не е за коментар.

Принципно има опция да се купи още трафик. Аз тестово съм ползвал такъв интернет 30 дни и се държи чудесно. Успях и да се събера в месечния трафик (тогава беше doun/up - 4/1, 10GB). Цената не помня колко беше. Няма и да ги коментираме, то е според гребенчето... Smile

Ако целта ти е само видеото по скайп-а, защо не говориш през смартфон? Щом имаш читаво покритие...

Друг вариант е да изчакаш булсат да изградят LTE мрежата си. Там вече слабо нема... Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2013 15:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Не наблягай на мощности, а на качествена антена.

Пък ако трябва да дочаква LTE то може и да му се изчака чакането Smile
antonantov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2013 17:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мисля да чакам на пуснат LTE. То от една година на сам има проект за базова станция на maxtelecom. От тогава до сега форумите се напълниха с песимистични мнения за тях. За булсата не вярвам и да го пуснат в скоро време. Преди години 2007-2009г. Ползвах ADSL на тогавашното БТК. Само в договора на телефонния абонат бяхме упоменали че нямаме никакви претенции за това че скоростта е много по-малка от предлаганата от тях. Държеше си постоянно 1Mb а пакета беше за 6Mb. До нас го прекарвах по WIFI с две спирални антени с кръгова поляризация на 600 метра и то през клони на дървета около нас. След този период нета го спряха без конкретна причина. По късно ми обясниха в един техен "подвижен" офис че избягват тези услуги за да не им се "оронва" авторитета след като не могат да доставят предлаганата скорост. С местна кабеларка имах подобна ситуация.
Исках да им стана абонат до тяхната релейна станция като ми изкарат LAN кабел и ми пуснат по другите две усукани двойки ниско напрежение. Поддръжката от тяхна страна да е до там. Те за по голям авторитет отказаха да разговарят повече с мен. Иначе щеше да стане лесно - от тях до дадена точка 6км. пряка видимост и тази точка ел. мрежа от там до нас 200 метра пак пряка видимост.

Това са само част от причините да си мисля че ако искам нещо трябва да си го направя сам.

DJ69VN, мислим почти еднакво. Качвам 2 снимки на антена и ВЧ детектора. Според мен това е много полезно устройство за проследяване посоката на излъчване и силата и.
На практика тази антена в този и вид я засича от 1-1,2 метра .
Така може лесно да си настроя офсетова или параболична антена оптимално.
Ако постигна някакъв резултат с 60см. офсет след това лесно мога да сложа 1,5-2м. парабола тук има такива непотребни и може да ги купя евтино.

http://dox.bg/files/dw?a=fd08f5a517

http://dox.bg/files/dw?a=2817e05e62

Ако има интерес към този детектор ще му кача схемата. Той се прави лесно с един BFR 92 и един BC 557 и тръгва веднага.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2013 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Да няма да е зле да пуснеш схемата може да я подкарам някой ден като имам време.
gibined
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Съб Яну 19, 2013 21:24    Заглавие: относно ВЧ детектор Отговорете с цитат

Относно безжичния интернет: Аз ползвам WiFi адаптор AirLive WL 1600 - изнесен навън с удължител 4 метра. Добър сигнал от 3 до 4 км.
Заинтересуван съм от схемата на ВЧ детектор с антенката от приложената снимка.
Ако имате желание я поснете, или ми я пратете на ЛС.
Неделчо Дончев - Варна
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 19, 2013 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

И на мен ако може? Благодаря!

Exclamation Arrow Айде стига с това "може ли и на мен"!!Да я качи във файлообменника или като атач Exclamation
antonantov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 19, 2013 23:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ясно че ще я кача за всички. Извинявам се само за вида в който я представям.

http://dox.bg/files/dw?a=45d1b7ec29

Първия транзистор е свързан като широколентов вч усилвател. С тримера 4,7к се настройва напрежението в базата на транзистора на прага преди да запали светодиода.
gibined, това което ми предлагаш може да е добро но е на USB което не ме устройва.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети