Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За високите сметки за тока
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Мар 05, 2013 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Аха. Точно така. Добре обучени батмани с лаптопи летят в тъмни доби и препрограмират ли препрограмират електромери. Laughing
Как ли пък един не видя такива хора клечащи с лаптопите пред таблата с електромерите? В повечето блокове има достатъчно наблюдателни клюкарки и клюкари дето нищо не им убягва. За селата пък да не говоря. Там докато нещо преди още да е станало в единия край, в другия се знае за него. Very Happy
Не търсете причините в електромерите. Защо пък не се намери един да каже - "Аз си записвах редовно показанията, имах този месец двойна сметка и си дадох електромера на проверка където се установи че той отчита двойно?" Как ли пък при десетина милиона електромери няма и един такъв случай?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Вто Мар 05, 2013 20:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
смотаната ни държава сложила едни дебели данъци и такси,а е виновно само ЕРП то,нещо не се връзва...

Бинго ), има ли по-голям монопол от едни и същи партии и политици които са във власта десетки години и лапат комисионни от всяко нещо което е на печалба. Най ми са смешни някои политици като кажат : "ние сме срещу монополите", и чакат да грабнат кокала на властта като пак заблудят народа. Самия той е във властта 20 години и се облажва, а иначе бил срещу монополите. Laughing
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 05, 2013 22:34    Заглавие: Отговорете с цитат

hidrazin написа:
Аха. Точно така. Добре обучени батмани с лаптопи летят в тъмни доби и препрограмират ли препрограмират електромери. Laughing
Как ли пък един не видя такива хора клечащи с лаптопите пред таблата с електромерите? ...

Ще ви всея малко смут Twisted Evil Twisted Evil

В блока, в който ни е офиса, днес дойодоха от Енергото за 6-ти път сигурно за последните 2-3 месеца. Знам, щото аз им отварям вратата на входа.
Ама понеже си имам и друга работа не седя над главата на чичката да гледам к'во прави.

А колкото за лаптопа - ми не е с лаптоп, а с един уред подобен на голям мултицет, ама с по-голям дисплей и повече копчета Razz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 05, 2013 22:38    Заглавие: За посещенията Отговорете с цитат

Цитат:
днес дойодоха от Енергото

Браво, уцелил си на свестен инакасатор! По принцип днес/утре трябва да минат навсякъде, нали се сменя цената на тока.
Върнете се в началото
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Мар 05, 2013 23:57    Заглавие: Отговорете с цитат

tropper написа:
А колкото за лаптопа - ми не е с лаптоп, а с един уред подобен на голям мултицет, ама с по-голям дисплей и повече копчета Razz

Ахааа... Уцелил си. Ама не Батман с лаптопа ами инкасатора с отчитащия уред. Както каза и gigant си попаднал на свестен инкасатор. Тия машинки нищо не могат да препрограмират на електромера. Единствената му функция е да отчете показанията на ел.мера и нищо друго. Нещо като електронен бележник макар и да изглежда много сложно с тия копчета. Very Happy Инкасатора като се върне в ЕРП-то и му източат данните остават само точките за отчитане без старите показания. Та самия инкасатор няма как да знае колко си потребявал предходния месец и да ти сложи прогнозно потребление. Ако това се прави, става на по-високо ниво.
Все пак си мислех че тук са сравнително технически грамотни хора. Лесно може да се провери какви са портовете за достъп и програмиране на ел.мерите:
http://borsaoborudvane.com/company_category.php?category=42484
И в разни подобни сайтове. Основно по RS-485 полудуплекс . Very Happy
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Сря Мар 06, 2013 0:51    Заглавие: Отговорете с цитат

RS-485 обаче е за отдалечена комуникация. Значи на всеки домашен електромер е трябвало да има вързан GSM модул . Другия вариант е батманите с лаптопите Smile
Върнете се в началото
ianko...
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 06, 2013 1:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Възможно е: инкасаторите съвестно си изпълняват служебните задължения без да подозират,че в отчитащия уред е заложено освен отчитане и "помпане".
Върнете се в началото
no money
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас/Созопол

МнениеПуснато на: Сря Мар 06, 2013 8:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с "помпането" са глупости.
Как ще знаят на кой-колко да "добавят"?! Very Happy
Ами ако аз не живея в това жилище и сваля главния бушон и ми "начукат" някаква консумация - кво праим?!? Wink
Да не са един или два подобните в страната...за нула време ще стане ясно, че се манипулира. Laughing

Вместо да се чудите, що така толкова ток имам, вземете и си купете по една от тези играчки за измерване на консумацията, дето ги продават по 25-30лв и макар и да не са много точни, ще бъдете очудени от някои резултати.
Например, някой от по-мощните компютри, включен 24/7 или на духалка. Wink
chikov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 06, 2013 8:53    Заглавие: Отговорете с цитат

no money написа:
Това с "помпането" са глупости.Вместо да се чудите, що така толкова ток имам, вземете и си купете по една от тези играчки за измерване на консумацията, дето ги продават по 25-30лв и макар и да не са много точни:

Той и на този уред не вярва. Тези хора които не разбират да си изчислят сами консумацията,започват да фантазират и да покажат на всички в форума как не могат да мислят,или въобще дали могат милслят. Какви ли не глупостиолко слушам и се чудя,въобще що годе нормален човек е възможно да мисли по този начин. И се чудя как е възможно да се регистрират такива хора в форум като този който няма нищо общо с дърводелството. За тях бойлера ГОРИ колкото крушката.
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 06, 2013 10:36    Заглавие: Отговорете с цитат

hidrazin написа:
...
Ахааа... Уцелил си. Ама не Батман с лаптопа ами инкасатора с отчитащия уред. Както каза и gigant си попаднал на свестен инкасатор....

Знам, ама се чувствах длъжен и аз да се включа с нещо за "батман"-а с лаптопа Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Следваща
Страница 13 от 16

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети