|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 05, 2013 20:03 Заглавие: |
|
|
Аха. Точно така. Добре обучени батмани с лаптопи летят в тъмни доби и препрограмират ли препрограмират електромери.
Как ли пък един не видя такива хора клечащи с лаптопите пред таблата с електромерите? В повечето блокове има достатъчно наблюдателни клюкарки и клюкари дето нищо не им убягва. За селата пък да не говоря. Там докато нещо преди още да е станало в единия край, в другия се знае за него.
Не търсете причините в електромерите. Защо пък не се намери един да каже - "Аз си записвах редовно показанията, имах този месец двойна сметка и си дадох електромера на проверка където се установи че той отчита двойно?" Как ли пък при десетина милиона електромери няма и един такъв случай? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 05, 2013 20:05 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | смотаната ни държава сложила едни дебели данъци и такси,а е виновно само ЕРП то,нещо не се връзва... |
Бинго ), има ли по-голям монопол от едни и същи партии и политици които са във власта десетки години и лапат комисионни от всяко нещо което е на печалба. Най ми са смешни някои политици като кажат : "ние сме срещу монополите", и чакат да грабнат кокала на властта като пак заблудят народа. Самия той е във властта 20 години и се облажва, а иначе бил срещу монополите.  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 05, 2013 22:34 Заглавие: |
|
|
| hidrazin написа: | Аха. Точно така. Добре обучени батмани с лаптопи летят в тъмни доби и препрограмират ли препрограмират електромери.
Как ли пък един не видя такива хора клечащи с лаптопите пред таблата с електромерите? ... |
Ще ви всея малко смут
В блока, в който ни е офиса, днес дойодоха от Енергото за 6-ти път сигурно за последните 2-3 месеца. Знам, щото аз им отварям вратата на входа.
Ама понеже си имам и друга работа не седя над главата на чичката да гледам к'во прави.
А колкото за лаптопа - ми не е с лаптоп, а с един уред подобен на голям мултицет, ама с по-голям дисплей и повече копчета  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 05, 2013 22:38 Заглавие: За посещенията |
|
|
| Цитат: | | днес дойодоха от Енергото |
Браво, уцелил си на свестен инакасатор! По принцип днес/утре трябва да минат навсякъде, нали се сменя цената на тока. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 05, 2013 23:57 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | А колкото за лаптопа - ми не е с лаптоп, а с един уред подобен на голям мултицет, ама с по-голям дисплей и повече копчета  |
Ахааа... Уцелил си. Ама не Батман с лаптопа ами инкасатора с отчитащия уред. Както каза и gigant си попаднал на свестен инкасатор. Тия машинки нищо не могат да препрограмират на електромера. Единствената му функция е да отчете показанията на ел.мера и нищо друго. Нещо като електронен бележник макар и да изглежда много сложно с тия копчета. Инкасатора като се върне в ЕРП-то и му източат данните остават само точките за отчитане без старите показания. Та самия инкасатор няма как да знае колко си потребявал предходния месец и да ти сложи прогнозно потребление. Ако това се прави, става на по-високо ниво.
Все пак си мислех че тук са сравнително технически грамотни хора. Лесно може да се провери какви са портовете за достъп и програмиране на ел.мерите:
http://borsaoborudvane.com/company_category.php?category=42484
И в разни подобни сайтове. Основно по RS-485 полудуплекс .  |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 0:51 Заглавие: |
|
|
RS-485 обаче е за отдалечена комуникация. Значи на всеки домашен електромер е трябвало да има вързан GSM модул . Другия вариант е батманите с лаптопите  |
|
|
 |
ianko... Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 1:19 Заглавие: |
|
|
| Възможно е: инкасаторите съвестно си изпълняват служебните задължения без да подозират,че в отчитащия уред е заложено освен отчитане и "помпане". |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 8:16 Заглавие: |
|
|
Това с "помпането" са глупости.
Как ще знаят на кой-колко да "добавят"?!
Ами ако аз не живея в това жилище и сваля главния бушон и ми "начукат" някаква консумация - кво праим?!?
Да не са един или два подобните в страната...за нула време ще стане ясно, че се манипулира.
Вместо да се чудите, що така толкова ток имам, вземете и си купете по една от тези играчки за измерване на консумацията, дето ги продават по 25-30лв и макар и да не са много точни, ще бъдете очудени от някои резултати.
Например, някой от по-мощните компютри, включен 24/7 или на духалка.  _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 8:53 Заглавие: |
|
|
| no money написа: | | Това с "помпането" са глупости.Вместо да се чудите, що така толкова ток имам, вземете и си купете по една от тези играчки за измерване на консумацията, дето ги продават по 25-30лв и макар и да не са много точни: |
Той и на този уред не вярва. Тези хора които не разбират да си изчислят сами консумацията,започват да фантазират и да покажат на всички в форума как не могат да мислят,или въобще дали могат милслят. Какви ли не глупостиолко слушам и се чудя,въобще що годе нормален човек е възможно да мисли по този начин. И се чудя как е възможно да се регистрират такива хора в форум като този който няма нищо общо с дърводелството. За тях бойлера ГОРИ колкото крушката. _________________ Only The Best Is Good Enough! |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 10:36 Заглавие: |
|
|
| hidrazin написа: | ...
Ахааа... Уцелил си. Ама не Батман с лаптопа ами инкасатора с отчитащия уред. Както каза и gigant си попаднал на свестен инкасатор.... |
Знам, ама се чувствах длъжен и аз да се включа с нещо за "батман"-а с лаптопа  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|