Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

не мога да си пусна РС нормално

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tonyk19
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 1:34    Заглавие: не мога да си пусна РС нормално Отговорете с цитат

Ако някои знае за този проблем ,моля да помогне!!! Тои се състои в това че ако РС не е пускано повече от 10 мин., когато го стартираш да тръгне -тръгва всичко хард, вентилатори,но като почакаш малко не вкл.монитора и индикацията гасне, но всичко друго работи и след рестарт трагва всичко нормално.РС когато тръгне работи супер все едно че нищо не е било.Странна работа.Дъното ми е елит групECS K7VTA3 v1-процесора е
AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+
Благодаря на всички които могат да ми помогнат
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 10:01    Заглавие: Re: не мога да си пусна РС нормално Отговорете с цитат

tonyk19 написа:
Ако някои знае за този проблем ,моля да помогне!!! Тои се състои в това че ако РС не е пускано повече от 10 мин., когато го стартираш да тръгне -тръгва всичко хард, вентилатори,но като почакаш малко не вкл.монитора и индикацията гасне, но всичко друго работи и след рестарт трагва всичко нормално.РС когато тръгне работи супер все едно че нищо не е било.Странна работа.Дъното ми е елит групECS K7VTA3 v1-процесора е
AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+
Благодаря на всички които могат да ми помогнат

Изскубваш всички разширителни платки и слагаш проверено работещо видео. Ако пак се дъни има вероятност проблема да е в дъното или захранването - сложи една диагностична карта и виж докъде стига ПОСТа, ако нямаш такава и осцилоскоп ще свърши работа - почни с пауъргуд и ресет-а. Не си писал за обстоятелствата около появата на дефекта.
Върнете се в началото
LZ2AAB
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 20:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Прегледай дънната платка за подути кондензатори,а и в захранването също.Успех Very Happy
GSt
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 20:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Чуват ли се бипсове? Аз имам същия проблем. Дъното ми е ABIT появи се след като си поставих нова видеокарта. После се зачетох по форумите и разбрах че по принцип ABIT имат проблем с видеокартите на Nvidia. Съществуват няколко типа проблеми при студен и топъл старт. В твоя случай студен. Много е възможно проблема да е от лошо захранване опитай с по мощно. В някои форуми препоръчваха да се вдигне малко напрежението на I/O от биоса но по добре не пипай. Лично аз се примирих с ситуацията и компа работи така вече половин година без проблем От nvidia препоръчват да не ползваш shadows за видео паметта и разни други настройки и затова иди на сайта им и провери точно че не помня. Всъщност не помня и дали го четох на сайта на ABIT Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 12:19    Заглавие: Re: не мога да си пусна РС нормално Отговорете с цитат

tonyk19 написа:
... процесора е AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+

Процесора ти трбва да е 12.5 х 133 MHz ...
Какво ти е захранването?
По-добре опитай да сложиш друго, по възможност по-читаво захранване ...

Щом ти плуват напреженията, като ги гледаш през AIDA32 /Everest/, значи нещо не е наред със захранването ...
Тези програми не мерят точно и не може да им се вярва за стойността на измереното напрежение, но щом има "плуване", значи наистина е възможно напреженията да мърдат ...

Вземи временно за пробата захранване от някой познат ... за да видиш дали проблема ще изчезне ...
Някой дефекти от захранването може да ги установиш с мерене с мулитицет, но други - може да ги видиш само на осцилоскоп ...

---------------------
И не пускай две теми за един и същи проблем ...
А ако оправиш и правописа ... Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети