|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tonyk19 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 30, 2005 1:34 Заглавие: не мога да си пусна РС нормално |
|
|
Ако някои знае за този проблем ,моля да помогне!!! Тои се състои в това че ако РС не е пускано повече от 10 мин., когато го стартираш да тръгне -тръгва всичко хард, вентилатори,но като почакаш малко не вкл.монитора и индикацията гасне, но всичко друго работи и след рестарт трагва всичко нормално.РС когато тръгне работи супер все едно че нищо не е било.Странна работа.Дъното ми е елит групECS K7VTA3 v1-процесора е
AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+
Благодаря на всички които могат да ми помогнат |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 30, 2005 10:01 Заглавие: Re: не мога да си пусна РС нормално |
|
|
| tonyk19 написа: | Ако някои знае за този проблем ,моля да помогне!!! Тои се състои в това че ако РС не е пускано повече от 10 мин., когато го стартираш да тръгне -тръгва всичко хард, вентилатори,но като почакаш малко не вкл.монитора и индикацията гасне, но всичко друго работи и след рестарт трагва всичко нормално.РС когато тръгне работи супер все едно че нищо не е било.Странна работа.Дъното ми е елит групECS K7VTA3 v1-процесора е
AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+
Благодаря на всички които могат да ми помогнат |
Изскубваш всички разширителни платки и слагаш проверено работещо видео. Ако пак се дъни има вероятност проблема да е в дъното или захранването - сложи една диагностична карта и виж докъде стига ПОСТа, ако нямаш такава и осцилоскоп ще свърши работа - почни с пауъргуд и ресет-а. Не си писал за обстоятелствата около появата на дефекта. |
|
|
 |
LZ2AAB Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 30, 2005 20:09 Заглавие: |
|
|
Прегледай дънната платка за подути кондензатори,а и в захранването също.Успех  _________________ Да си най-добър в това което правиш, значи да правиш всичко оптимално!!! |
|
|
 |
GSt Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 30, 2005 20:26 Заглавие: |
|
|
| Чуват ли се бипсове? Аз имам същия проблем. Дъното ми е ABIT появи се след като си поставих нова видеокарта. После се зачетох по форумите и разбрах че по принцип ABIT имат проблем с видеокартите на Nvidia. Съществуват няколко типа проблеми при студен и топъл старт. В твоя случай студен. Много е възможно проблема да е от лошо захранване опитай с по мощно. В някои форуми препоръчваха да се вдигне малко напрежението на I/O от биоса но по добре не пипай. Лично аз се примирих с ситуацията и компа работи така вече половин година без проблем От nvidia препоръчват да не ползваш shadows за видео паметта и разни други настройки и затова иди на сайта им и провери точно че не помня. Всъщност не помня и дали го четох на сайта на ABIT Успех |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 12:19 Заглавие: Re: не мога да си пусна РС нормално |
|
|
| tonyk19 написа: | | ... процесора е AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+ |
Процесора ти трбва да е 12.5 х 133 MHz ...
Какво ти е захранването?
По-добре опитай да сложиш друго, по възможност по-читаво захранване ...
Щом ти плуват напреженията, като ги гледаш през AIDA32 /Everest/, значи нещо не е наред със захранването ...
Тези програми не мерят точно и не може да им се вярва за стойността на измереното напрежение, но щом има "плуване", значи наистина е възможно напреженията да мърдат ...
Вземи временно за пробата захранване от някой познат ... за да видиш дали проблема ще изчезне ...
Някой дефекти от захранването може да ги установиш с мерене с мулитицет, но други - може да ги видиш само на осцилоскоп ...
---------------------
И не пускай две теми за един и същи проблем ...
А ако оправиш и правописа ...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|