Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Домашен усилвател с интегрална схема
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Чет Апр 11, 2013 16:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Иво,Цецо ги продава редовно тия,дето искаш да ги изкупуваш бе човече! Купувай като искаш. А 2050 свири и още как! А TDA 1514 свири още по-как Wink STK от ЕЛИМЕКС съм купувал няколко и не е имало проблеми с тях. Наистина,беше преди години. Но Цецо продава и скраб,там има и крайни стъпала които са си истински. Та не е проблем да си намериш каквото искаш!

DRL модули за всички видове автомобили!

Последната промяна е направена от Ditronix на Чет Апр 11, 2013 16:19; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Opera 3
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 11, 2013 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

щОм си решил с 2050 си го прави. За домашни условия е напълно приемливо. Аз слушам на 2020, българската версия. Електолитите ще ти свършат работа. Само мери напреженията и внимавай да не я изгориш. Умножава се 18в х 1.4 което дава 25.2в . Точно на границата си. Както казаха и другите може да пробваш с някоя друга, ако не ти се прави стабилизатор.

П.С Ето ти линк със цялостен проект с тази схема. http://www.bgaudioclub.org/content.php?143-DIY-%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE-%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D1%81-%D1%87%D0%B8%D0%BF-TDA2050
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Чет Апр 11, 2013 16:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Иво,Цецо ги продава редовно тия,дето искаш

Ахааа ! Наблюдавам ги ....редовно Very Happy , но от всичките дет сьм ги писал е имало при него само харман-и и то от по-ниските модели . Може и нещо да сьм пропуснал дееее , но човека има и прекрасно свирещи усилватели за смешни пари Rolling Eyes . И на тая база /80-100 лева/ спориме за колко готино свири ТДА-то Very Happy
Върнете се в началото
Георги202
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Апр 11, 2013 16:55    Заглавие: Отговорете с цитат

TDA2030 в случая не е много подходяща схема, защото захранването е на границата, а за стабилизатор няма място в кутията.
Намират се усилватели и за 50-60 лв. за мощности около 2х15W, но идеята е друга. Миналата година купих за 40 лв. ресивър Onkyo със сменен STK 2х35W и си свири нормално. Преди имах Техникс, закупен от магазин, всичко уж беше произведено в Япония, но не свиреше по-добре.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Чет Апр 11, 2013 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Е сега с тда-тата кой трябва да надсвирваме -Онкьото с СТК-та ментаци от Елимекс или малайзийския техникс ментак ? Техникс-японски след 88-89 година няма / поне в магазина / . Да не се окаже ,че и ТДА-тата са ментаци , правени в някое китайско мазе ?
Върнете се в началото
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Апр 11, 2013 18:23    Заглавие: Отговорете с цитат

С това напрежение бих ти препоръчал TDA7294 . Има много писано по нета за нея, далеч си от граничните режими на работа , схемата не е скъпа - под 10 лв / бр. Купувал съм такава от Квазер и съм доволен от качеството . За китовете на Хобикит с нея имам лошо мнение - смятам че ползват некачествени ТДА-та.
А за спора готов / правен усилвател , смятам и поощрявам хората които искат да си го направят , защото това е пътя да научиш много нови неща и да придобиеш практически навици . Мисля, че случая е такъв.
Успех!
Върнете се в началото
Георги202
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Апр 11, 2013 18:52    Заглавие: Отговорете с цитат

ivo07 написа:
Е сега с тда-тата кой трябва да надсвирваме -Онкьото с СТК-та ментаци от Елимекс или малайзийския техникс ментак ? Техникс-японски след 88-89 година няма / поне в магазина / . Да не се окаже ,че и ТДА-тата са ментаци , правени в някое китайско мазе ?

Нямам намерения да се надсвирвам и надфуквам с нищо и с никого, а споделям личните си впечатления.
По всички тенекии и чаркове на Техникса пишеше "Made in Japan", но той вече си има нов собственик и не ме интересува.
Не знам Онкьото дали е с ментаци от Елимекс. Купих го, защото ми хареса, но ми трябва още едно свирещо устройство.

Може да се окаже, че ТДА-тата са ментаци! Ти какво предлагаш ?

Exclamation Arrow Три страници лакърдии викам да стигат.Предложиха ти се достатъчно варианти и вместо да се обсъждат конкретни неща по тях се мина към чесане на клавиатурите(като и всеки друг път когато почне да се говори "кое как свири и какъв звук вади",което са все грубо-субективни понятия).И не се отговаря с този бутон Exclamation
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети