|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 31, 2005 15:15 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Radko, това че си откачил В+ е много голяма грешка |
Много голяма, та ще си я имам за обеца на ухото...
| Цитат: | | Откачи D889 . Би трябвало телевизора да заработи без St.By и всички напражения да са в норма. |
Извинявам се Noel, но не мога да го открия на схемата този D889. Към захранването ли е? Аз нямам схемата на целия телевизор, само захранването на този 11АК30 съвпада.
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 31, 2005 15:22 Заглавие: |
|
|
Тръгни от оптрона , и ще стигнеш до един малък тиристор.С него и два транзистора правят ST.BY . Махни тиристора и ако всичко друго е изправно трявба да тръгне нормално да работи.
Да ти пратя ли схема на 11АК30 ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 31, 2005 19:28 Заглавие: |
|
|
Ноел, благодаря, оказа се, че принтерът ми е замазал там - за D889, та не се четеше добре. Схемата на 11АК30 я имам от файлообменника, но както писах, тя съвпада само по захранването с моя случай, но пак върши работа.
Та аз свалих този тиристор, включих телевизора и за момент вдигна 120 V, след което изгоря пак диод от греца. Сложих цял нов грец, включих го и изгоря предпазния резистор преди греца, т. е. отново съм в изходна позиция. Вече ми писна ... от този телевизор, няма повече да правя експерименти и ще взема да го върна на чорбаджията му. Още повече, че имам съмнение, че е удрян от гръм (стопанинът не си признава).
Благодаря на всички отзовали се ! |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 31, 2005 19:38 Заглавие: |
|
|
Вземи едно захранване от турските , махни трансформатора и го сложи.Така ще разбереш дали има смисъл да се захващаш изобщо.Спокойно се присажда , има само малко трудност със ST.BY защото трябва да изчезне едно от напраженията , но иначе няма проблем с работата. Ако работи / телевизора имам предвид / ще ти напиша как да присадиш захранването и да направиш ST.BY-я. Не си заслужава ако се касае само до захранване да го връщаш , поне да избиеш част от загубите..... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 11:02 Заглавие: |
|
|
| Това че гори греца и резистора преди него е показател че проблема ти е в първата страна на импулсното - някаде яко се товари и греца неиздържа а резистора затова е сложен като има товар да си замине. Според мен би трябвало лесно да се открие кое товари с уреда - то няма да е малка консумация освен ако импуслния траф не е окъсил. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 11:10 Заглавие: |
|
|
Я смени филтровия на 300в . Ако пробива по напражение няма да може да се хване с уред и може да те направи луд..... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 11:27 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съветите, и аз мислех да взема едно турско захранване и да пробвам, и това ще е последното, което ще направя. С проблема за Stand-by мисля, че ще се справя. Кондензаторът на 300V мисля, че е добре, защото докато стоеше в Stand-by съм го държал включен по половин час и не е имало проблем. А сега явно пак е загинал транзистора, макар че на омметър не показва пробив, а може и интегралката пак да си е отишла. Но има и друго, което ме смущава: Както преди писах, за момент се появи напрежение 120 V - за около секунда, но не чух пукане от поява на високо напрежение. А иначе транзистора на ТХО е здрав, и вторичните вериги, мисля че са добре.
Засега чао! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 18:24 Заглавие: |
|
|
По тоя повод с кондензаторите на 300в при мен от 10 телевизора ударени от гръм то поне на 6-7 се налага смяната на този кондензатор.Повредата се проявява като или ми гори мощния транз. в захранването или резистора преди греца.В най добрия случай захранването е здраво само дето имам брум в картината и бучене.Та вече дойде ли ми от гръм сменям го обезателно.До тоя извод съм стигнал аз и се надявам че не греша.
PS сега се сетих че вчера правихме 14" айвички и след като сложихме новия STR6707 се чува едно гадно жужене а телевизора работи с картина .Сложихме друг естеер но пак същото жужене.След смяната на електролита всичко заспа / заспа като пъдар в колиба през време на дежурство /. Така че е много важен според мен а пък е и скъпичък. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|