Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помогнете със схема за Vestel 2151TX
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 31, 2005 15:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Radko, това че си откачил В+ е много голяма грешка

Много голяма, та ще си я имам за обеца на ухото...
Цитат:
Откачи D889 . Би трябвало телевизора да заработи без St.By и всички напражения да са в норма.

Извинявам се Noel, но не мога да го открия на схемата този D889. Към захранването ли е? Аз нямам схемата на целия телевизор, само захранването на този 11АК30 съвпада.
Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 31, 2005 15:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Тръгни от оптрона , и ще стигнеш до един малък тиристор.С него и два транзистора правят ST.BY . Махни тиристора и ако всичко друго е изправно трявба да тръгне нормално да работи.
Да ти пратя ли схема на 11АК30 ?
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 31, 2005 19:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ноел, благодаря, оказа се, че принтерът ми е замазал там - за D889, та не се четеше добре. Схемата на 11АК30 я имам от файлообменника, но както писах, тя съвпада само по захранването с моя случай, но пак върши работа.
Та аз свалих този тиристор, включих телевизора и за момент вдигна 120 V, след което изгоря пак диод от греца. Сложих цял нов грец, включих го и изгоря предпазния резистор преди греца, т. е. отново съм в изходна позиция. Вече ми писна ... от този телевизор, няма повече да правя експерименти и ще взема да го върна на чорбаджията му. Още повече, че имам съмнение, че е удрян от гръм (стопанинът не си признава).
Благодаря на всички отзовали се !
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 31, 2005 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Вземи едно захранване от турските , махни трансформатора и го сложи.Така ще разбереш дали има смисъл да се захващаш изобщо.Спокойно се присажда , има само малко трудност със ST.BY защото трябва да изчезне едно от напраженията , но иначе няма проблем с работата. Ако работи / телевизора имам предвид / ще ти напиша как да присадиш захранването и да направиш ST.BY-я. Не си заслужава ако се касае само до захранване да го връщаш , поне да избиеш част от загубите.....
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Сря Юни 01, 2005 11:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Това че гори греца и резистора преди него е показател че проблема ти е в първата страна на импулсното - някаде яко се товари и греца неиздържа а резистора затова е сложен като има товар да си замине. Според мен би трябвало лесно да се открие кое товари с уреда - то няма да е малка консумация освен ако импуслния траф не е окъсил.
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 01, 2005 11:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Я смени филтровия на 300в . Ако пробива по напражение няма да може да се хване с уред и може да те направи луд.....
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 01, 2005 11:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за съветите, и аз мислех да взема едно турско захранване и да пробвам, и това ще е последното, което ще направя. С проблема за Stand-by мисля, че ще се справя. Кондензаторът на 300V мисля, че е добре, защото докато стоеше в Stand-by съм го държал включен по половин час и не е имало проблем. А сега явно пак е загинал транзистора, макар че на омметър не показва пробив, а може и интегралката пак да си е отишла. Но има и друго, което ме смущава: Както преди писах, за момент се появи напрежение 120 V - за около секунда, но не чух пукане от поява на високо напрежение. А иначе транзистора на ТХО е здрав, и вторичните вериги, мисля че са добре.
Засега чао!
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Юни 01, 2005 18:24    Заглавие: Отговорете с цитат

По тоя повод с кондензаторите на 300в при мен от 10 телевизора ударени от гръм то поне на 6-7 се налага смяната на този кондензатор.Повредата се проявява като или ми гори мощния транз. в захранването или резистора преди греца.В най добрия случай захранването е здраво само дето имам брум в картината и бучене.Та вече дойде ли ми от гръм сменям го обезателно.До тоя извод съм стигнал аз и се надявам че не греша. Very Happy

PS сега се сетих че вчера правихме 14" айвички и след като сложихме новия STR6707 се чува едно гадно жужене а телевизора работи с картина .Сложихме друг естеер но пак същото жужене.След смяната на електролита всичко заспа / заспа като пъдар в колиба през време на дежурство /. Така че е много важен според мен а пък е и скъпичък.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети