Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SCART декодер към TV без SCART

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
AlexHD
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 15:25    Заглавие: SCART декодер към TV без SCART Отговорете с цитат

Здравейте,
без да искам се сдобих с този декодер
http://www.vali.bg/?action=products&manufacturer=&group1=552&group2=&group3=&group4=&article=15618

Оказа се обаче, че телевизора ми няма SCART вход и няма как да го включа. Гледам, че има антенен изход RF Loop Through. Към него може ли да се свърже TV и да го използвам.

Мерси!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 15:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Не.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
al_at
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 16:06    Заглавие: Re: SCART декодер към TV без SCART Отговорете с цитат

Първо - уточняващ въпрос - наистина ли телевизорът е толкова стар, че има само антенен вход. Ако да, има няколко варианта:
1. Чаша студена вода
2. RF модулатор - например
http://www.technomarket.bg/products/09128090/neo-rf-modulator
като се съобразят необходимите кабели SCART към Audio/Video
3. Продаване на този и купуване на декодер с вграден RF модулатор,
например STRONG 8113, 8106 и др.

Ако отговорът на горния въпрос е не, тогава телевизорът трябва да има поне Audio/Video входове (на чинчове) - тогава може да се мине само с кабел SCART - Audio/Video.
Върнете се в началото
AlexHD
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 17:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговорите. Късно се усетих аз, че TV има RCA и купих един преходник SCART-RCA и стана.
Само имам резерви към качеството на декодера. Нормално хваща само OnAir канала, а другите насичат и забиват. Имам чувството, че нещо във връзките е. Като хвана декодера и има подобрение.
Антената май е за цифрова, защото е от 2 части.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 18:00    Заглавие: Отговорете с цитат

AlexHD написа:
... Нормално хваща само OnAir канала, а другите насичат и забиват. Имам чувството, че нещо във връзките е. Като хвана декодера и има подобрение....

А аз имам чувството, че вероятно ти трябва поне някаква външна антена (па макар и "аналогова").

AlexHD написа:
...Антената май е за цифрова, защото е от 2 части.

Това Rolling Eyes (поне за мен) не е много ясно какво точно означава.
Поясни - каква е въпросната антена, "активна" ли е, има ли собствено захранване (вероятно това са двете части), в менюто на декодера има ли опция за захранване на антената, какво е местоположението спрямо близки предаватели и терен .... ?
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Сря Окт 16, 2013 15:14    Заглавие: Re: SCART декодер към TV без SCART Отговорете с цитат

al_at написа:
...
2. RF модулатор - например
http://www.technomarket.bg/products/09128090/neo-rf-modulator
като се съобразят необходимите кабели SCART към Audio/Video
....

Това изделие дето си го посочил като вариант 2 по-добре да не го взимат който и да е . Sad Лично мнение Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
triax
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Окт 17, 2013 8:44    Заглавие: Отговорете с цитат

А не е ли най-добре един телевизор с AV вход? Едва ли ще струва повече от 20-30-40лв...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
al_at
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 17, 2013 9:07    Заглавие: Re: triax Отговорете с цитат

triax написа:

А не е ли най-добре един телевизор с AV вход? Едва ли ще струва повече от 20-30-40лв...

Човекът вече си има такъв телевизор. Като RCA се означават аудио/видео входовете, въпреки, че не е съвсем точно.
Хубаво е да се четат предишните отговори, преди постване на отговор. Иначе заприличва на играта "развален телефон".
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети