| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AlexHD Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 14, 2013 15:56 Заглавие: |
|
|
| Не. |
|
|
 |
al_at Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 14, 2013 16:06 Заглавие: Re: SCART декодер към TV без SCART |
|
|
Първо - уточняващ въпрос - наистина ли телевизорът е толкова стар, че има само антенен вход. Ако да, има няколко варианта:
1. Чаша студена вода
2. RF модулатор - например
http://www.technomarket.bg/products/09128090/neo-rf-modulator
като се съобразят необходимите кабели SCART към Audio/Video
3. Продаване на този и купуване на декодер с вграден RF модулатор,
например STRONG 8113, 8106 и др.
Ако отговорът на горния въпрос е не, тогава телевизорът трябва да има поне Audio/Video входове (на чинчове) - тогава може да се мине само с кабел SCART - Audio/Video. |
|
|
 |
AlexHD Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 14, 2013 17:26 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите. Късно се усетих аз, че TV има RCA и купих един преходник SCART-RCA и стана.
Само имам резерви към качеството на декодера. Нормално хваща само OnAir канала, а другите насичат и забиват. Имам чувството, че нещо във връзките е. Като хвана декодера и има подобрение.
Антената май е за цифрова, защото е от 2 части. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 14, 2013 18:00 Заглавие: |
|
|
| AlexHD написа: | | ... Нормално хваща само OnAir канала, а другите насичат и забиват. Имам чувството, че нещо във връзките е. Като хвана декодера и има подобрение.... |
А аз имам чувството, че вероятно ти трябва поне някаква външна антена (па макар и "аналогова").
| AlexHD написа: | | ...Антената май е за цифрова, защото е от 2 части. |
Това (поне за мен) не е много ясно какво точно означава.
Поясни - каква е въпросната антена, "активна" ли е, има ли собствено захранване (вероятно това са двете части), в менюто на декодера има ли опция за захранване на антената, какво е местоположението спрямо близки предаватели и терен .... ? _________________ RemoteControls |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 16, 2013 15:14 Заглавие: Re: SCART декодер към TV без SCART |
|
|
Това изделие дето си го посочил като вариант 2 по-добре да не го взимат който и да е . Лично мнение  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
triax Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 17, 2013 8:44 Заглавие: |
|
|
| А не е ли най-добре един телевизор с AV вход? Едва ли ще струва повече от 20-30-40лв... |
|
|
 |
al_at Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 17, 2013 9:07 Заглавие: Re: triax |
|
|
| triax написа: |
А не е ли най-добре един телевизор с AV вход? Едва ли ще струва повече от 20-30-40лв...
|
Човекът вече си има такъв телевизор. Като RCA се означават аудио/видео входовете, въпреки, че не е съвсем точно.
Хубаво е да се четат предишните отговори, преди постване на отговор. Иначе заприличва на играта "развален телефон". |
|
|
 |
|