Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със дъно 'MSI K7T Pro2 VER:1'
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 12:47    Заглавие: Проблем със дъно 'MSI K7T Pro2 VER:1' Отговорете с цитат

Трябва ми човек, който има същото дъно . Отпояван е (не от мен) чипът за регулирането на напрежението (SC1155CSW) ,който се намира до ATX конектора. Проблема е, че при запояването една от пистите му се е прекъснала, и не знам къде да закача 4-то краче от чипът. Не съм се опитвал да го отпоя, защото знам че нищо няма да направя. Ако някой има такова дъно, да помага!!!
lachko973
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 13:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам.
Откъде намери такъж чип ,че и аз трябва да го сменя на моито дъно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 13:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм го сменял аз, там е проблема. Има едно прекъснато мостче под чипа (вижда се,че не е зазпоено 4-то краче). Ако можеш, проследи с коя най-близка точка мога да го свържа, че дъното въобще не пали. Благодаря предварително.
kk
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 16:00    Заглавие: Re: Проблем със дъно 'MSI K7T Pro2 VER:1' Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
Трябва ми човек, който има същото дъно . Отпояван е (не от мен) чипът за регулирането на напрежението (SC1155CSW) ,който се намира до ATX конектора. Проблема е, че при запояването една от пистите му се е прекъснала, и не знам къде да закача 4-то краче от чипът. Не съм се опитвал да го отпоя, защото знам че нищо няма да направя. Ако някой има такова дъно, да помага!!!
с гугъла го има описанието на чипа - 4 краче задава някакъв хистерезис и е закачено на един делител между 5то и 7мо (маса)
Върнете се в началото
lachko973
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 16:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Пътечката от 4-то отива на кафявия smd кондензатор който се намира на около 2-3мм срещу крачета 2 и 3. Ако мога да помогна с нещо казвай.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 17:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Опааааа, сбъркал съм крачето Embarassed , всъщност то е срещу 4-то , 25 краче (VID2) е прекъснато. Извинявай ако си отварял напразно кутията. Ако можеш, провери пак. И отново извинявай!
lachko973
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 17:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ма и на мойто дъно не е наред интегралката. Не го ползвам.
В шкафа се стои ей така. После ще пиша че гледаме мача сега
Върнете се в началото
lachko973
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 11:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Пътечката е от 25 краче право напред до краче на резисторната матрица "472" Very Happy

Пиши какво става след като го закачиш.
Върнете се в началото
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 12:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Пращам картинка, за видя за един и същ чип ли говорим, че нищо не разбрах Smile
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

VID служи за задаване на напрежението според свързването на няколко пина на процесора към маса или Vcc. Желателно да ходи до CPU-то, но можеш да го свържеш и към едно от тези напрежения (GND или Vcc) според datasheet-а и напрежението на което трябва да работи CPU (т.е. и към някой съседен VID пин може да се окаже, че ако го капнеш с тинол ще върши същата работа при даденото CPU). И то най-вероятно трябва да се свърже към маса, защото висящите пинове се приемат за "1"-ца а явно така не работи. Всичко това не прави без да си прочел datasheet-a, и ти го препоръчвам само като бърз опит да видиш дали няма и някой друг проблем, след като Vcore на CPU-то започне да се генерира правилно. (не си казал с какво CPU го пускаш за да може да се прецени дали трябва въпросния пин да е несвързан, или към маса). Много вероятно и да ходи към резисторна матрица за pull-up.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети