| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 12:47 Заглавие: Проблем със дъно 'MSI K7T Pro2 VER:1' |
|
|
Трябва ми човек, който има същото дъно . Отпояван е (не от мен) чипът за регулирането на напрежението (SC1155CSW) ,който се намира до ATX конектора. Проблема е, че при запояването една от пистите му се е прекъснала, и не знам къде да закача 4-то краче от чипът. Не съм се опитвал да го отпоя, защото знам че нищо няма да направя. Ако някой има такова дъно, да помага!!! _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 13:18 Заглавие: |
|
|
Аз имам.
Откъде намери такъж чип ,че и аз трябва да го сменя на моито дъно. _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 13:42 Заглавие: |
|
|
Не съм го сменял аз, там е проблема. Има едно прекъснато мостче под чипа (вижда се,че не е зазпоено 4-то краче). Ако можеш, проследи с коя най-близка точка мога да го свържа, че дъното въобще не пали. Благодаря предварително. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
kk Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 16:00 Заглавие: Re: Проблем със дъно 'MSI K7T Pro2 VER:1' |
|
|
| Milen_haskovo написа: | | Трябва ми човек, който има същото дъно . Отпояван е (не от мен) чипът за регулирането на напрежението (SC1155CSW) ,който се намира до ATX конектора. Проблема е, че при запояването една от пистите му се е прекъснала, и не знам къде да закача 4-то краче от чипът. Не съм се опитвал да го отпоя, защото знам че нищо няма да направя. Ако някой има такова дъно, да помага!!! | с гугъла го има описанието на чипа - 4 краче задава някакъв хистерезис и е закачено на един делител между 5то и 7мо (маса) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 16:06 Заглавие: |
|
|
Пътечката от 4-то отива на кафявия smd кондензатор който се намира на около 2-3мм срещу крачета 2 и 3. Ако мога да помогна с нещо казвай. _________________ -----------------------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 17:16 Заглавие: |
|
|
Опааааа, сбъркал съм крачето , всъщност то е срещу 4-то , 25 краче (VID2) е прекъснато. Извинявай ако си отварял напразно кутията. Ако можеш, провери пак. И отново извинявай! _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 17:47 Заглавие: |
|
|
Ма и на мойто дъно не е наред интегралката. Не го ползвам.
В шкафа се стои ей така. После ще пиша че гледаме мача сега _________________ -----------------------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 11:08 Заглавие: |
|
|
Пътечката е от 25 краче право напред до краче на резисторната матрица "472"
Пиши какво става след като го закачиш. _________________ -----------------------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 12:05 Заглавие: |
|
|
Пращам картинка, за видя за един и същ чип ли говорим, че нищо не разбрах  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 14:00 Заглавие: |
|
|
| VID служи за задаване на напрежението според свързването на няколко пина на процесора към маса или Vcc. Желателно да ходи до CPU-то, но можеш да го свържеш и към едно от тези напрежения (GND или Vcc) според datasheet-а и напрежението на което трябва да работи CPU (т.е. и към някой съседен VID пин може да се окаже, че ако го капнеш с тинол ще върши същата работа при даденото CPU). И то най-вероятно трябва да се свърже към маса, защото висящите пинове се приемат за "1"-ца а явно така не работи. Всичко това не прави без да си прочел datasheet-a, и ти го препоръчвам само като бърз опит да видиш дали няма и някой друг проблем, след като Vcore на CPU-то започне да се генерира правилно. (не си казал с какво CPU го пускаш за да може да се прецени дали трябва въпросния пин да е несвързан, или към маса). Много вероятно и да ходи към резисторна матрица за pull-up. |
|
|
 |
|