Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет за професионална апаратура
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
paclevkov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 02, 2014 16:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте , както казах , не ми искат цена , искат да е качествен и най-вече мониторинг.

-Ето какво успях да изровя:
Дигитален Мултимер EXTECH MM570A 1,0000V
Дигитален Мултимер EXTECH MG302 1,0000V
Дигитален Мултимер Fluke Fluke 287 1,0000V
Дигитален Мултимер Fluke Fluke 117 1,000V
Дигитален Мултимер Fluke Fluke 87 1,000V
Дигитален Мултимер Agilent U1270 1,0000V

От тях фаворита ми е U1270 Smile

-За топлината:
Термометър EXTECH SDL200 4 Канален -200 градуса
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Пон Фев 03, 2014 1:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Европейския съюз плащал, какво ще му е Smile

Extech съм имал един мултимер, не бих си купил нищо тяхно освен ако не ми го подарят пак. Чист китаец маскиран като уж MADE IN USA.

Fluke 117 не виждам да блести с особенна точност.

Fluke 87 за предпочитане е да е серия III или V , понеже имат опция за висока резолюция и показанието ще е от вида 1.5234V , при 0.05% точност.

С останалите уреди не съм запознат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Фев 03, 2014 9:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Навремето един колега си беше направил цифров оборотомер на колата , мереше с точност до 1об/мин ,но от промените на оборотите последните 2 числа така играеха, че се беше ограничил до измерване на обХ100, само първите 2 разряда. Да не ти се получи и на теб същото , че силно се съмнявам компютърно(процесорно) захранване да държи напрежението до 4 знака след запетаята!
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Фев 03, 2014 10:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата отдавна е лаладжийска. На питащият основни неща не са му ясни, бърза и май иска да стреля по мухите с автомат.
За целите на някъкъв тъп overclock (единственото споменато) и 5% точност е предостатъчна. Да не споменавам че там заради спорта се слагат охлаждания с течен азот и подобни, а за подобни отрицателни температури тук не е споменато.

"Сламки" има предостатъчно, ориентирайте се към приключване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Пон Фев 03, 2014 10:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Филипов написа:
За целите на някъкъв тъп overclock (единственото споменато) и 5% точност е предостатъчна.

Да не говорим, че напрежението не засяга пряко стабилността на овърклока и аз лично не разбирам защо трябва да се следи, да не говорим за 3 знака зад запетаята.
Върнете се в началото
paclevkov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 04, 2014 11:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги , извинявам се ако обсъждаме вече обсъждана тема.

За топлината съм избрал термометър , който работи с T - Тип термодвойки и всички останали , като температурният рейндж му е между -200 и +200.
Точността при измерването ми е нужна , защото настройката от BIOS и показанията от софтуера винаги се разминават от реалните , на които работи процесорното ядро.

Затова ми трябва мултимер , който да замерва с точност и който ще ми дава реална представа за напрежението. Незнам колко сте запознати с Овърклока и затова не искам да навлизам в подробности , но просто не знаех производителите на оригинална и качествена апаратура и затова помолих за помощ. Апаратурата със сигурност ще се поръчва от чужбина.

Термометър и мултимер съм избрал , сега ще трябва да намеря поялна станция и постолет за горещ въздух. Ако имате предложения давайте ги и ще ви помоля да не се коментира цената.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Фев 04, 2014 11:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Запознати сме. Особено със ЗАмерването. И не ми е ясно по какво сме "колеги". По йденье, пиенье или ползване на интернет?

Повтарям ти - не ти е нужна такава точност. То температурата в различните зони на кристала е различна, вкл. и от конкретния тест. Както и напрежението в конкретната точка на измерване - при 50 ампера консумация от единия до другия край на пистата има разлика.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 04, 2014 11:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Както и напрежението в конкретната точка на измерване - при 50 ампера консумация от единия до другия край на пистата има разлика.
При това хич не е малка. Дори пистата между стабилизатора и процесора да е 50мм широка и пак толкова дълга - спада е около 20мв при 50А. Само по по захранващата шина. Башкъ по масата... Интересно как ще го измериш реалното на ядрото - вътре в процесора ли ще се боднат сондите?
Върнете се в началото
paclevkov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 04, 2014 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ги разбирате .. явно ще трябва да потърся в друг форум с по-сериозни колеги.

Поисках конкретно съвет и ви казах за какво. Отклонявате се без причина за да покажете че знаете много.. в което няма лошо.. но понякога е напълно ненужно. Благодаря ви за отделеното време , когато напълно съм готов ще постна списъка с цялата апаратура за търсещите с google.

п.п. На 23 години не мога да си построя сувалка (и то в България) , но поне се опитвам.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 04, 2014 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти построй совалка , пък сувалката остави на нас ! Навремето социализма от такова безразборно харчене се срина, сега е ред на ЕС, успех !
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети