| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
paclevkov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 02, 2014 16:53 Заглавие: |
|
|
Здравейте , както казах , не ми искат цена , искат да е качествен и най-вече мониторинг.
-Ето какво успях да изровя:
Дигитален Мултимер EXTECH MM570A 1,0000V
Дигитален Мултимер EXTECH MG302 1,0000V
Дигитален Мултимер Fluke Fluke 287 1,0000V
Дигитален Мултимер Fluke Fluke 117 1,000V
Дигитален Мултимер Fluke Fluke 87 1,000V
Дигитален Мултимер Agilent U1270 1,0000V
От тях фаворита ми е U1270
-За топлината:
Термометър EXTECH SDL200 4 Канален -200 градуса |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 03, 2014 1:55 Заглавие: |
|
|
Европейския съюз плащал, какво ще му е
Extech съм имал един мултимер, не бих си купил нищо тяхно освен ако не ми го подарят пак. Чист китаец маскиран като уж MADE IN USA.
Fluke 117 не виждам да блести с особенна точност.
Fluke 87 за предпочитане е да е серия III или V , понеже имат опция за висока резолюция и показанието ще е от вида 1.5234V , при 0.05% точност.
С останалите уреди не съм запознат. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 03, 2014 9:41 Заглавие: |
|
|
| Навремето един колега си беше направил цифров оборотомер на колата , мереше с точност до 1об/мин ,но от промените на оборотите последните 2 числа така играеха, че се беше ограничил до измерване на обХ100, само първите 2 разряда. Да не ти се получи и на теб същото , че силно се съмнявам компютърно(процесорно) захранване да държи напрежението до 4 знака след запетаята! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 03, 2014 10:43 Заглавие: |
|
|
Темата отдавна е лаладжийска. На питащият основни неща не са му ясни, бърза и май иска да стреля по мухите с автомат.
За целите на някъкъв тъп overclock (единственото споменато) и 5% точност е предостатъчна. Да не споменавам че там заради спорта се слагат охлаждания с течен азот и подобни, а за подобни отрицателни температури тук не е споменато.
"Сламки" има предостатъчно, ориентирайте се към приключване. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Пон Фев 03, 2014 10:57 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | За целите на някъкъв тъп overclock (единственото споменато) и 5% точност е предостатъчна. |
Да не говорим, че напрежението не засяга пряко стабилността на овърклока и аз лично не разбирам защо трябва да се следи, да не говорим за 3 знака зад запетаята. |
|
|
 |
paclevkov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 04, 2014 11:13 Заглавие: |
|
|
Колеги , извинявам се ако обсъждаме вече обсъждана тема.
За топлината съм избрал термометър , който работи с T - Тип термодвойки и всички останали , като температурният рейндж му е между -200 и +200.
Точността при измерването ми е нужна , защото настройката от BIOS и показанията от софтуера винаги се разминават от реалните , на които работи процесорното ядро.
Затова ми трябва мултимер , който да замерва с точност и който ще ми дава реална представа за напрежението. Незнам колко сте запознати с Овърклока и затова не искам да навлизам в подробности , но просто не знаех производителите на оригинална и качествена апаратура и затова помолих за помощ. Апаратурата със сигурност ще се поръчва от чужбина.
Термометър и мултимер съм избрал , сега ще трябва да намеря поялна станция и постолет за горещ въздух. Ако имате предложения давайте ги и ще ви помоля да не се коментира цената. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 04, 2014 11:24 Заглавие: |
|
|
Запознати сме. Особено със ЗАмерването. И не ми е ясно по какво сме "колеги". По йденье, пиенье или ползване на интернет?
Повтарям ти - не ти е нужна такава точност. То температурата в различните зони на кристала е различна, вкл. и от конкретния тест. Както и напрежението в конкретната точка на измерване - при 50 ампера консумация от единия до другия край на пистата има разлика. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 04, 2014 11:57 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Както и напрежението в конкретната точка на измерване - при 50 ампера консумация от единия до другия край на пистата има разлика. | При това хич не е малка. Дори пистата между стабилизатора и процесора да е 50мм широка и пак толкова дълга - спада е около 20мв при 50А. Само по по захранващата шина. Башкъ по масата... Интересно как ще го измериш реалното на ядрото - вътре в процесора ли ще се боднат сондите? |
|
|
 |
paclevkov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 04, 2014 18:35 Заглавие: |
|
|
Много ги разбирате .. явно ще трябва да потърся в друг форум с по-сериозни колеги.
Поисках конкретно съвет и ви казах за какво. Отклонявате се без причина за да покажете че знаете много.. в което няма лошо.. но понякога е напълно ненужно. Благодаря ви за отделеното време , когато напълно съм готов ще постна списъка с цялата апаратура за търсещите с google.
п.п. На 23 години не мога да си построя сувалка (и то в България) , но поне се опитвам. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 04, 2014 18:43 Заглавие: |
|
|
| Ти построй совалка , пък сувалката остави на нас ! Навремето социализма от такова безразборно харчене се срина, сега е ред на ЕС, успех ! |
|
|
 |
|