| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stasko24 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 06, 2014 21:04 Заглавие: Светещ надпис |
|
|
Здравейте с един мой приятел мислим да направи светещ надпис или по-точно да пресветква, но се чудя за схемата дали се използва тактов генератор за пресветкването или някаква друга схема. За целта ще използваме диоди около 100~200. Също така и за захранването ще ми трябва помощ, защото и идея си нямам от захранващи блокове! Благодаря на всеки който ми помогне!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 07, 2014 15:54 Заглавие: |
|
|
Ами най-простия вариант е с реле. Сега ако ще се регулира интензитета на светлината е по-сложно. Каква мощност ще консумират тези светодиоди?!
Поздрави! |
|
|
 |
picall Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 07, 2014 17:36 Заглавие: |
|
|
| А най добре с таймер NE555 |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 07, 2014 19:40 Заглавие: |
|
|
Ето сега е момента да се научат! Това не е много сложен проект, така че е добре като за начало.
Успех! |
|
|
 |
stasko24 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 07, 2014 20:20 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Най-просто нещо готово, защото въобще си нямат понятие откъде въртви тока. Мултицет, поялник и т.н. - също. |
Уча в училище за компютри и много добре знам "откъде върви тока" също така знам какво е "Мултицет, поялник и т.н." и познай мога да ги използвам!!!
До сега не съм се занимавал с такъв проект! Занимавал съм се най-вече с усилватели!
Пич ти след като няма да помогнеш по някакъв начин по-добре не пиши! А всички останали който биха помогнали благодаря отново! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 07, 2014 20:29 Заглавие: |
|
|
Сега! Първо трябва да решите какви диоди ще използвате. Доста удобен вариант е да използвате LED лента, ако ви устройва бройката диоди на см. Иначе си изберете някакви други диоди, които ви допадат!
Поздрави! |
|
|
 |
stasko24 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 07, 2014 21:01 Заглавие: |
|
|
Мислим да правим надпис и се чудя дали ще стане с диодна лента, а някаква ориентировъчна цена ще може ли? Много благодаря за информацията и за предложението. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 07, 2014 21:58 Заглавие: |
|
|
| stasko24 написа: | | ....Занимавал съм се най-вече с усилватели!... |
Това всички го знаем, само дето като си направим една бърза справка с една от темите ти по този въпрос от преди около 10 месеца, резултта не е впечатляващ.
По-лошото е, че за това време (гледайки и тази тема) по нищо не личи да има някакъв напредък.
| stasko24 написа: | | ....Пич ти след като няма да помогнеш по някакъв начин по-добре не пиши! |
И не е лошо да използваш по други обръщения в този форум.
Да се запознаеш с правилата на форума (и да си редактираш мненията) също е наложително. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
stasko24 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 07, 2014 23:10 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | stasko24 написа: | | ....Занимавал съм се най-вече с усилватели!... |
Това всички го знаем, само дето като си направим една бърза справка с една от темите ти по този въпрос от преди около 10 месеца, резултта не е впечатляващ.
По-лошото е, че за това време (гледайки и тази тема) по нищо не личи да има някакъв напредък.
| stasko24 написа: | | ....Пич ти след като няма да помогнеш по някакъв начин по-добре не пиши! |
И не е лошо да използваш по други обръщения в този форум.
Да се запознаеш с правилата на форума (и да си редактираш мненията) също е наложително. |
Ако сте от модератора на форума ще се съобразя с едната от забележките, но за предишната ми тема искам само да кажа, че от тогава този усилвател ми служи много добре, като 2ро стъпало за усилвател с обща мощност от 80W, а това че не съм го казал в темата не означава нищо от тогава до сега съм направил 2 усилвателя с обща мощност от 240W, който в момента си вършат чудесно работата при собствениците си!! |
|
|
 |
|