Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Светещ надпис

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stasko24
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 06, 2014 21:04    Заглавие: Светещ надпис Отговорете с цитат

Здравейте с един мой приятел мислим да направи светещ надпис или по-точно да пресветква, но се чудя за схемата дали се използва тактов генератор за пресветкването или някаква друга схема. За целта ще използваме диоди около 100~200. Very Happy Също така и за захранването ще ми трябва помощ, защото и идея си нямам от захранващи блокове! Very Happy Благодаря на всеки който ми помогне! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 07, 2014 15:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами най-простия вариант е с реле. Сега ако ще се регулира интензитета на светлината е по-сложно. Каква мощност ще консумират тези светодиоди?!
Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
picall
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 07, 2014 17:36    Заглавие: Отговорете с цитат

А най добре с таймер NE555
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Фев 07, 2014 18:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-просто нещо готово, защото въобще си нямат понятие откъде въртви тока. Мултицет, поялник и т.н. - също.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 07, 2014 19:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето сега е момента да се научат! Това не е много сложен проект, така че е добре като за начало.
Успех!
Върнете се в началото
stasko24
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 07, 2014 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Филипов написа:
Най-просто нещо готово, защото въобще си нямат понятие откъде въртви тока. Мултицет, поялник и т.н. - също.

Уча в училище за компютри и много добре знам "откъде върви тока" също така знам какво е "Мултицет, поялник и т.н." и познай мога да ги използвам!!!
До сега не съм се занимавал с такъв проект! Занимавал съм се най-вече с усилватели!
Пич ти след като няма да помогнеш по някакъв начин по-добре не пиши! А всички останали който биха помогнали благодаря отново!
Върнете се в началото
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 07, 2014 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега! Първо трябва да решите какви диоди ще използвате. Доста удобен вариант е да използвате LED лента, ако ви устройва бройката диоди на см. Иначе си изберете някакви други диоди, които ви допадат!

Поздрави!
Върнете се в началото
stasko24
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 07, 2014 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

p_stoyanoff написа:
Сега! Първо трябва да решите какви диоди ще използвате. Доста удобен вариант е да използвате LED лента, ако ви устройва бройката диоди на см. Иначе си изберете някакви други диоди, които ви допадат!
http://store.comet.bg/Catalogue/OPT/%D0%9E%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/STLED/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B8/#eyJpcHAiOiIxMCJ9

Поздрави!

Мислим да правим надпис и се чудя дали ще стане с диодна лента, а някаква ориентировъчна цена ще може ли? Много благодаря за информацията и за предложението.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 07, 2014 21:58    Заглавие: Отговорете с цитат

stasko24 написа:
....Занимавал съм се най-вече с усилватели!...

Това всички го знаем, само дето като си направим една бърза справка с една от темите ти по този въпрос от преди около 10 месеца, резултта не е впечатляващ.
По-лошото е, че за това време (гледайки и тази тема) по нищо не личи да има някакъв напредък.
stasko24 написа:
....Пич ти след като няма да помогнеш по някакъв начин по-добре не пиши!

И не е лошо да използваш по други обръщения в този форум.
Да се запознаеш с правилата на форума (и да си редактираш мненията) също е наложително.
stasko24
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 07, 2014 23:10    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
stasko24 написа:
....Занимавал съм се най-вече с усилватели!...

Това всички го знаем, само дето като си направим една бърза справка с една от темите ти по този въпрос от преди около 10 месеца, резултта не е впечатляващ.
По-лошото е, че за това време (гледайки и тази тема) по нищо не личи да има някакъв напредък.
stasko24 написа:
....Пич ти след като няма да помогнеш по някакъв начин по-добре не пиши!

И не е лошо да използваш по други обръщения в този форум.
Да се запознаеш с правилата на форума (и да си редактираш мненията) също е наложително.

Ако сте от модератора на форума ще се съобразя с едната от забележките, но за предишната ми тема искам само да кажа, че от тогава този усилвател ми служи много добре, като 2ро стъпало за усилвател с обща мощност от 80W, а това че не съм го казал в темата не означава нищо от тогава до сега съм направил 2 усилвателя с обща мощност от 240W, който в момента си вършат чудесно работата при собствениците си!!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети