Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Върос за окабеляване на лампа
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zongo89
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 08, 2014 23:15    Заглавие: Върос за окабеляване на лампа Отговорете с цитат

Здравейте, наскоро продадох една нощна лампа в америка и човека който я получи ми каза че не може да я ползва.

Преди да я изпратя знаех че имат други стандарти но си мислех че само един преходник за щепселите от нашия стандарт към техния ще свърши работа но уви.

Лампата е окабелена за евроейския стандарт, фасунгата е означена 250v 4A E27, А тяхното напрежение (не съм много сигурен дали е точната дума) е 110v. Може ли да работи лампата или не?

Понеже ми е хоби бих искал да знам какво мога да наравя за да ги пригаждам да работят в щатите и канада.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
picall
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 09, 2014 0:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти колега,
А каква е лампатар обикновенна или сензорна с три степени на силата на силата на светене на електрическата крушка?
Ако е сензорна няма дя стане там.
Ако си му я пратил с наша крушка ще му свети на половина по слабо.
Кажи на човека да си подмени крушката с негова и да пробва
http://www.tehcomservis.com/info/standart/power.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
zongo89
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 09, 2014 12:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами фасунгата е обикновенна термоластична е27. Пратил съм му я без крушка. До колкото разбрах тяхните крушки и те са на друг стандарт но има избор който съвпада с нашето е27 поне размера и резбата. Той ми каза че има трансформатор за волтажа и че, като я пуснал работела 5 мин (с неговата крушка и след това српряла). Предполагам е прегряла крушката или нещо от сорта.

Притеснява ме самата фасунга, защото нали е 250v a техните крушки са си направени за техните 110 (не съм вещ в електрониката).

Дали ще стане попринцип само със смяна на крушката след като самата установка на ламата е наравена за 220v а не за 110.

Друго което се сетих за напред е да ги окабелявам от тук направо със съвместими за техния стандарт фасунги кабели и тн но не намирам из интернет подобни.
Върнете се в началото
amdatlon
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 09, 2014 13:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Tова че фасунгата е оразмерена за 220V e само в плюс за него.
Занчи че изолациата е оразмерена за това напрежение, а той я пуска на 110 волта, т.е. все едно на него да му трябва автомобил който да може да се движи поне със 100 км/ч , а ти му даваш такъв който може да се движи със 200.
Това при положение че техните крушки могат да се монтират на наши фасунги ( конструктивно ) .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Фев 09, 2014 19:33    Заглавие: Отговорете с цитат

zongo89, кажи сега каква е идеята и има ли хляб в нея. Да почваме бизнеса. Докато човъркаш по малко да отхапеш туй-онуй от тук от там,някой друг ще лапне бизнеса. Казвай какво те мъчи да пием и ние по едно по-така Wink

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
zongo89
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 09, 2014 22:24    Заглавие: Отговорете с цитат

amdatlon, Значи цялата установка пригодена за 220 волта може да работи и на 110 стига американската крушка да става на фасунгата. А самата фасунга не работи ли от 220 до 240? Защото на повечето наши крушки е обозначено че са от 220 до 240.

Ditronix ХАхаха хляб да има колко да има. Ако можеш да помогнеш ще съм ти признателен.
Върнете се в началото
picall
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 09, 2014 23:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Моят съвет е да си сложи нова крушка и да махна трафа за кво му. И така крушка на 110v и готово.
Пак питам каква е тая лампа обикновенна или необикновена /сензорна с регулиране на силата на светене/?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
zongo89
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 09, 2014 23:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Ламата е обикновена.
Върнете се в началото
picall
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 09, 2014 23:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Кажи на човека да махне тоя траф и да си сложи от неговите крушки и да пробва пак.... А трафа да не е повишаващ от 110 на 220 в. Тогава крушката от неговите със сигурност ще свети закратко
Върнете се в началото
amdatlon
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 10, 2014 0:08    Заглавие: Отговорете с цитат

zongo89 написа:
amdatlon...А самата фасунга не работи ли от 220 до 240? Защото на повечето наши крушки е обозначено че са от 220 до 240.

Да де, това имам в предвид ( от 220-240) не се изразих точно Smile

и както казва picall :
верно, тоя хамериканец да не слага повишаващ трансформатор от 110 на 220(240) V и да слага тяхна крушка за 110 V?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети