|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 22:42 Заглавие: Търся една малка платка от видео "Панасоник" G21 |
|
|
Колеги, на някой да му се намира такова видео за части?
Скоро си купих едно такова за 5 лева, беше тотално умряло отвсякъде.
С ваша помощ успях да му оправя захранването (Смених STR10006, още няколко полупроводника и всички кондензатори), след това оправих и механиката, защото освен, че беше разцентрована, имаше и три зъбни колела за смяна плюс една пластмасова рейка. Помислих си, че повече дефекти няма да има, но съм се излъгал. Видеото тръгна, но без синхронизация между централния мотор и мотора на видеоглавата, няма и звук на видео. Проверих с осцилоскоп CTL сигнала - всичко е нормално.
Докато го оглеждах като голям камък, забелязах два свободни снопа кабели, които завършват с куплунги. Нямам цялата схема на видеото, но предполагам, че му липсва една платка. Въпросната платка трябва да е почти квадратна, монтира се вертикално и се намира в задната лява част на видеото. Двата снопа с кабели водят до там. Единия идва от лицевата платка, а другия е от голямата платка. На това място вече има една подобна платка, но на нея няма свободно място за още кабели, до нея има канали и задържаща скоба за още една (липсващата) платка.
В момента съм до никъде, не искам да се отказвам и да бракувам видеото не само защото вече имам доста вложени части, но и защото днес ми отиде деня с него.
Колеги, много ви моля, помогнете, ако можете!
Няма да правя никакви пазарлъци за цената на тази платка, не само ще си я платя, но обещавам и да почерпя 
Последната промяна е направена от Tokio на Нед Юни 05, 2005 16:09; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 23:38 Заглавие: |
|
|
опиши ми къде точно се намира и какво има около нея.имам 2 броя разпилени ще поровя в понеделник-дано имаш късмет
p.s. това на основната платка или каналите са на пласмасовия корпус(платката отделно ли е от основната) _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 16:11 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | опиши ми къде точно се намира и какво има около нея.имам 2 броя разпилени ще поровя в понеделник-дано имаш късмет
p.s. това на основната платка или каналите са на пласмасовия корпус(платката отделно ли е от основната) |
bai_tishan, видеото е модел G21. Платката е отделно от основната, намира се в задния ляв ъгъл на видеото. Там са били две платки, еднакви по размер, но едната я няма. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 16:26 Заглавие: |
|
|
лошото е че и двете видиа съм ги разпилял на платки и механики-корпусите съм изхвърлил и платките логично са в кашона а не на местата си.ще видя да изровя нещо-ако намеря-печелиш.ще пиша утре вечер _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 17:03 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | лошото е че и двете видиа съм ги разпилял на платки и механики-корпусите съм изхвърлил и платките логично са в кашона а не на местата си.ще видя да изровя нещо-ако намеря-печелиш.ще пиша утре вечер |
Дано да намериш нещо. Платката би трябвало да е с размери 8,8/7 см
и на нея да има място за свързване на два куплунга, единия е с 4 кабелчета, другия е с 7. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 17:24 Заглавие: |
|
|
да това ми е ясно дано изровя нещо  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|