Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся една малка платка от видео "Панасоник" G21

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 22:42    Заглавие: Търся една малка платка от видео "Панасоник" G21 Отговорете с цитат

Колеги, на някой да му се намира такова видео за части?
Скоро си купих едно такова за 5 лева, беше тотално умряло отвсякъде.
С ваша помощ успях да му оправя захранването (Смених STR10006, още няколко полупроводника и всички кондензатори), след това оправих и механиката, защото освен, че беше разцентрована, имаше и три зъбни колела за смяна плюс една пластмасова рейка. Помислих си, че повече дефекти няма да има, но съм се излъгал. Видеото тръгна, но без синхронизация между централния мотор и мотора на видеоглавата, няма и звук на видео. Проверих с осцилоскоп CTL сигнала - всичко е нормално.
Докато го оглеждах като голям камък, забелязах два свободни снопа кабели, които завършват с куплунги. Нямам цялата схема на видеото, но предполагам, че му липсва една платка. Въпросната платка трябва да е почти квадратна, монтира се вертикално и се намира в задната лява част на видеото. Двата снопа с кабели водят до там. Единия идва от лицевата платка, а другия е от голямата платка. На това място вече има една подобна платка, но на нея няма свободно място за още кабели, до нея има канали и задържаща скоба за още една (липсващата) платка.
В момента съм до никъде, не искам да се отказвам и да бракувам видеото не само защото вече имам доста вложени части, но и защото днес ми отиде деня с него.
Колеги, много ви моля, помогнете, ако можете!
Няма да правя никакви пазарлъци за цената на тази платка, не само ще си я платя, но обещавам и да почерпя

Последната промяна е направена от Tokio на Нед Юни 05, 2005 16:09; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 23:38    Заглавие: Отговорете с цитат

опиши ми къде точно се намира и какво има около нея.имам 2 броя разпилени ще поровя в понеделник-дано имаш късмет Laughing
p.s. това на основната платка или каналите са на пласмасовия корпус(платката отделно ли е от основната)
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 16:11    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
опиши ми къде точно се намира и какво има около нея.имам 2 броя разпилени ще поровя в понеделник-дано имаш късмет Laughing
p.s. това на основната платка или каналите са на пласмасовия корпус(платката отделно ли е от основната)

bai_tishan, видеото е модел G21. Платката е отделно от основната, намира се в задния ляв ъгъл на видеото. Там са били две платки, еднакви по размер, но едната я няма.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 16:26    Заглавие: Отговорете с цитат

лошото е че и двете видиа съм ги разпилял на платки и механики-корпусите съм изхвърлил и платките логично са в кашона а не на местата си.ще видя да изровя нещо-ако намеря-печелиш.ще пиша утре вечер
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 17:03    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
лошото е че и двете видиа съм ги разпилял на платки и механики-корпусите съм изхвърлил и платките логично са в кашона а не на местата си.ще видя да изровя нещо-ако намеря-печелиш.ще пиша утре вечер

Дано да намериш нещо. Платката би трябвало да е с размери 8,8/7 см
и на нея да има място за свързване на два куплунга, единия е с 4 кабелчета, другия е с 7.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

да това ми е ясно дано изровя нещо Laughing
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети