| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rondo1980 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 01, 2014 10:27 Заглавие: Кондензатор за мотора на перла 05 |
|
|
| От известно време пералнята при започване да центрофугира прави 1-2 оборота и спира за известно време -до 1 минута някъде и после си изкарва центрофугирането до край както трябва.Пробвах я без дрехи на центрофугиране и не прави тази пауза .Кондензатора на мотора от 16 микро е намалял на 12.5микрофарада.Нямаха в момента такъв тука по магазините и сложих от стара пералня пак 16 микро ,ама този е паднал на 9,общо става 21-22микро.Та питането ми е пречи ли на мотора ако кондензатора е с по-голям капацитет или трябва да е с точната стойност-притеснявам се да не изгори мотора нещо.Не съм я пробвал с този капацитет как ще пере с дрехи и дали от това е била паузата при центрофугиране ,на рекох да питам първо за кондензатора че да не изгоря нещо насила и мотора. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 01, 2014 11:40 Заглавие: |
|
|
Не не пречи. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Май 01, 2014 13:32 Заглавие: |
|
|
| Имам спомен, че така си прави нарочно ако е претоварена. |
|
|
 |
rondo1980 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 01, 2014 15:22 Заглавие: |
|
|
| Намерих в един магазин 30микро на 450 волта за 8 и 90 ,да го купя ли и да го сложа него или да оставя така положението с двата в паралел?Тези кондензатори имат ли ESR не знам и затова питам дали да оставя старите или да купя нов 30 микро-само да не и дойде много капацитета на новия!Знаете ли ,искрено оценявам факта че никой не ме почна с подигравките че перем с такава пералня и да почнат отговорите от типа луд ли си да се занимаваш с тоз боклук и купи си нова! |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 01, 2014 15:36 Заглавие: |
|
|
| 30мкф идва много, 15-20% отклонение от номинала на кондензатора не е фатално, но при два пъти разлика претоварваш намотката и може да ти отиде мотора. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 01, 2014 19:52 Заглавие: |
|
|
Кондензатора си е здрав. Ако беше повреден, мотора нямаше да тръгва сам. Най-вероятно проблема е в контактите на програматора. С годините се е повредил-износил не прави контакт в началото на режим центрофуга. Като повърти малко моторчето на програматора и прави контакт и центрофугата тръгва. Не твърдя, че съм спец по пералните. Но до колкото знам ролята на кондензатора е пускова, той подава ток на пусковата намотка за да може да тръгне първоначално двигателя. При теб щом двигателя си върти значи всичко е на ред с него. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
rondo1980 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 01, 2014 19:54 Заглавие: |
|
|
С уреда измерих капацитета на кондензатора.Преди не е правила така пералнята и ме насочиха първо кондензатора да премеря и евентуално да сменя.Сега в момента няма дрехи за пране и не мога да я пробвам дали ще прави пак така.Отделно има една друга подробност-преди 10 години смених лагерите и семеринга за сефте и от тогава всяка година ги сменям щото ги прави на парчета и абее ужас!Няма ръб оста на барабана ,всичко напасвам и правя тертиплийската и още след месец пак почва да ромоли и така караме докато не може да се трае и пак отварям сменям и после пак така Чалъм някъв ли имат тез перли не знам -не може без нищо да прокарват вода през лагерите-там няма нито налягане нито нищо. |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 01, 2014 23:02 Заглавие: |
|
|
Няма нужда да пълниш пералнята, за да я тестваш. Даже като е празна ще ти е по-удобно. Те Перлите май нямаха сензор за вода така че още по-добре! Трябва да имаш опция на програматора цетрофуга. Виж дали изобщо подаваш напрежение на двигателя и тръгни по веригата...
Успех! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Май 01, 2014 23:44 Заглавие: |
|
|
| Ако е прекалено голям кондензатора няма да се получи необходимото дефазиране на тока в намотката, все едно тя е свързана дирекнто към мрежата. |
|
|
 |
rondo1980 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2014 9:11 Заглавие: |
|
|
| Аз още в първия пост писах че и със стария и кондензатор като я пусна без дрехи си работи както трябва-без прекъсване на центрофугата.А за лагерите има ли някакъв чалъм че да не се трошат постоянно?От време на време се разбива и ремъчната шайба на барабана-тя пък какъв зор вижда не знам. |
|
|
 |
|