|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2014 9:19 Заглавие: |
|
|
Ами ако не са ти в ред обтегачите и противотежестите, барабанът ще ходи като улав и .....
Ако тече вода от някъде върху тези елементи ....
Ако купуваш некачествени ... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2014 10:07 Заглавие: |
|
|
Филтъра на помпата чистен ли е скоро?
п.п. Провери също и клемите в куплунга на електромотора - от влагата често се окисляват.
Последната промяна е направена от petromaniq66 на Пет Май 02, 2014 14:23; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
rondo1980 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2014 11:32 Заглавие: |
|
|
| Филтъра редовно го почиствам,амортисьорите са нови,барабана е стабилен,лагери купувам някви чешки мисля че бяха по5-6 лв парчето.Единия път като ги сменях купих японски по 11лв,обаче същата работа.Семеринг все един и същ ми дават по 3 лв,за него не ме питат какъв искам ами гледат размера и направо ми дават. |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2014 16:23 Заглавие: |
|
|
| Щом така често разбива лагерите е възможво да е изкривена остта на барабана. Все пак е доста стара тази пералня, материала се "уморява". Кривината може да не личи на око, но за лагерите е фатално. При здрава пералня и нормално ползване (2 - 3 пътие седмично) семеринга изкарва поне 2 - 3 години. Пропусне ли семеринга, лагерите заминават много бързо. Ако се сменят пружината и разпъващата шайба от неръждавейка, могат да изкарат много повече. Проблемът идва от това, че пружината е от 65Г и леко ръждясва което съсипва гумата (не самата пружина) и семеринга изпуска. |
|
|
 |
rondo1980 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 03, 2014 19:23 Заглавие: |
|
|
Купена е някъде 97-98 година!Може ли да ми обясниш по точно чалъма със семеринга?Днес прахме с пералнята със зборката от двата кондензатора-няма пауза вече при центрофуга,обаче при прането се чува едно силно бучене от мотора -дали и този капацитет не му идва в повече  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 03, 2014 20:42 Заглавие: |
|
|
Смени кондензатора с нов,такъв,какъвто трябва да е. Преди години подпалих мотора точно заради кофти кондензатор. Тръгваше,спираше,правеше номера и реших да го оставя "да си прояви дефекта"! Е,прояви го,майка ми беше болна,на легло, хубавото беше че бях там,когато се запали. Пренавиха мотора и започнаха същите изпълнения. След смяна на кондензатора всичко си дойде на мястото и бракувах пералнята след като се проби барабанът! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 04, 2014 5:40 Заглавие: |
|
|
| И двата кондензатора които слагаш са ти дали фира, слагай нов. |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 04, 2014 6:29 Заглавие: |
|
|
| Проблема с лагерите идва от семерината която бързо почва да пропуска вода и ръждясват лагерите, дори и капсулованите.Купи семерина от магазин за авточасти.Не е лошо да се смени и праха за пране с по качествен.Не се знае какво слагат вече.Бях свидетел на ситуация в която промоционален пакет прах пълен с готварска сол. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 04, 2014 12:38 Заглавие: |
|
|
Семерина=семеринг(а)
Каквото и да се купи от гаражни магазинчета,рискът да се попадне на тотален фалшификат е огромен! Вместо прах по-скоро се слага в кутиите калцинирана сода. Относителното тегло на солта е доста по-високо,на всичко отгоре не се и пени. Докато содата лесно може да се обърка,тъй като при овлажняване става лигава,подобно на сапун. Семеринги,лагери,ръжда,кривина на вала- всичко това според мен няма отношение към проблема. Аз залагам на кондензатори. Допълвам поста на old4 с фактът,че преди да запаля мотора на нашата пералня смених кондензаторите със стари такива,уж проверени,ефектътт бе почти нулев и тогава реших че ще оставя пералнята да си прояви дефекта. и тя го прояви изключително красноречиво и ефектно! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 05, 2014 10:29 Заглавие: |
|
|
| При 99% от случаите лагерите се повреждат когато семеринга пропусне вода и се намокрят, след което ръждясват. Струва ми се, че нещо бъркаш при поставянето на семеринга. Пружината трябва да е обърната към лагерите, а не към казана и я напълни с грес преди да я поставиш. Друга причина, евентуално, може да има ако на вала, там където уплътнява семеринга, се е образувал дълбок канал и не става добро уплъняване, но това е изключително рядко. Язви по вала не се образуват понеже е неръждаем, освен ако е наранен механично. За кондензатора вече са ти обяснили - нов. Той не е само пусков, а работен и е включен към едната намотка през цялото време докато мотора се върти. Затова не е добре да е по голям. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|