Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кондензатор за мотора на перла 05
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2014 9:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ако не са ти в ред обтегачите и противотежестите, барабанът ще ходи като улав и .....
Ако тече вода от някъде върху тези елементи ....
Ако купуваш некачествени ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
petromaniq66
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2014 10:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Филтъра на помпата чистен ли е скоро?
п.п. Провери също и клемите в куплунга на електромотора - от влагата често се окисляват.

Последната промяна е направена от petromaniq66 на Пет Май 02, 2014 14:23; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
rondo1980
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2014 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Филтъра редовно го почиствам,амортисьорите са нови,барабана е стабилен,лагери купувам някви чешки мисля че бяха по5-6 лв парчето.Единия път като ги сменях купих японски по 11лв,обаче същата работа.Семеринг все един и същ ми дават по 3 лв,за него не ме питат какъв искам ами гледат размера и направо ми дават.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ikarlo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2014 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом така често разбива лагерите е възможво да е изкривена остта на барабана. Все пак е доста стара тази пералня, материала се "уморява". Кривината може да не личи на око, но за лагерите е фатално. При здрава пералня и нормално ползване (2 - 3 пътие седмично) семеринга изкарва поне 2 - 3 години. Пропусне ли семеринга, лагерите заминават много бързо. Ако се сменят пружината и разпъващата шайба от неръждавейка, могат да изкарат много повече. Проблемът идва от това, че пружината е от 65Г и леко ръждясва което съсипва гумата (не самата пружина) и семеринга изпуска.
Върнете се в началото
rondo1980
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 03, 2014 19:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Купена е някъде 97-98 година!Може ли да ми обясниш по точно чалъма със семеринга?Днес прахме с пералнята със зборката от двата кондензатора-няма пауза вече при центрофуга,обаче при прането се чува едно силно бучене от мотора -дали и този капацитет не му идва в повече Rolling Eyes
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Май 03, 2014 20:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени кондензатора с нов,такъв,какъвто трябва да е. Преди години подпалих мотора точно заради кофти кондензатор. Тръгваше,спираше,правеше номера и реших да го оставя "да си прояви дефекта"! Е,прояви го,майка ми беше болна,на легло, хубавото беше че бях там,когато се запали. Пренавиха мотора и започнаха същите изпълнения. След смяна на кондензатора всичко си дойде на мястото и бракувах пералнята след като се проби барабанът!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 04, 2014 5:40    Заглавие: Отговорете с цитат

И двата кондензатора които слагаш са ти дали фира, слагай нов.
Върнете се в началото
ivtv1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: elin pelin

МнениеПуснато на: Нед Май 04, 2014 6:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема с лагерите идва от семерината която бързо почва да пропуска вода и ръждясват лагерите, дори и капсулованите.Купи семерина от магазин за авточасти.Не е лошо да се смени и праха за пране с по качествен.Не се знае какво слагат вече.Бях свидетел на ситуация в която промоционален пакет прах пълен с готварска сол.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Май 04, 2014 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Семерина=семеринг(а) Question Question Question
Каквото и да се купи от гаражни магазинчета,рискът да се попадне на тотален фалшификат е огромен! Вместо прах по-скоро се слага в кутиите калцинирана сода. Относителното тегло на солта е доста по-високо,на всичко отгоре не се и пени. Докато содата лесно може да се обърка,тъй като при овлажняване става лигава,подобно на сапун. Семеринги,лагери,ръжда,кривина на вала- всичко това според мен няма отношение към проблема. Аз залагам на кондензатори. Допълвам поста на old4 с фактът,че преди да запаля мотора на нашата пералня смених кондензаторите със стари такива,уж проверени,ефектътт бе почти нулев и тогава реших че ще оставя пералнята да си прояви дефекта. и тя го прояви изключително красноречиво и ефектно!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
penkeler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Май 05, 2014 10:29    Заглавие: Отговорете с цитат

При 99% от случаите лагерите се повреждат когато семеринга пропусне вода и се намокрят, след което ръждясват. Струва ми се, че нещо бъркаш при поставянето на семеринга. Пружината трябва да е обърната към лагерите, а не към казана и я напълни с грес преди да я поставиш. Друга причина, евентуално, може да има ако на вала, там където уплътнява семеринга, се е образувал дълбок канал и не става добро уплъняване, но това е изключително рядко. Язви по вала не се образуват понеже е неръждаем, освен ако е наранен механично. За кондензатора вече са ти обяснили - нов. Той не е само пусков, а работен и е включен към едната намотка през цялото време докато мотора се върти. Затова не е добре да е по голям.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети