Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Hi Fi Стерео Усилвател 2х35W Студио 03 БРЪМ
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
the_bidon1
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Нед Окт 05, 2014 3:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно колегата с пчеличките - Автобусите правят "Брууууууууммм"... В звукозаписа се нарича "Бръм"!!!!

Колега, относно "средната точка" - не знам какво имате предвид! Моля за разяснение!

Уточнение - не съм специалист в електрониката на звукозаписна техника, за това моля за помощ... Специалист съм в електрониката на ММ с ЦПУ със системи "ЗИТ 500" и "FANUC 6" За това не съм имал въпроси за тях. Защото с техните проблеми се оправям сам без никакви проблеми. Но в усилвателите съм невеж. И за това опитах да потърся помощ от хора, които знаят за какво става въпрос и биха помогнали!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bobikan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Костенец

МнениеПуснато на: Нед Окт 05, 2014 6:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбрахме за автобусите,а сега да попитаме и за медицинските сестри например.И понеже си пояснил
Цитат:
не съм специалист в електрониката на звукозаписна техника
и понеже струва ми се не се опитваш да помислиш върху това което ти се помага ще ти подскажа още малко.Като дадеш на късо входовете,ще си наясно дали проблемът ти е в крайните стъпала , някъде напред в другите усилватели или захранване .След това вземи един учебник по електроника и прочети нещичко за тези усилватели и тогава пак можеш да питаш.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2014 8:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Хайде сте ръсили глупости. Изправителните диоди са общи за двата канала и досега не съм виждал изгорели.

Е, аз пък съм виждал и сменял SFR-и , само че горят бушоните и пече трафа. Без осцилограф трудно ще се оправи автора на темата, най вероятно канала се възбужда, входовете са на платката двата кабела в предната част, да ги даде накъсо и да види дали се променя нещо. След това , ако не става нищо - да се върне към началото на предното изречение !
Върнете се в началото
selekt8517
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2014 22:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Смяна на електролитните кондензатори в проблемния канал и евентуално някоя маса ако се губи.
Върнете се в началото
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2014 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Мдааа... То тези електролитни кондензатори направиха много хора с наврени ръце отзад "специалисти" по електроника и станаха панацея. Ама като се окаже че не е от тях и са до там. До тук със "знанията" и "уменията" на "майсторите". Laughing
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Окт 08, 2014 17:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Понякога по самия звук може да се направи някаква преценка и насока за повредата. the_bidon1 ако направиш един запис на звука да го качиш някъде може евентално малко насока така
Върнете се в началото
antonantov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 08, 2014 22:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето какво ще направиш:
Изключи колоните от усилвателя след това намали потенциометъра на звука до край. Измери какво е напрежението на изхода на канала с брум. Мери го на обхват за постояно напрежение там не трябва да има нищо или не повече от +/– 0.15V. След това махни единия предпазител (на неработещия канал) и закачи амперметър. Пусни го и виж колко е тока на покой. Изчакай го ако започне да се увеличава опитай да го намалиш. Предполагам от самото начало че тока е доста голям и крайните транзистори за това загряват. Намали го до 25mA и остави така усилвателя да работи 20мин. като периодично го следиш. Схемата я има в темата от там може да видиш че с тример R601 се настройва напрежението в изхода а с R609 тока на покой. Всички тези измервания се извършват при напълно затворен потенциометър за усилване и без колони в изхода. Ако това което съм описал не ти свърши работа имаш дефектен елемент или елементи и ще трябва да го носиш в сервиз.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 9:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Бравос, така както си му го описал, ще го гръмне окончателно !
Върнете се в началото
dodov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Попово

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 9:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Специалиста antonantov, колко усилвателя си ремонтирал? По този метод, който описваш усилвателя да е тръгнал към задълбочаване на проблемите. Когато не си запознат с функционалната схема, принципа на работа, поне не се обаждай да объркваш хората. Не на празно има монтирани резистори като R-626, R-627. Какво може да се измери по тях, а майсторе......
Върнете се в началото
the_bidon1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 13:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за помощта. Пробвах всичко (включително смяна на електролитните кондензатори)... няма промяна... Май най-добре да се обърна към телевизионен сервиз.

Благодаря на всички, които опитаха да помогнат!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети