| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
the_bidon1 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2014 3:59 Заглавие: |
|
|
Относно колегата с пчеличките - Автобусите правят "Брууууууууммм"... В звукозаписа се нарича "Бръм"!!!!
Колега, относно "средната точка" - не знам какво имате предвид! Моля за разяснение!
Уточнение - не съм специалист в електрониката на звукозаписна техника, за това моля за помощ... Специалист съм в електрониката на ММ с ЦПУ със системи "ЗИТ 500" и "FANUC 6" За това не съм имал въпроси за тях. Защото с техните проблеми се оправям сам без никакви проблеми. Но в усилвателите съм невеж. И за това опитах да потърся помощ от хора, които знаят за какво става въпрос и биха помогнали! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobikan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2014 6:58 Заглавие: |
|
|
Разбрахме за автобусите,а сега да попитаме и за медицинските сестри например.И понеже си пояснил | Цитат: | | не съм специалист в електрониката на звукозаписна техника | и понеже струва ми се не се опитваш да помислиш върху това което ти се помага ще ти подскажа още малко.Като дадеш на късо входовете,ще си наясно дали проблемът ти е в крайните стъпала , някъде напред в другите усилватели или захранване .След това вземи един учебник по електроника и прочети нещичко за тези усилватели и тогава пак можеш да питаш. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 06, 2014 8:01 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Хайде сте ръсили глупости. Изправителните диоди са общи за двата канала и досега не съм виждал изгорели. |
Е, аз пък съм виждал и сменял SFR-и , само че горят бушоните и пече трафа. Без осцилограф трудно ще се оправи автора на темата, най вероятно канала се възбужда, входовете са на платката двата кабела в предната част, да ги даде накъсо и да види дали се променя нещо. След това , ако не става нищо - да се върне към началото на предното изречение ! |
|
|
 |
selekt8517 Активен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2013 Мнения: 70 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Окт 06, 2014 22:25 Заглавие: |
|
|
| Смяна на електролитните кондензатори в проблемния канал и евентуално някоя маса ако се губи. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 06, 2014 22:37 Заглавие: |
|
|
Мдааа... То тези електролитни кондензатори направиха много хора с наврени ръце отзад "специалисти" по електроника и станаха панацея. Ама като се окаже че не е от тях и са до там. До тук със "знанията" и "уменията" на "майсторите".  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 08, 2014 17:30 Заглавие: |
|
|
| Понякога по самия звук може да се направи някаква преценка и насока за повредата. the_bidon1 ако направиш един запис на звука да го качиш някъде може евентално малко насока така |
|
|
 |
antonantov Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 08, 2014 22:46 Заглавие: |
|
|
Ето какво ще направиш:
Изключи колоните от усилвателя след това намали потенциометъра на звука до край. Измери какво е напрежението на изхода на канала с брум. Мери го на обхват за постояно напрежение там не трябва да има нищо или не повече от +/– 0.15V. След това махни единия предпазител (на неработещия канал) и закачи амперметър. Пусни го и виж колко е тока на покой. Изчакай го ако започне да се увеличава опитай да го намалиш. Предполагам от самото начало че тока е доста голям и крайните транзистори за това загряват. Намали го до 25mA и остави така усилвателя да работи 20мин. като периодично го следиш. Схемата я има в темата от там може да видиш че с тример R601 се настройва напрежението в изхода а с R609 тока на покой. Всички тези измервания се извършват при напълно затворен потенциометър за усилване и без колони в изхода. Ако това което съм описал не ти свърши работа имаш дефектен елемент или елементи и ще трябва да го носиш в сервиз. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 09, 2014 9:10 Заглавие: |
|
|
| Бравос, така както си му го описал, ще го гръмне окончателно ! |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 09, 2014 9:33 Заглавие: |
|
|
| Специалиста antonantov, колко усилвателя си ремонтирал? По този метод, който описваш усилвателя да е тръгнал към задълбочаване на проблемите. Когато не си запознат с функционалната схема, принципа на работа, поне не се обаждай да объркваш хората. Не на празно има монтирани резистори като R-626, R-627. Какво може да се измери по тях, а майсторе...... |
|
|
 |
the_bidon1 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 09, 2014 13:45 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за помощта. Пробвах всичко (включително смяна на електролитните кондензатори)... няма промяна... Май най-добре да се обърна към телевизионен сервиз.
Благодаря на всички, които опитаха да помогнат! |
|
|
 |
|