| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 09, 2014 22:17 Заглавие: |
|
|
Е сега вече оставам безмълвен! По куп причини! Човек не знае от де какво ще изгрее......... я слънце, я кой знае какво. Мъти се такъв проект, ама квачката в момена е много ангажирана. Преди час си говорихме по тоя и други подобни поводи. Само това мога да спомена по въпроса. Иначе сигнал за запален двигател да севзема от датчика за налягане на маслото ми е малко странно. И нелепо, след като това може да е напрежението върху акумулатора. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rikotech8 Активен потребител

|
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 09, 2014 22:57 Заглавие: |
|
|
Това на видеото ми хареса. Добре изглежда  |
|
|
 |
tashko1966 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 09, 2014 23:13 Заглавие: |
|
|
Здравей. Бих желал да няма контактен ключ а само бутон. Такова нещо http://vbox7.com/play:4e098067
Мисля да използвам имоилайзера на автоалармата като вид защита, да не стане влязъл някой в колата и натиснал бутона.
Благодаря на всички. |
|
|
 |
bogege Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 09, 2014 23:26 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | . Иначе сигнал за запален двигател да севзема от датчика за налягане на маслото ми е малко странно. И нелепо, след като това може да е напрежението върху акумулатора. |
Тя темата малко се изкриви ! Но по цитатата:
Ако по някаква причина откаже генератора -<износени четки>-<реле регулатор>-<скъсан ремък>или ................други причини мотора ще продължи да работи със съответните индикации ,като светнали лампи по таблото !
А ако не вдигне налягане на маслото??
Я изкара минута- две ми се струват много!!
Така ,че наличието на налягане на маслото <лично мнение> е по правилния индикатор за работещ или не работещ мотор!
Просто споделям моето мнение по този въпрос! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 10, 2014 7:24 Заглавие: |
|
|
Абсолютно си прав, колега! Но според мен темата не се е изкривила, а се движи в точната посока! За маслото не бях помислил от този аспект. Значи трябва да се следи и този параметър! Което изобщо не би трябвало да е проблем със съвременната елементха база! Аз бих предложил всички параметри, които трябва да се вземат пред вид ,както и предполагаемия алгоритъм да се систематизират в един от постовете , а коментарите по тях да си вървят. Така всичко ще се натрупа на едно място и няма да се лутаме из постовете, за да виждаме кой какво е предложил. Може би авторът да редактира първия си пост с всичко, което се предлага тук. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
rikotech8 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 10, 2014 8:59 Заглавие: |
|
|
Това на видеото ще стане без проблем. Малко ще се промени софтуера. А относно хардуера мисля че ще има 1 допълнително реле. Бутона най добре си го избери ти. С други думи няма нищо сложно да се направи това нещо.
Ако съм разбрал алгоритъма е следния:
Ако не е на контакт и бутона е натиснат и имобилаизера разрешава
{
дай на контакт.
}
Ако е на контакт и бутона е натиснат
{
Запали двигателя
}
Ако двигателя е запален и бутона е натиснат
{
Изключи от контакт
}
В този случай ти трябва да изкараш два сигнала които процесора ще използва за логиката
1 - сигнал от имобилайзера
2 - сигнал от лампа масло/зареждане (или двигател запален)
Каза че не искаш да играе ключ. Бих ислал да те попитам как ще си решиш проблема със заключването на волана? |
|
|
 |
Tqnata83 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 10, 2014 13:00 Заглавие: |
|
|
-----------------------------
заключването на волана _________________ Две ръце не са достатъчни. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Дек 10, 2014 15:09 Заглавие: |
|
|
| Индикация за изгасен мотор най-лесно може да се вземе като се свърже намотка на реле паралелно на крушката за зареждане на акумулатора през диод и паралелно на самата намотка електролитен кондензатор. Така ще задържа релето известно време докато се стабилизират оборотите на двигателя. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 10, 2014 17:07 Заглавие: |
|
|
Ditronix, за пораженията си прав. Като писах предния път, че не е толкова проблем имах пред, че решаването на задачата с блокировката не е толкова проблем.
Продължавам да мисля, че в случая не е необходимо чак такова усложняване, особено имайки пред вид каква е колата и възможностите на питащия. Ама той си знае. Друго си е да има процесор
Винаги когато съм правел някакво устройство съм гледал да е максимално дуракоустойчиво, но в случая дуракоустойчивостта може да се постигне с елементарно решение.
Поздравления за решението на rikotech8, но очевидно той има възможностите да го постигне. |
|
|
 |
|