|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 16:09 Заглавие: Микровълнова |
|
|
ooleg - Прочетете малко за устройството и работата на микровълновата фурна. Учудвам се как се наемате да ремонтирате електрически уред без да имате понятие от него - без да знаете къде какво може да измерите с мултицет. ПРОЧЕТЕТЕ - В ИНТЕРНЕТ ИМА ДОСТАТЪЧНО ЛИТЕРАТУРА по този въпрос. Вторичното напрежение изходящо от трансформатора е около 2000 V - и е ОПАСНО ЗА ЖИВОТА!!! _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 17:25 Заглавие: |
|
|
Отваряш фурната и гледаш какъв е модела на микретите за вратата и предпазителя и.
Отиваш и си купуваш същите, нови от магазина.
Подменяш ги.
После идва тънката част. Започваш да затваряш и отваряш вратата. И трите микрета трябва да превключват едновременно - както при затваряне, така и при отваряне. С внимателно преместване напред-назад и нагоре-надолу на микретите, както и с обиране на луфтовете на пантите на вратата постигаш това.
Контрол за извършената работа - включваш мултицета в режим веригопроверител към щепсела на фурната. При бавно отваряне и затваряне на вратата, в нито един момент не трябва да се чуе пискане. |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 19:32 Заглавие: |
|
|
И как ще регулира положението на микретите, като в повечето случаи те са монтирани на пластмасови щифтове ? И нямат абсолютно никаква възможност да се местят, т.е , фиксирани са фабрично.
Да не говорим пък, че има и модели фурни, при които едната микрета се задейства малко след другите, точно такава мина през мен преди една седмица, марката беше Samsung. _________________ http://eltehnoaudiodiy.blogspot.com/ |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 19:44 Заглавие: |
|
|
То изобщо няма такава печка, дето да се превключват едновременно, не заблуждавай човека ! Ама това може да го каже само някой, който хал хабер си няма за чий са турени тези ключета и как функционират ! | Цитат: | | После идва тънката част. Започваш да затваряш и отваряш вратата. И трите микрета трябва да превключват едновременно - както при затваряне, така и при отваряне. С внимателно преместване напред-назад и нагоре-надолу на микретите, както и с обиране на луфтовете на пантите на вратата постигаш това. |
Ужас просто ! |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 19:46 Заглавие: |
|
|
В къщи на моята фурна точно така постъпих
За 3 години (колкото е гаранцията) едното чопче на вратата се е изкривило малко и долния микрет включваше по-късно от двата горните.
Резултат - дава накъсо директно фазата и нулата.
Подмених микретите и се ги нагласих да превключват едновременно.
Вече 4-та година след ремонта печката продължава да работи нормално |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 20:02 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Подмених микретите и се ги нагласих да превключват едновременно. |
Глупости, въобразяваш си, винаги monitor sw отваря преди primary, стига си ръсил бисери !
 |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 20:26 Заглавие: |
|
|
Показаната картинка е за печка с копче (бутон, лост, врътка) за отваряне на вратата.
Моята няма такова копче - просто я издърпваш, няма никаква механична блокировка срещу отваряне на вратата.
Monitor Switch и Secondary Switch се задействат от долния зъб на вратата, с помощта на една помощна плъзгаща пластина, Primary Swithc се задейства от горния зъб на вратата.
Е, точно долния зъб беше омекнал и Monitor Switch превключваше след Primary Switch.
Мисли каквото искаш, но точно като регулирах и трите ключа да се превключват едновременно си отстраних проблема |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 22:58 Заглавие: |
|
|
| А ти пък си мисли каквото искаш, и си прави каквито глупости искаш с твоята си печка, но този форум не трябва да толерира самоуки майстори и техните гениални идеи ! Абсурдно е да получиш стабилна и надеждна работа , когато ключетата са настроени да превключват едновременно, най малката деформация би довела до изгаряне на бущона отново , и затова очевидно и ти самия не си наясно как си ги настроил ! Поне не заблуждавай другите, себе си очевидно си успял ! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2015 16:16 Заглавие: Re: Микровълнова |
|
|
| Deliya написа: | | ooleg - Прочетете малко за устройството и работата на микровълновата фурна. Учудвам се как се наемате да ремонтирате електрически уред без да имате понятие от него - без да знаете къде какво може да измерите с мултицет. ПРОЧЕТЕТЕ - В ИНТЕРНЕТ ИМА ДОСТАТЪЧНО ЛИТЕРАТУРА по този въпрос. Вторичното напрежение изходящо от трансформатора е около 2000 V - и е ОПАСНО ЗА ЖИВОТА!!! |
Вижте господин Deliya, аз не само, че знам какво са 2 kV, ами още през 95-та година в училище в час по "Лабораторни упражнения" са ме карали да измервам със сонда с делител 1:100 анодното напрежение на един черно-бял респром. Потреперваше ми ръката докато мушкам делителя под лалето ама го направих. Това, че си признавам, че не съм правил микровълнова не значи, че чак толкова лапам мухи, че да не знам теорията.
Хайде това, че не съм оправил през живота си повече от 15-20 телевизора и можем да пренебрегнем опита дето го имам от там, то поне да не пренебрегваме, че съм учил Телевизионна техника в техникум по електроника в Стара Загора и то докато още имаше някакво образование в България...поради което си премълчавам, че съм и инженер по автоматизация щото практически опит не ми е дало....
Аз просто си признавам, нещо като не съм го правил...но друго ако не съм учил "РТРЛ - Радиопредаватели и радио-релейни линии"
P.S. (17:32 07.02.2015 г)
Днес ми останаха сили и време да отворя фурната! За добра изненада се оказа, че сима схема от вътрешната страна на капака. Както очаквах имаше предпазител 10А, на който едната капачка се беше овъглила чак. Едвам като за събота следобед намерих предпазители. Съпротивлението на щепсела варира според режимите от 19 ома до 28 ома. Сметнах, че ако няма проблем във вторичната намотка на трансформатора, имам гаранция. че няма да гръмне още повече, че проверих при отваряне и затваряне на вратичката се прекъсва веригата и няма късо съединение. Пробвах я и си работеше нормално - за сега!
Т.е. причината е била само изгорял предпазител от 10А. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|