Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема на микровълнова фурна SANG N20G
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Deliya
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2015 16:09    Заглавие: Микровълнова Отговорете с цитат

ooleg - Прочетете малко за устройството и работата на микровълновата фурна. Учудвам се как се наемате да ремонтирате електрически уред без да имате понятие от него - без да знаете къде какво може да измерите с мултицет. ПРОЧЕТЕТЕ - В ИНТЕРНЕТ ИМА ДОСТАТЪЧНО ЛИТЕРАТУРА по този въпрос. Вторичното напрежение изходящо от трансформатора е около 2000 V - и е ОПАСНО ЗА ЖИВОТА!!!
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2015 17:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Отваряш фурната и гледаш какъв е модела на микретите за вратата и предпазителя и.
Отиваш и си купуваш същите, нови от магазина.
Подменяш ги.
После идва тънката част. Започваш да затваряш и отваряш вратата. И трите микрета трябва да превключват едновременно - както при затваряне, така и при отваряне. С внимателно преместване напред-назад и нагоре-надолу на микретите, както и с обиране на луфтовете на пантите на вратата постигаш това.
Контрол за извършената работа - включваш мултицета в режим веригопроверител към щепсела на фурната. При бавно отваряне и затваряне на вратата, в нито един момент не трябва да се чуе пискане.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2015 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

И как ще регулира положението на микретите, като в повечето случаи те са монтирани на пластмасови щифтове ? И нямат абсолютно никаква възможност да се местят, т.е , фиксирани са фабрично.
Да не говорим пък, че има и модели фурни, при които едната микрета се задейства малко след другите, точно такава мина през мен преди една седмица, марката беше Samsung.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2015 19:44    Заглавие: Отговорете с цитат

То изобщо няма такава печка, дето да се превключват едновременно, не заблуждавай човека ! Ама това може да го каже само някой, който хал хабер си няма за чий са турени тези ключета и как функционират !
Цитат:
После идва тънката част. Започваш да затваряш и отваряш вратата. И трите микрета трябва да превключват едновременно - както при затваряне, така и при отваряне. С внимателно преместване напред-назад и нагоре-надолу на микретите, както и с обиране на луфтовете на пантите на вратата постигаш това.

Ужас просто !
Върнете се в началото
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2015 19:46    Заглавие: Отговорете с цитат

В къщи на моята фурна точно така постъпих
За 3 години (колкото е гаранцията) едното чопче на вратата се е изкривило малко и долния микрет включваше по-късно от двата горните.
Резултат - дава накъсо директно фазата и нулата.
Подмених микретите и се ги нагласих да превключват едновременно.
Вече 4-та година след ремонта печката продължава да работи нормално
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2015 20:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Подмених микретите и се ги нагласих да превключват едновременно.

Глупости, въобразяваш си, винаги monitor sw отваря преди primary, стига си ръсил бисери !
Върнете се в началото
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2015 20:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Показаната картинка е за печка с копче (бутон, лост, врътка) за отваряне на вратата.
Моята няма такова копче - просто я издърпваш, няма никаква механична блокировка срещу отваряне на вратата.

Monitor Switch и Secondary Switch се задействат от долния зъб на вратата, с помощта на една помощна плъзгаща пластина, Primary Swithc се задейства от горния зъб на вратата.
Е, точно долния зъб беше омекнал и Monitor Switch превключваше след Primary Switch.
Мисли каквото искаш, но точно като регулирах и трите ключа да се превключват едновременно си отстраних проблема
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2015 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

А ти пък си мисли каквото искаш, и си прави каквито глупости искаш с твоята си печка, но този форум не трябва да толерира самоуки майстори и техните гениални идеи ! Абсурдно е да получиш стабилна и надеждна работа , когато ключетата са настроени да превключват едновременно, най малката деформация би довела до изгаряне на бущона отново , и затова очевидно и ти самия не си наясно как си ги настроил ! Поне не заблуждавай другите, себе си очевидно си успял !
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Фев 04, 2015 23:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Хайде стига толкова глупости.

Питащият като не разбира - в сервиз. Ако ще се оправя сам - прост мултицет е достатъчен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ooleg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 05, 2015 16:16    Заглавие: Re: Микровълнова Отговорете с цитат

Deliya написа:
ooleg - Прочетете малко за устройството и работата на микровълновата фурна. Учудвам се как се наемате да ремонтирате електрически уред без да имате понятие от него - без да знаете къде какво може да измерите с мултицет. ПРОЧЕТЕТЕ - В ИНТЕРНЕТ ИМА ДОСТАТЪЧНО ЛИТЕРАТУРА по този въпрос. Вторичното напрежение изходящо от трансформатора е около 2000 V - и е ОПАСНО ЗА ЖИВОТА!!!

Вижте господин Deliya, аз не само, че знам какво са 2 kV, ами още през 95-та година в училище в час по "Лабораторни упражнения" са ме карали да измервам със сонда с делител 1:100 анодното напрежение на един черно-бял респром. Потреперваше ми ръката докато мушкам делителя под лалето ама го направих. Това, че си признавам, че не съм правил микровълнова не значи, че чак толкова лапам мухи, че да не знам теорията.
Хайде това, че не съм оправил през живота си повече от 15-20 телевизора и можем да пренебрегнем опита дето го имам от там, то поне да не пренебрегваме, че съм учил Телевизионна техника в техникум по електроника в Стара Загора и то докато още имаше някакво образование в България...поради което си премълчавам, че съм и инженер по автоматизация щото практически опит не ми е дало....
Аз просто си признавам, нещо като не съм го правил...но друго ако не съм учил "РТРЛ - Радиопредаватели и радио-релейни линии"

P.S. (17:32 07.02.2015 г)
Днес ми останаха сили и време да отворя фурната! За добра изненада се оказа, че сима схема от вътрешната страна на капака. Както очаквах имаше предпазител 10А, на който едната капачка се беше овъглила чак. Едвам като за събота следобед намерих предпазители. Съпротивлението на щепсела варира според режимите от 19 ома до 28 ома. Сметнах, че ако няма проблем във вторичната намотка на трансформатора, имам гаранция. че няма да гръмне още повече, че проверих при отваряне и затваряне на вратичката се прекъсва веригата и няма късо съединение. Пробвах я и си работеше нормално - за сега!
Т.е. причината е била само изгорял предпазител от 10А.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети