|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivanko_100 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 25, 2015 17:46 Заглавие: |
|
|
| Няма проблем Дидо, разбрах че си се объркал, то тези осцилоскопи са вечната тема, един познат ми даде кабелите от Флука преди време, преди да си купя за 30лв, ами какво да ти кажа, за съжаление и те се прекъснаха, отрязах им накрайниците и сега ги ползвам за токоизправителя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 25, 2015 17:46 Заглавие: |
|
|
Иванко, мислиш ли че си размотавал сонди повече от мен? Ами купувай си по колкото лева искаш, веднъж си каза мнението, аз също казах моето. Казах и от де ги купувам, а ти си траеш.Да не си им дилър случайно? Коцето каза че има 5-6 чифта от ЕВТИНИТЕ, не каза че са по 5-6 лева. Не вкарвай свои думи в устата му, моля те. Евтините сонди, дето ги има навсякъде са по левче. К810 уточнява, че ползва FLUKE, но той си е фанатик на тази тема. И неговите са по 30 кинта или малко по-скъпи. Хайде, кажи твоите какви са и от де ги купуваш. Моля те! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 25, 2015 18:01 Заглавие: |
|
|
Не съм им дилър, за кабелите съм краен клиент.
От Братан ги купих първите и вторите.
Търсил съм аналози къде ли не, през Али-то, през Е-bay, не става, залагам на изпитаното и сигурното.
Даже първите го изнудих, нямаше комплекти, свали ми ги от уреда си, не го питам откъде зарежда, не ме и интересува, много хора гледат скептично на него като търговец, аз донякъде също, но трябва ли ми надеждност, при него отивам, мисля че са тайвански, не съм сигурен, но като качество смея да твърдя и опита го показа че са по-добри от Флука.
Червеният кабел е много специфично червен, керемиден цвят.
Имам приятел в Енерго про, от служебните Флукета ми даде кабелите и се прекъснаха
Ditronix, като идваш към Варна, обади се да пием по кафе, ще ти ги покажа да ги видиш и пипнеш и тогава пак ще говорим.
И аз като Дидо съм фен на качественото, може и други екзотики да ти покажа! |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 26, 2015 1:01 Заглавие: |
|
|
Тайвански по-добри от Флука ама някой друг път. Модел имат ли си да ги разгледам?
Повечето фирми копират от тях. Примерно тези 7 левовите в тпетров са имитация на Fluke TL71/175. Пак ще стават , но или са с по тънък проводник, или изолацията им е твърда вместо силиконова, и краищата трябва да ги изпилиш за да правят контакт. Тайванците колкото и да ги издокарат като истински, накрайниците ще са от пластаса и ако ги настъпиш веднъж вече са строшени. Ако пък са гумирани и здрави, ще са толкова големи и дълги, че да не можеш да ги вкараш в тесни места  |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2015 18:42 Заглавие: |
|
|
| Определено съм почитател на Fluke, но със сондите напоследък нещата са много зле. Преди известно време си купих нов мултимер Fluke, комплект със сондите. Ползвах ги не повече от 10 пъти, преди да прекъснат. Никакъв зор не са видели, само аз съм ги ползвал в лабораторията. Колеги ми се оплакаха, че и при тях са каталясали много бързо. За полева работа карам вече година-две с едни, които бях купил на някаква средна цена от Конрад или Братан. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2015 19:05 Заглавие: |
|
|
Моите уважения към Дидо и марката Fluke, но както писах по-горе и при мен чисто нови кабели на Флук, взети от комплекта, с които идва уреда и те се скъсаха за нула време, и при това са работили само на бюрото.
От Братан не вземам комисионна, не му правя реклама, но с купените от него вече две и повече години нямам никакъв проблем, затова и втория комплект пак от него ги взех.
По-късно ще кача снимки на двата комплекта.
На Metrahit-а след 12 годишна работа се захабиха върховете, но не са се прекъснали, но си е Metrahit, не е Fluke от PRC. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 29, 2015 6:22 Заглавие: |
|
|
През 1995-та купихме в завода мултицети BECKMAN. Колегите си ги попиляха, но аз все още си работя с моя. Та за щеките ставаше дума- ами не са сменяни, оригиналните са и не съм спрял да ги ползвам. Нищо досега не им е ставало. Нещата от едно време сега ги няма. Не змам тук ли бях писал, влезте в You Tube и напишете "Купи-хвърли-купи". Ще видите един много показателен филм. Няма да коментирам, дълго е, който има интерес- да гледа. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|