Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Купувам сонди за мултимер
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivanko_100
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2015 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма проблем Дидо, разбрах че си се объркал, то тези осцилоскопи са вечната тема, един познат ми даде кабелите от Флука преди време, преди да си купя за 30лв, ами какво да ти кажа, за съжаление и те се прекъснаха, отрязах им накрайниците и сега ги ползвам за токоизправителя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2015 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Иванко, мислиш ли че си размотавал сонди повече от мен? Ами купувай си по колкото лева искаш, веднъж си каза мнението, аз също казах моето. Казах и от де ги купувам, а ти си траеш.Да не си им дилър случайно? Коцето каза че има 5-6 чифта от ЕВТИНИТЕ, не каза че са по 5-6 лева. Не вкарвай свои думи в устата му, моля те. Евтините сонди, дето ги има навсякъде са по левче. К810 уточнява, че ползва FLUKE, но той си е фанатик на тази тема. И неговите са по 30 кинта или малко по-скъпи. Хайде, кажи твоите какви са и от де ги купуваш. Моля те!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
ivanko_100
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2015 18:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм им дилър, за кабелите съм краен клиент.
От Братан ги купих първите и вторите.
Търсил съм аналози къде ли не, през Али-то, през Е-bay, не става, залагам на изпитаното и сигурното.
Даже първите го изнудих, нямаше комплекти, свали ми ги от уреда си, не го питам откъде зарежда, не ме и интересува, много хора гледат скептично на него като търговец, аз донякъде също, но трябва ли ми надеждност, при него отивам, мисля че са тайвански, не съм сигурен, но като качество смея да твърдя и опита го показа че са по-добри от Флука.
Червеният кабел е много специфично червен, керемиден цвят.
Имам приятел в Енерго про, от служебните Флукета ми даде кабелите и се прекъснаха

Ditronix, като идваш към Варна, обади се да пием по кафе, ще ти ги покажа да ги видиш и пипнеш и тогава пак ще говорим.
И аз като Дидо съм фен на качественото, може и други екзотики да ти покажа!
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Нед Апр 26, 2015 1:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Тайвански по-добри от Флука ама някой друг път. Модел имат ли си да ги разгледам?

Повечето фирми копират от тях. Примерно тези 7 левовите в тпетров са имитация на Fluke TL71/175. Пак ще стават , но или са с по тънък проводник, или изолацията им е твърда вместо силиконова, и краищата трябва да ги изпилиш за да правят контакт. Тайванците колкото и да ги издокарат като истински, накрайниците ще са от пластаса и ако ги настъпиш веднъж вече са строшени. Ако пък са гумирани и здрави, ще са толкова големи и дълги, че да не можеш да ги вкараш в тесни места Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 28, 2015 18:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Определено съм почитател на Fluke, но със сондите напоследък нещата са много зле. Преди известно време си купих нов мултимер Fluke, комплект със сондите. Ползвах ги не повече от 10 пъти, преди да прекъснат. Никакъв зор не са видели, само аз съм ги ползвал в лабораторията. Колеги ми се оплакаха, че и при тях са каталясали много бързо. За полева работа карам вече година-две с едни, които бях купил на някаква средна цена от Конрад или Братан.
Върнете се в началото
ivanko_100
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 28, 2015 19:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Моите уважения към Дидо и марката Fluke, но както писах по-горе и при мен чисто нови кабели на Флук, взети от комплекта, с които идва уреда и те се скъсаха за нула време, и при това са работили само на бюрото.
От Братан не вземам комисионна, не му правя реклама, но с купените от него вече две и повече години нямам никакъв проблем, затова и втория комплект пак от него ги взех.
По-късно ще кача снимки на двата комплекта.
На Metrahit-а след 12 годишна работа се захабиха върховете, но не са се прекъснали, но си е Metrahit, не е Fluke от PRC.
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Вто Апр 28, 2015 19:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Към питащия: Ако му се дават 30 лв за сонди Megger ще му пратя тези от снимката(без крокодили):
http://s018.radikal.ru/i519/1504/06/71f9be93dc72.jpg
info:
http://www.amazon.com/Megger-6220-437-Standard-Test-Lead/dp/B005T66F72
Над тях са TL75 само за сравнение.
Смених доста мултимери, но тези сонди винаги си ги запазвам.(не знам на колко години са) Има и Fluke ментета , вече имам 1 брой менте.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Апр 29, 2015 6:22    Заглавие: Отговорете с цитат

През 1995-та купихме в завода мултицети BECKMAN. Колегите си ги попиляха, но аз все още си работя с моя. Та за щеките ставаше дума- ами не са сменяни, оригиналните са и не съм спрял да ги ползвам. Нищо досега не им е ставало. Нещата от едно време сега ги няма. Не змам тук ли бях писал, влезте в You Tube и напишете "Купи-хвърли-купи". Ще видите един много показателен филм. Няма да коментирам, дълго е, който има интерес- да гледа.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети