Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

събууфер Jamo SUB E7 - бръмчащ траф
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ebor
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юни 17, 2005 13:06    Заглавие: събууфер Jamo SUB E7 - бръмчащ траф Отговорете с цитат

Преди 2 месеца си купих събууфер Jamo E7 SUB. Дори и в stаndby режим, а и без сигнален кабел събууфера бръмчи. Не е брум от усилвателя, а изглежда, че е от самия трансформатор. Носих го до сервиза, но ми казаха, че това било нормално. Изобщо не ми се вярва да е нормално. Някой има ли същия събууфер или да е срещал подобен проблем.
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Joniks-serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: България-Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Юни 17, 2005 13:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля , че тази фирма е доста добра и не би трябвало да е така! Най вероятно проблема е във филтрацията ,но ако е в гаранция само те могат да ти помогнат Very Happy
РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Chelsea_69
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 17, 2005 15:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Jamo да има брум и от сервиза да твърдят ,че това е ОК! Question Twisted Evil Ако ги чуят от Jamo ще ги побъркат!Наистина трябва да се провери филтрацията на захранването,екранировката на входните вериги,мрежовият траф(малко вероятно,особено,ако е импулсно захранване)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юни 17, 2005 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е включен към компютър никой не е виновен
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ebor
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 20, 2005 12:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Бръмченето не идва изобщо от говорителя. И за мисля, че не е нормално. Компютър за музика не използвам. Вързан е към Yamaha усливател, но дори и да не е свързан пак бръмчи. По-скоро вибрира като компресор на хладилник Smile Както казах не е брум, а проблема е в трафа. Достатъчно е да се включи само кабела за захранване без никакъв друг кабел и (без да се включва POWER ON дори т.е. усилвателя изобщо не работи. ) и започва да бръмчи.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юни 20, 2005 13:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Chelsea_69 написа:
Jamo да има брум и от сервиза да твърдят ,че това е ОК! Question Twisted Evil Ако ги чуят от Jamo ще ги побъркат!Наистина трябва да се провери филтрацията на захранването,екранировката на входните вериги,мрежовият траф(малко вероятно,особено,ако е импулсно захранване)

Ne se bojte,w serwiza na "Dynacord" niamat bu6oni za tonkoloni "Cerwin wega" ot 1300 lewa.Originalna bulgarska dejstwitelnost
Върнете се в началото
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Юни 20, 2005 15:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Поправял съм Subwoofer JAMO - ужасно дървеняшко изпълнение . Калпав говорител , калпав траф , а за схемотехниката не ми се говори . Може би имат някакви адски скъпи модели , които са по като хората , но лично аз съм много предубеден към тази марка . А за трафа - ако можеш откачи вторичната намотка и ако пак бръмчи потърси си друг с подобно изходно напрежение ( български ) .Или се опитай да го импрегнираш с някакъв лак , но аз лично никога не съм го правил . Може би ще се намери някой който ще ти обясни по-добре как и с какво ...-
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Юни 20, 2005 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

toltec написа:
Поправял съм Subwoofer JAMO - ужасно дървеняшко изпълнение . Калпав говорител , калпав траф , а за схемотехниката не ми се говори . Може би имат някакви адски скъпи модели , които са по като хората , но лично аз съм много предубеден към тази марка . А за трафа - ако можеш откачи вторичната намотка и ако пак бръмчи потърси си друг с подобно изходно напрежение ( български ) .Или се опитай да го импрегнираш с някакъв лак , но аз лично никога не съм го правил . Може би ще се намери някой който ще ти обясни по-добре как и с какво ...-

Аз бих препоръчал да залее ламелите на трафа с каноконлит или с друго подобно лепило.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Юни 20, 2005 21:23    Заглавие: Отговорете с цитат

А случайно да си го подлагал на сътресения удари и други екстремни условия Question
Върнете се в началото
dimitar_cher
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Пон Юни 20, 2005 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Като ги чета тези неща, които са писани не ми се вярва да е от филтрацията. Не познавам точно тази озвучителна система , но бих ти дал съвет ако е от трафа няколко капки от секундните лепила капнати в ламелите на трафа ще свършат работа. Просто трафовете стават безшумни и трудно разглобяеми. Успех
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети