|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ebor Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 13:06 Заглавие: събууфер Jamo SUB E7 - бръмчащ траф |
|
|
Преди 2 месеца си купих събууфер Jamo E7 SUB. Дори и в stаndby режим, а и без сигнален кабел събууфера бръмчи. Не е брум от усилвателя, а изглежда, че е от самия трансформатор. Носих го до сервиза, но ми казаха, че това било нормално. Изобщо не ми се вярва да е нормално. Някой има ли същия събууфер или да е срещал подобен проблем.
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Joniks-serviz Опитен потребител

Регистриран на: 10 Сеп 2004 Мнения: 352 Местожителство: България-Пловдив
|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 13:11 Заглавие: |
|
|
Мисля , че тази фирма е доста добра и не би трябвало да е така! Най вероятно проблема е във филтрацията ,но ако е в гаранция само те могат да ти помогнат  _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 15:25 Заглавие: |
|
|
Jamo да има брум и от сервиза да твърдят ,че това е ОК! Ако ги чуят от Jamo ще ги побъркат!Наистина трябва да се провери филтрацията на захранването,екранировката на входните вериги,мрежовият траф(малко вероятно,особено,ако е импулсно захранване) |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 16:23 Заглавие: |
|
|
| Ако е включен към компютър никой не е виновен |
|
|
 |
Ebor Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 12:49 Заглавие: |
|
|
Бръмченето не идва изобщо от говорителя. И за мисля, че не е нормално. Компютър за музика не използвам. Вързан е към Yamaha усливател, но дори и да не е свързан пак бръмчи. По-скоро вибрира като компресор на хладилник Както казах не е брум, а проблема е в трафа. Достатъчно е да се включи само кабела за захранване без никакъв друг кабел и (без да се включва POWER ON дори т.е. усилвателя изобщо не работи. ) и започва да бръмчи. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 13:04 Заглавие: |
|
|
| Chelsea_69 написа: | Jamo да има брум и от сервиза да твърдят ,че това е ОК! Ако ги чуят от Jamo ще ги побъркат!Наистина трябва да се провери филтрацията на захранването,екранировката на входните вериги,мрежовият траф(малко вероятно,особено,ако е импулсно захранване) |
Ne se bojte,w serwiza na "Dynacord" niamat bu6oni za tonkoloni "Cerwin wega" ot 1300 lewa.Originalna bulgarska dejstwitelnost |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 15:45 Заглавие: |
|
|
| Поправял съм Subwoofer JAMO - ужасно дървеняшко изпълнение . Калпав говорител , калпав траф , а за схемотехниката не ми се говори . Може би имат някакви адски скъпи модели , които са по като хората , но лично аз съм много предубеден към тази марка . А за трафа - ако можеш откачи вторичната намотка и ако пак бръмчи потърси си друг с подобно изходно напрежение ( български ) .Или се опитай да го импрегнираш с някакъв лак , но аз лично никога не съм го правил . Може би ще се намери някой който ще ти обясни по-добре как и с какво ...- |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 21:05 Заглавие: |
|
|
| toltec написа: | | Поправял съм Subwoofer JAMO - ужасно дървеняшко изпълнение . Калпав говорител , калпав траф , а за схемотехниката не ми се говори . Може би имат някакви адски скъпи модели , които са по като хората , но лично аз съм много предубеден към тази марка . А за трафа - ако можеш откачи вторичната намотка и ако пак бръмчи потърси си друг с подобно изходно напрежение ( български ) .Или се опитай да го импрегнираш с някакъв лак , но аз лично никога не съм го правил . Може би ще се намери някой който ще ти обясни по-добре как и с какво ...- |
Аз бих препоръчал да залее ламелите на трафа с каноконлит или с друго подобно лепило. |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 21:23 Заглавие: |
|
|
А случайно да си го подлагал на сътресения удари и други екстремни условия  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 22:32 Заглавие: |
|
|
| Като ги чета тези неща, които са писани не ми се вярва да е от филтрацията. Не познавам точно тази озвучителна система , но бих ти дал съвет ако е от трафа няколко капки от секундните лепила капнати в ламелите на трафа ще свършат работа. Просто трафовете стават безшумни и трудно разглобяеми. Успех |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|